Erdoğan'ın muhtarının hedef gösterdiği, HAZİRAN üyesi tutuklandı

Erdoğan'ın muhtarının hedef gösterdiği, HAZİRAN üyesi tutuklandı

Erdoğan'ın muhtarının hedef gösterdiği, HAZİ... Edirne Keşan'da, ÖDP Yönetim Meclisi üyesi ve Haziran Yürütme Kurulu üyesi Hasan Karagöz, yerel basına yaptığı barış ve kardeşlik çağrısı nedeniyle tutuklandı.ÖDP'nin kurucuları arasında yer alan ve eski PM Üyesi olan...

Edirne Keşan'da, ÖDP Yönetim Meclisi üyesi ve Haziran Yürütme Kurulu üyesi Hasan Karagöz, yerel basına yaptığı barış ve kardeşlik çağrısı nedeniyle tutuklandı.ÖDP'nin kurucuları arasında yer alan ve eski PM Üyesi olan Hasan Karagöz aynı zamanda çiftçi örgütlenmesi içinde de uzun zamandır mücadele ediyor. Karagöz, yerel basına yaptığı açıklamada 'Çocuklar Ölmesin demek suç sayılıyor, vatana ihanet sayılıyor' açıklamasının ardından, AKP'li muhtar Ali Ceylan'ın yerel gazetede savcıları göreve davet etmesinin hemen ardından ifadeye çağrılarak, tutuklandı. 

Karagöz, Salı günü Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla ifadeye çağrılmış, ifadesinin ardından serbest bırakalmıştı. AKP'li bir muhtarın şikayeti üzerine ifadesinin alınmasının ardından serbest kalan Hasan Karagöz hakkında, bir gün sonra AKP İlçe Başkanı yerel gazeteye bir yazı yazarak hedef göstermişti. Yazının ardından bugün Karagöz savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. Karagöz, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından 'basın yoluyla terör suçu işlemek' iddiasıyla tutuklandı. 

Hasan Karagöz Yeter Çocuklar Ölmesin Demişti

Karagöz yerel gazeteye yaptığı açıklamada şöyle demişti, "Ülke ondan sonra kan gölüne döndü. Şuan adı konmamış ciddi bir iç savaş yaşanıyor. Tarafları belli. Ama açık ilan edilmiyor. Öyle bir noktaya gelmiş ki Türkiye tam Suriyeleşmiş. Diyarbakır, Sur, Cizre ve Silopi’ye bakıldığında tanklar ve toplarla evler yerle bir ediliyor. Enkazların altında kadın ve çocuk cesetleri toplanıyor. Farklı farklı patlamalar vs… insanlar resmen silah zoruyla göç etmiş vaziyette. Çok farklı bir yaşam ve yüzlerce yıldır bir arada yaşayan toplumun, halkların bir arada yaşama koşulları ortadan kaldırılmış oluyor. Bundan sonra geri dönüşü mümkün olmayan bir süreç yaşanıyor. Buna dur demek gerekiyor. Ancak öyle bir noktaya gelinde artık Türkiye’de barışı savunmak, çocuklar ölmesin demek suç ve vatan hainliği ile eş değer hale getirildi. Bunun somut örneği Ayşe öğretmen. Televizyonda bunu söyledi diye linç kampanyasına tutuldu. Hakkında soruşturma açıldı. Aydınlar dilekçesi hakeza. Cumhurbaşkanın Amerika’da öldürülen 3 Müslüman ile ilgili söylediği bir şey vardı. Siyasileri göreve davet ediyordu; ''Senin ülkende birileri öldürülmüşse, şapkanı önüne koyup düşüneceksin. Bu millet sana can ve malını koruyasın diye oy veriyor.’ diye çıkışı var. Bugün polisi, askeri, kürdü, türkü, sağcısı, solcusuyla toplumun her katmanından insanlar ölüyor. Bu katlanarak devam ediyor. Şuan yaşanan faşizan ortamı seslendirenler vatan haini ilan ediliyor, terör örgütüne destek vermekle suçlanıyor. Böyle garip bir durum söz konusu. Hiçbir muhalefete tahammülleri yok. Şuanda tam totaliter bir rejim hakim. Parti devleti denilen bir yapı oluşmuş vaziyette. AKP öncesine kadar alıştığımız devlet baba anlayışı parti devletine çevrilmiş vaziyette. Dolayısıyla yargısı, polisi, ordusu, devlet personeli 1 kişinin ağzına bakıyor. O hangi göreve çağırıyorsa bunlar ''Emret padişahım’ edasıyla konudan vazife çıkarıyorlar. Böyle bir gerçekliği yaşıyoruz. Her sonraki günün bugünden daha kötü olacağı aşikar."

AKP'li Muhtar Hedef Gösterip Tehdit Etmişti

Karagöz'ün bu açıklamasının ardından, AKP'liler tarafından hakkında savcılığa şikayette bulunulmuş, ayrıca AKP'li muhtar Ali Ceylan dün yerel gazetede 'hainlik yapanın cezası bellidir' diyerek Karagöz'ü açık hedef gösteren ve tehdit eden bir açıklama yapmıştı. Ali Ceylan'ın açıklaması şöyle, " Bu ülkede devleti kötülemek, vatan hainliği yapmak modamı oldu? Kimse bu adama sesini çıkarmıyor. Bu, vatan hainliğidir. Vatan hainliği sadece Güneydoğu’da eline silah alıp savaşmakla değildir bu tür yazılar yazıp insanları isyana teşvik etmek de vatan hainliğidir. Nedir, kimdir bu adam? Bu adam böyle bir kelimeyi kullanacak cesareti nereden buluyor? Bir de diktatör yazıyor ve totaliter rejime gidiyoruz diyor. Totaliter rejime gitsek; Cezayir de camileri bombalayan İspanyol gemisinin komutanını, Barbaros Hayrettin Paşa topun ağzına koyup patlatmıştır. Ülkemizde totaliter rejim uygulansa ve bunu söylersen o topun ağzında seni patlatırlar. Ayrıca, sokağa çıkmakla sen hiç bir şey yapamazsın. O çıktığın sokağın altındaki betona seni gömerler. Burası Afrika değildir. Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir. Herkes haddini bilsin. AK Parti’yi, Cumhurbaşkanı’nı, Bahçeli’yi, Kılıçdaroğlu’nu seversin veya sevmezsin, eleştirebilirsin ama bu milli bir konudur. Vatan-millet meselesidir. Bu konuda hainlik yapanın da cezası bellidir. Bu adam elini kolunu sallayıp çıkıp burada böyle şeyler söyleyebiliyor, böyle dengesiz açıklamalar yapabiliyor. Bu hainler aramızda dolaşıyor.''

ÖDP : Saray Rejiminin Emir-Komuta Zincirinde Tutuklama

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Merkez Yürütme Kurulu da tutuklamaya ilişkin bir açıklama yaparak, bu tutuklamanın Saray rejiminin emir-komuta zincirinin nerelere uzandığının, ülkenin nasıl yönetildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. 

ÖDP kurucu üyesi, eski PM üyesi ve Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Karagöz'ün tutuklanması sonrasında yapılan açıklamada şunlara yer verildi, 'Hasan Karagöz, çocuklar ölmesin demek suç sayılıyor, barış ve kardeşlik isteyen vatan haini ilan ediliyor' demişti. Tam da onun dediği gibi oldu. Çocuklar ölmesin dediği için tutuklandı. Biz onun bu sözünü her yerde söylemeye, çocukların ölmediği bir ülke kumak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hasan Karagöz, Saray soytarısı muhtarlara, zalimlere pabuç bırakmaz. 12 Eylül faşizmi karşısında eğilimden, bükülmeden dim dik duran, 70'de de 80'de de bugün de direnen Hasan Karagöz'e bu karar da ancak vız gelir tırıs gider'

"Erdoğan'ın muhtarının hedef gösterdiği, HAZİRAN üyesi tutuklandı" haberi, 18 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın muhtarının hedef gösterdiği, HAZİRAN üyesi tutuklandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın muhtarının hedef gösterdiği, HAZİRAN üyesi tutuklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri