Erdoğan'la görüşen Davutoğlu, kurmaylarını topladı

Erdoğan'la görüşen Davutoğlu, kurmaylarını topladı

Erdoğan'la görüşen Davutoğlu, kurmaylarını t... AKP’nin siyasi tarihinde önemli olaylardan biri olarak yer alacak 29 Nisan MKYK’sında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalmasının yol açtığı sıcak tartışmaların hemen...

AKP’nin siyasi tarihinde önemli olaylardan biri olarak yer alacak 29 Nisan MKYK’sında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalmasının yol açtığı sıcak tartışmaların hemen ertesinde dünkü grup konuşmasında yaptığı çıkış Ankara kulislerini yeniden hareketlendirdi.

CumhurbaşkanıErdoğan'ın bugün yaptığı "Önemli olan bugün bulunduğumuz yere nasıl geldiğimizi unutmamız" sözleri de "Başbakan'a bir mesaj mı" sorusunu gündeme getirdi. İki gündür süren açıklamalar üzerine siyasette tüm gözler saat 18.00'de yapılması planlanan toplantıya kilitlendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 18:28'de Başbakanlık Konutu'ndan çıkış yaptı. Türkiye'nin dikkatle izlediği görüşme saat 18:40'ta başladı, 20:20'de sona erdi.

SARAY'DAN AÇIKLAMA
Görüşmenin ardındna cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada sadece "HAftalık olağan görüşme sona ermiştir. Başka bir açıklama yapılmayacaktır" denildi.

BAŞBAKANLIĞA O İSİMLE DÖNDÜ

Görüşmenin ardından Başbakanlığa dönen Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı Lütfi Elvan eşlik etti. Davutoğlu'nun başbakanlığa dönmesinin ardından danışmanları da makama geldi. Kurmayları ile bir değerlendirme yapan Davutoğlu'nun bir açıklama yapıp yapmayacağı konusunda bilgi verilmedi.

Davutoğlu, görüşme öncesinde de Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaklaşık 1 saat süren bir  görüşme yapmıştı.

SARAY 'OLAĞAN GÖRÜŞME' DEDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan ve Davutoğlu'nun görüşmesi için "olağan" dedi. Ancak Ak Saray'daki görüşmeden istifa kararının da çıkabileceği iddia ediliyor.

AKP’nin siyasi tarihinde önemli olaylardan biri olarak yer alacak 29 Nisan MKYK’sında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalmasının yol açtığı sıcak tartışmaların hemen ertesinde dünkü grup konuşmasında yaptığı çıkış Ankara kulislerini yeniden hareketlendirmişti.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmeyle ilgili olarak ''Sayın Başbakanı kabul haftalık olağan görüşme'' dedi.Saray kaynakları her ne kadar 'Olağan görüşme' deseler de, görüşmenin olağan olmadığı malum. 

GÖRÜŞME GEÇ BAŞLADI

Saat 18.00'de başlayacağı açıklanan görüşme, açıklanandan daha geç saatte başlayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 18:28'de Başbakanlık Konutu'ndan çıkış yaptı. Görüşme saat 18:40'ta başladı.

chn9ompviaeavvh.jpg

Ajanslara görüşmeden servis edilen ilk kare...

Öte yandan, Davutoğlu'nun Saray'a çıkarken cebinde istifa dilekçesi ille gittiği ve istifa konusunda son kararını görüşmenin ardından vereceği iddia ediliyor.

GÖRÜŞME ÖNCESİ İMALI MESAJ

Tayyip Erdoğan'ın, Davutoğlu ile görüşmesinden öne muhtarlarla yaptığı toplantıda sarfettiği "Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi ve hedeflerinizin ne olduğunu unutmamanız" şeklindeki sözleri, Ankara kulislerinde Davutoğlu'na bir mesaj olarak yorumlandı.

YANARDAĞ: SON SÖZÜ ERDOĞAN SÖYLER

Halk TV Canlı yayınındaki 'Sol Şerit' programında Erdoğan-Davutoğlu görüşmesini değerlendiren ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "Davutoğlu için bugün karar günü. Ya istifa edecek, ya da tam teslim olarak koltuğunda kalacak.İstifa etmesi sürpriz değil. Ancak son sözü Erdoğan söyleyecektir." dedi.

"Erdoğan'la görüşen Davutoğlu, kurmaylarını topladı" haberi, 04 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'la görüşen Davutoğlu, kurmaylarını topladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'la görüşen Davutoğlu, kurmaylarını topladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri