Erdoğan'la yapılan görüşmeyle ilgili Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Erdoğan'la yapılan görüşmeyle ilgili Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Erdoğan'la yapılan görüşmeyle ilgili Kılıçda... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan'la gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan'la gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüşmüştü.

Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu "Demokrasilerde uzlaşma önemli" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın daveti üzerine Ak Saray’a geldi. Ziyaretle birlikte Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez Ak Saray’a gelmiş oldu. Liderlerin Ak Saray’daki zirvesi 16:40 itibariyle sona erdi. 14:00’da başlayan zirve, yaklaşık 2 saat 40 dakika sürdü. Toplantının ardından önce CHP açıklama yaparken ardından da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir açıklama yaptı. Görüşmeyle ilgili olarak MHP’den açıklama geldi.

İBRAHİM KALIN’IN AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu vurgulamıştır'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada, “25 Temmuz 2016 Pazartesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Binalı Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi ele alınmış ve bundan sonraki sürece ilişkin konularda görüş teatisinde bulunulmuştur'' ifadesini kullandı.

“Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu vurgulamıştır'' diyen Kalın, şunları vurguladı:

“Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara dökülen milletimizin ve verilen talimatları yerine getiren güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Fethullahçı terör örgütü (FETÖ), PKK ve diğer güvenlik tehditlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da liderleri bilgilendirmiştir.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Başkanların darbe girişimi ve bundan sonra alınması gereken tedbirlere ilişkin görüşlerini dinlediğini kaydeden Kalın, şunları ifade etti:

“Görüşmede, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri etrafında kenetlenen milletimizin özgürlük, güvenlik ve refahı için atılacak adımlar, OHAL uygulaması, güvenlik tedbirleri, Anayasa çalışmaları ve ekonomi politikaları değerlendirilmiştir. Devleti ele geçirmeye ve yıkmaya çalışan FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edileceği belirtilmiş ve 15 Temmuz darbe girişimine benzer bir hadisenin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasının zarureti üzerinde durulmuştur. 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının ve OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceği ifade edilmiş ve bu konuda bütün siyasi partilerin işbirliği yapmasının önemi vurgulanmıştır. Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne teşriflerinden ve demokrasiye sahip çıkma konusundaki hassasiyetlerinden dolayı Genel Başkanlara teşekkürlerini sunmuştur.''

MHP’DEN AÇIKLAMA
Beştepe’deki liderler görüşmesiyle ilgili MHP Lideri Devlet Bahçeli yaptığa açıklamada, Kurunun yanında yaş da yanmasın. FETÖ’yü bitireceğiz diye TSK’yı bitirmeyin. Asker itibarsızlaştırılmamalı’ dedi.

CHP’DEN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlerle görüşmesi 2 saat 40 dakika sürdü. Toplantının ardından ilk açıklama CHP’den yapıldı. CHP'den yapılan açıklamada, “Siyasetin normalleşmesine katkı sağlayacak olumlu bir görüşme oldu'' ifadeleri kullanıldı.

ZİRVEDEN NOTLAR
Ak Saray’a ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım, ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli geldi.

“GEÇMİŞ OLSUN''
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderleri “geçmiş olsun'' ve “hoşgeldiniz'' diye karşıladı.

DAVET ERDOĞAN’DAN
Cumhurbaşkanlığı kaynakları söz konusun davetin; ''3 liderin darbe girişimine karşı takındıkları demokrat tutum nedeniyle teşekkür anlamına geldiği’ bilgisini vermişti.

"Erdoğan'la yapılan görüşmeyle ilgili Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama" haberi, 25 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'la yapılan görüşmeyle ilgili Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'la yapılan görüşmeyle ilgili Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri