Eren Erdem: Halkın özgür iradesine kulak tıkamak darbeciliktir

Eren Erdem: Halkın özgür iradesine kulak tıkamak darbeciliktir

Eren Erdem: Halkın özgür iradesine kulak tık... CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı, Rotary Kulübü ve Bahçeşehirliler Derneği ve Bahçeşehir gönüllülerinin katılımıyla Bahçeşehir Gölet alanının yağmalanmasına...

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı, Rotary Kulübü ve Bahçeşehirliler Derneği ve Bahçeşehir gönüllülerinin katılımıyla Bahçeşehir Gölet alanının yağmalanmasına karşı basın açıklaması düzenledi.

ERDEM: HALKIN ÖZGÜR İRADESİNE KULAK TIKAMAK DARBECİLİKTİR!

Konuşmasında gölet alanının yağmalanmasına karşı sessiz kalan siyasi partileri eleştiren Erdem, “Demokrasi mitinglerinde bu hassasiyeti gösteren siyasi partilerin, aynı hassasiyeti bir başka demokrasi tecellisi olan halkın kendi yaşam alanına sahip çıkma iradesine karşı da göstermesini temenni ederdim. Ama demokrasiden sadece kendi çıkarlarımızı koruma anlamını çıkaracaksak öyle bir demokrasi yoktur. 15 Temmuz’dan beri bu ülkede eksikleriyle gedikleriyle bir uzlaşma zemini vardır. Fetullahçılar 15 Temmuz akşamı halkın iradesine karşı bir darbe yapmaya kalkışmıştır; bugünse burada da halkın iradesine rağmen bu işi yapmaya çalışanların Fetullahçılardan farkı yoktur. Eğer kriterimiz halkın özgür ve bağımsız iradesiyse, o zaman halkın sesine kulak verin. Burada referandumlar yapılmış, halka sorulmuş, halk buna ''yeşil istiyoruz, bahçemizi istiyoruz’ diye yanıt vermiş. Ama ''ben işime geleni ranta açarım, işime geleni ranta açarım’ derseniz bunun adı demokrasi değil, faşizmdir, darbeciliktir.'' dedi.

CHP’Lİ ERDEM’DEN BELEDİYE BAŞKANINA: HALKIN İRADESİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞAN FETÖCÜLER GİBİ DAVRANMA!

Belediye başkanına göletin yağmalanmasının durdurulması için çağrı yapan Erdem, konuya ilişkin “Biz parti olarak bu konuyu önemsiyoruz. Ben Sn. Ali Şeker’le birlikte Gölet meselesini öteden beri takip ediyorum, konuyla ilgili önergeler verdik, konuyu parlamentoda dile getirdik. İlçe başkanımız da bu konuda önemli bir hassasiyet içerisindedir. Biz sorunların konuşularak çözülmesinden yanayız. Burada referandum yapılmış, imza toplanmış, 5000 kişi hayır oyu vermiş. Buranın korunması için derhal karar almak zorundalar. Biz CHP olarak, ilçe başkanımızla, milletvekillerimizle bu işin bütün hukuki ayağını takip edeceğiz. Ben buradan Başakşehir Belediye Başkanına sesleniyorum: Halkın sesine kulak ver, halkın iradesini yok etmeye çalışan Fetullahçı gladyo gibi davranma. Biz demokrasi eşitlik özgürlük, eşit yaşam alanları istiyoruz. Bu sese kulak tıkamak, demokrasiye milli iradeye, halk iradesine savaş açmasıdır düşmanlıktır.'' dedi.

İLÇE BAŞKANI KARABAT: BAHÇEŞEHİR HALKININ BURAYA DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR

İlçe Başkanı Özgür Karabat, “Burada 230 bin metrekarelik inşaat gerçekleştirilecek. Buranın finansal destekçileri kimdir, bunları da araştırmak gerekir. Başakşehir Belediye Başkanı’nın tavrı da araştırılmalı; Başkan her zaman zorlaştıran, geri dönülemez sonuçlar yaratan bir tavırla olaya yaklaştı. Davalar iptal edildiğinde tüm partililere mesaj atıp buradaki mücadeleyi üstlenip burada yaşananları o gün zafer olarak yorumlamıştı, bugün burada inşaatın yapılmasını da zafer olarak yorumlayıp sahipleniyor mu? Belediye başkanı istese bu süreci geri döndürebilir. Bahçeşehir halkının da tabi buraya daha fazla sahip çıkması gerekiyor.'' dedi.

BADER BAŞKANI BARIŞ: DAVALAR SÜRMESİNE RAĞMEN İNŞAAT BAŞLATILDI!

BADER Başkanı Onur Barış Karabulut konuya ilişkin “Sürecin en başından beri ne yazık ki sadece Eren Erdem derneğimizi ziyaret etti. 2013 yılında burada bir katliam söz konusuydu. Bahçeşehir planları gölet değil, pazar alanlarıyla da ilgiliydi.  Toplamda 7-8 bin civarlı konut imarı söz konusuydu. Bizler toplantılar yaparak hemen kamuoyunu bilgilendirdik ve referandum kararı aldık. 5000 bin hayır kararını bakanlığa ilettik. Bize gelen yanıtta itirazlarımız haklı bulunmuş ve planlar iptal edilmişti; ancak yeni bir plan yapılarak gölet alanı ticari alana dönüştürüldü. Biz hemen dava sürecini başlatmamıza ve davalar sürmesine rağmen inşaat başlatıldı ve kepçeler vuruldu.'' dedi.

MEHMET GÜMÜŞ: MADEM EGEMENLİK MİLLETİN, O ZAMAN MİLLETİ DİNLEYİN!

Gölet gönüllülerinden Dr. Mehmet Gümüş gölet parkın doğasını ve ekolojisini koruma mücadelesi verdiklerini belirterek “Bize buranın vaat edilen güzellikleri elimizden alınıyor. Biz burada demokrasi ve hukuk mücadelesi altında en az 10 etkinlik yaptık, ulusal medyaya olayı yansıttık. Tüm bu hukuksal mücadelelere rağmen 10 Ağustos’ta kepçe vuruldu, inşaat başlıyor. Bu sorun lokal bir sorun değil, tüm Türkiye’nin sorunu. Madem egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, o zaman milleti dinleyin.'' dedi.

GÜNNAR: 30 AĞUSTOS’U GÖLET ÇEVRESİNDE KUTLAYALIM!

Rotary Kulübü Başkanı Rana Günnar ise Bahçeşehir’de yaşanan hukuksuzluğa karşı farkındalık yaratmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini ve ADD, BADER ve Rotary’nin de içinde bulunduğu STK’larla 30 Ağustos’u Gölet çevresinde halka açık kutlayabileceklerini belirtti.

"Eren Erdem: Halkın özgür iradesine kulak tıkamak darbeciliktir" haberi, 14 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Eren Erdem: Halkın özgür iradesine kulak tıkamak darbeciliktir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eren Erdem: Halkın özgür iradesine kulak tıkamak darbeciliktir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  2. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  3. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  4. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  5. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  6. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  7. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  8. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  9. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  10. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  11. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  12. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  13. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  14. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  15. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  16. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  17. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  18. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  19. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  20. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
Politika Haberleri