Eren Erdem: İktidar cinsel istismarın artmasına ortam hazırlıyor

Eren Erdem: İktidar cinsel istismarın artmasına ortam hazırlıyor

Eren Erdem: İktidar cinsel istismarın artmas... Cinsel istismar haberlerinin haber değeri taşımayacak kadar yaygınlaştığını belirten Erdem, istismarın normalleşmesinin ahlaki erozyonu pekiştirdiğini belirtti. Siyasi iktidarın cinsel istismarın üzerini örtmeye çalıştığını...

Cinsel istismar haberlerinin haber değeri taşımayacak kadar yaygınlaştığını belirten Erdem, istismarın normalleşmesinin ahlaki erozyonu pekiştirdiğini belirtti. Siyasi iktidarın cinsel istismarın üzerini örtmeye çalıştığını ifade eden CHP’li Erdem’in araştırma önergesi şu şekilde:

ERDEM: SON 3 GÜNDE BASINA YANSIYAN 5 CİNSEL İSTİSMAR OLAYI OLDU!

“Ülkemizde son aylarda cinsel istismara ilişkin ihbar ve haberlerde önemli bir artış gözlemlenmektedir. Hemen her gün özellikle okul çağındaki çocuklara yönelik istismar haberleri toplumsal vicdanı zedelemekte ve bu haberler sıradanlaştığı ölçüde ahlaki erozyona neden olmaktadır. Son 3 günde internet medyasına düşen 5’ten fazla cinsel istismar haberinin olması ürkütücüdür:

Osmaniye’de, 13 yaşındaki A.N.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 4 kuzeni tutuklanmış ve A.N.Ç., kendisini kuzenlerinin uzun süredir taciz ettiğini belirtmiştir.
Kayseri’de parkta tanıştığı 14 yaşındaki erkek çocuğunu otele götürerek cinsel istismarda bulunduğu belirtilen 38 yaşındaki Murat K., 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.
Erzurum’daki bir ilkokulda görev yapan sınıf öğretmeninin 'cinsel istismar' suçundan 265 yıla kadar hapsi istendiği davada mağdur öğrenciler ifade vermiştir.
Antalya’da bir yavru kediye tecavüz edilmiş, üç gün sonra bıçakla yaralanan yavru kedi, şu anda ağır yaralı.
Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde yüksekten düşerek hayatını kaybettiği söylenen 3 yaşındaki çocuğa cinsel istismar yapıldığı ve çocuğun öldürüldüğü ortaya çıkmıştır.''

ENSAR SKANDALININ ÜZERİNİ ÖRTENLER İSTİSMARIN YAYGINLAŞMASINA NEDEN OLUYOR!

“Ensar Vakfı’nda ortaya çıkan skandalın üzerinin örtülmesiyle birlikte ciddi artışın gözlemlendiği cinsel istismar olaylarına karşı ne yazık ki hiçbir şekilde etkili önlemler alınmamakta ve istismara maruz kalan kişilere yönelik mahalle baskısı nedeniyle birçok vaka da açığa çıkmamaktadır. Yanı sıra cezai tedbirlerin ağırlaştırılmaması ve hükûmet yetkililerince olayların “bir kereden bir şey olmaz'' anlayışıyla basit ve sıradanmış gibi sunulması, istismarın maalesef daha kolay gerçekleşmesine ve cezasız kalmasına neden olmaktadır. “
MEDYA İSTİSMARA MARUZ KALMIŞ KİŞİLERİ DEŞİFRE EDEREK SUÇ İŞLİYOR!

“Cinsel istismarın takibi ve rehabilitasyon süreçleri de ülkemiz açısından içler acısı durumdadır. Medyada istismara maruz kalmış kişilerin açıkça deşifre edilmesi, devletin iyileştirme merkezlerinde uzman eksikliğinin olması ve konuya ilişkin toplumun bilinçlenmesini sağlayacak eğitsel altyapının henüz geliştirilememiş olması, cinsel istismarın haber değeri bile taşımayacak kadar sıradan bir olay olarak algılanmasına neden olmaktadır. Okullarda akil insan rolündeki eğitimcilerin istismarın bizatihi öznesi olması ise toplumda güven sorununu da bir yandan pekiştirmektedir. Bu anlamda toplumda cinsel istismarı sıfıra indirgeyecek önlemlerin araştırılması, istismara uğrayan bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, istismara toplumsal bilinci geliştirmenin yollarının belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci maddesi ve TBMM içtüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince bir araştırma komisyonu kurularak konunun tüm boyutları ile araştırılmasını saygılarımla arz ederim.''?

"Eren Erdem: İktidar cinsel istismarın artmasına ortam hazırlıyor" haberi, 18 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Eren Erdem: İktidar cinsel istismarın artmasına ortam hazırlıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eren Erdem: İktidar cinsel istismarın artmasına ortam hazırlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Politika Haberleri