Eski raportörden AYM üyelerine çok ağır suçlamalar

Eski raportörden AYM üyelerine çok ağır suçlamalar

Eski raportörden AYM üyelerine çok ağır suçl... Daha önce de Anayasa Mahkemesi'nde 'paralel yapılanma' olduğunu iddia eden ancak bu iddiası AYM tarafından yalanlanan Kaya, 2 AYM üyesinin Gülen Cemaati mensubu olduğunu, bazı üyelerin rüşvetle karar verdiğini, bir üyenin ise...

Daha önce de Anayasa Mahkemesi'nde 'paralel yapılanma' olduğunu iddia eden ancak bu iddiası AYM tarafından yalanlanan Kaya, 2 AYM üyesinin Gülen Cemaati mensubu olduğunu, bazı üyelerin rüşvetle karar verdiğini, bir üyenin ise Gülen Cemaati'nin şantajları nedeniyle onların istediği yönde kararlar vermeye zorlandığını iddia etti.

"ZÜHTÜ ARSLAN HEM AKP'YE HEM CEMAATE OYNUYOR" 
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın hem AKP'ye hem de Gülen Cemaati'ne yakın durduğunu iddia eden eski raportör, "Hangisi kazanırsa onun yanında yer almayı planlıyor" dedi.

İşte Anayasa Mahkemesi'nden eski raportör Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya'nın canlı yayındaki çarpıcı iddiaları:

- 2 sene önce Anayasa Mahkemesi'ndeki cemat yapılanmasını tespit ettiğim ve basın açıklaması yaptığım için 12 saat sonra Haşim Kılıç tarafından görevden alındım.

-Paralele gübre olma sorunu şu anda Anayasa Mahkemesi'nin en önemli sorunudur. AYM'de baktığınızda yapıyla alakası olmayan ama onların büyümesine imkan sağlayan bir yapı var.

Bunları ben 4 gruba ayırıyorum:

Birinci Tip Menfaaatçiler: Bunlar AYM'de şu an iki üye. Paralel yapı ile mensubiyetleri yok ama paralel yapıya menfaat karşılığı gübrelik apıyorlar. Salim S. ismindeki vatandaş iki üyeyi Haşim Kılıç zamanında da Zühtü Arslan zamanında da inanılmaz rüşvetlerle yönlendiriyor. Dosyalar üzerinden örnek verebilirim. AYM içindeki vastansever insanlar bu tiplerin peşinde. Haşim Kılıç döneminde bu rüşvetçilerin sayısı 3'tü, şu anda 2'ye düştü.

İkinci Tip Şantaj Üzerinden Çalışanlar: Parlel yapı bunların görüntülerini kaydetmiş, bunu yönlendiriryor. Bu da paralel yapı üyesi değil ama paralel yapı istediği gibi yönlendiriyor. 

Üçüncü Tip Hesapçılar Grubu: Bu grup gün olur devran döner diye hareket edenler. Bir gün cemaat geri gelebilir diye düşünüyorlar. Oyunu AKP kazansa da cemaat kazansa da kazanmak üzerine kuruyorlar. Zühtü Arslan budur. İsterse bana dava açar, ben de ona dava açabilirim. Darbe başarılı olsaydı zühtü Arslan yine AYM başkanıydı. 200'e yakın personel AYM'de halen paralel yapı üyesi. Paralel yapılanma Polis Akademisi'nde Zühtü Arslan döneminde kökleşmiştir. Zühtü Arslan AKP'lidir ama Tayyip Erdoğan muhalifidir.

Dördüncü Tip Acizler Sınıfı: Bunlar hesap da çıkar da gütmez. Ama o kadar aciz ve siliktir ki, hiç bir konuda şahsiyetli duruş gösteremezler. 

Bu sorunlar aslında YÖK'te de var. 

AYM'DEN CEVAP GELMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi'nden eski raportör Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya'nın basında yer alan "paralel yapılanmayı deşifre ettiğim için işimden edildim" açıklamalarına yönelik sert bir açıklama gelmişti. Açıklamada, "Mesleki yetersizlik ve uyumsuzluk nedeniyle mahkememizdeki görevi sona erdirilerek üniversitesindeki asli görevine iade edilen bir raportörün, Anayasa Mahkemesi mensupları hakkında hayali kurgu mahsulü, asılsız, mesnetsiz ve hezeyan niteliğindeki açıklamalarının gerçekle uzaktan ve yakından ilgisi yoktur" denilmişti.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, mahkemedeki görevi sona erdirilerek üniversitedeki görevine iade edilen eski raportör Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya'nın basında yer alan iddiaları üzerine yazılı açıklama yapmıştı. İthamların asılsız, iddiaların da mahkeme mensuplarını yıpratma amacına dönük olduğu belirtilen açıklamada, "Anayasa Mahkemesi, herhangi bir siyasi partinin grubun, cemaatinin ya da başka güç odaklarının etkisi, telkini yada yönlendirmesiyle hareket eden değil, Anayasa, evrensel hukuk ve temel hak ve özgürlüklere bağlı kalarak kararlarını veren bir kurumdur" denilmişti.

"Mesleki yetersizlikten"

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Bazı yazılı ve görsel medya organlarında, mahkememiz ve mensupları hakkında haksız ve temelsiz iddiaların yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur. Daha önce mahkememizde görev almış, ancak mesleki yetersizlik ve uyumsuzluk nedeniyle mahkememizdeki görevi sona erdirilerek üniversitesindeki asli görevine iade edilen bir raportörün, Anayasa Mahkemesi mensupları hakkında hayali kurgu mahsulü, asılsız, mesnetsiz ve hezeyan niteliğindeki açıklamalarının gerçekle uzaktan ve yakından ilgisi yoktur.

"Mahkemeyi yıpratmak amacında"

Asılsız itham ve iddiaların mahkemeyi ve mensuplarını yıpratma amacına dönük olduğu yapılan tertiplerden açıkça anlaşılmaktadır. Çeşitli medya organlarının sözkonusu raportörün asılsız iddialarını kullanarak mahkemeyi ve mensuplarını siyasi bir kavganın tarafı haline getirme çabalarının farkında olduğumuz bilinmelidir.

"Herhangi bir siyasi parti, cemaat ya da başka güç odağının etkisiyle hareket etmeyiz"

Anayasa Mahkemesi, herhangi bir siyasi partinin grubun, cemaatinin ya da başka güç odaklarının etkisi, telkini yada yönlendirmesiyle hareket eden değil, Anayasa, evrensel hukuk ve temel hak ve özgürlüklere bağlı kalarak kararlarını veren bir kurumdur. Bu kurumsal duruşumuzu etkilemeye asla izin verilmeyecektir. Son zamanlarda mahkemeden çıkan kararların niteliğine bakılacak olursa, bazı medya organlarının yakıştırmaya çalıştığı iddialarla örtüşmediği vicdan sahibi herkesin ortak düşüncesidir.

Mahkememiz özgürlükçü, adil, bağımsız ve tarafsız duruşuyla ülkemizde hukuka ve yargıya olan güveni sağlamaya kararlı biçimde devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Cemaat yapılanması olduğunu ileri sürmüştü

Eski Raportör Yrd. Doç. Dr. Emir Kaya, raportörlük görevine son verilerek üniversitedeki görevine iade edilmesinin ardından bazı basın kuruluşlarına açıklamalar yapmış ve "Anayasa Mahkemesi'ndeki ''paralel yapılanma’yı deşifre ettiği için" işinden edildiğini ileri sürmüştü. Kaya, mahkemenin cemaatin kontrolünde olduğunu iddia etmişti.

"Eski raportörden AYM üyelerine çok ağır suçlamalar" haberi, 24 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eski raportörden AYM üyelerine çok ağır suçlamalar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski raportörden AYM üyelerine çok ağır suçlamalar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri