Eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin mağdur edildiği davada sıcak gelişme

Eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin mağdur edildiği davada sıcak gelişme

Eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin mağdur edi... Ergenekon davasında yaklaşık 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna yükleme yapılmasına ilişkin kamuoyunda “sehven davası'' olarak bilinen davada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı sanık...

Ergenekon davasında yaklaşık 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna yükleme yapılmasına ilişkin kamuoyunda “sehven davası'' olarak bilinen davada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı sanık polise verilen beraat kararının bozulmasını istedi. Odatv'ye konuşan Çelebi’nin avukatı Serkan Günel, “Her ne kadar iki buçuk yıl kadar gecikmiş de olsa olumlu ve gerçekleri ortaya çıkarmaya dönük olduğunu değerlendirdik'' dedi.

Eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon davası sürecinde, Emniyet’te telefonuna terör örgütüyle bağlantılı isimlerin numaralarının yüklendiğini tespit etmişti. Emniyet’ten yapılan açıklamada Çelebi’nin telefonuna yüklemenin “sehven'' yapıldığı iddia edilmişti. Konuya ilişkin dava açılırken soruşturma sanık polis Hanifi Öpaydın’a mahkemeden beraat kararı verilirken Yargıtay Savcısı bu kararın bozulmasını istedi. Suçun unsurunun oluşmadığını yönündeki karara itiraz eden Yargıtay Savcısı, kararında yeniden bilirkişi raporu alınması gerektiğine vurgu yaptı.

YARGITAY SAVCISI: KANUNA AYKIRI

Yargıtay Savcısı yerel mahkeme kararının bozulması talebiyle vermiş olduğu tebliğnamede gerekli araştırmaların yapılmadığına dikkat çekerek "Dosya ve ilgili tüm malzeme temin edilip uzman bir kurul marifetiyle yeniden bilirkişi incelemesi yaptırılıp, maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını ve bu çerçevede işlemin 'sehven' yapılmasının teknik bakımdan mümkün olup olmadığının kesin olarak belirlenmesi gerekirken müdahilin (Mehmet Ali Çelebi) mağduriyetinin söz konusu olmadığı ve suçun manevi unsurunun oluşmadığı gerekçesi ile beraat kararı verilmesi kanuna aykırı bulunduğundan hükmün bozulması" yönünde görüş bildirdi.

“6 SAVCI DEĞİŞTİRMİŞTİ''

Yargıtay’ın kararını değerlendiren Çelebi’nin avukatı Serkan Günel, “Kumpas Çetesi’nin bir nev'i 'Susurluk Kazası' olarak yaşanan bu sahtecilik ve delil yükleme suçu 2011 yılının başında ortaya çıkmış zamanın istihbarat müdürü şimdinin FETÖ zanlısı Ali Fuat Yılmazer adeta kumpasçı polislerin önüne yatarak art arda açıklamalar ile olayın 'sehven' olduğunu ve daha da acısı tutukluluğa etkisinin olmadığını iddia etmişti'' dedi.
 
“Akabinde yapmış olduğumuz suç duyurusu hakkında ise malum çetenin o dönem iktidar ile arasının henüz bozulmamış olması nedeniyle 6 savcı değiştirerek ancak 2013 yılında kovuşturma kararı verilerek dava halini almış dava ise hiç bir araştırma yapılmadan 3 celsede alelacele 'BERAAT' kararı ile bitirilmişti'' diyen Avukat Günel, şöyle devam etti:

“CEMAAT MÜVEKKİLİMİN TELEFONUNA DELİLLERİ KOYMUŞ''

“Skandal beraat kararında suçun varlığı kabul edilmişse de suçluların tespit edilemeyeceği vurgulanmış aynı zamanda Teğmen Çelebi'nin bu suçtan zarar görmediği de belirtilmişti. Kararı veren hakim ise 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında Bilal Erdoğan'ın evinde arama kararı veren hakimlerden olduğu için daha sonra açığa alındı ve görevden uzaklaştırıldı. Davada polislerin avukatlığını yapan kişi ise geçtiğimiz haftalarda Şike Davasında Kumpas Soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Bu ilginç sarmallar kapsamında 'sehven' kumpasının ortaya çıkışının 5. yılında bugün diyebiliriz ki Cemaat müvekkilimin telefonuna delilleri koymuş, yargılamış üstüne üstlük yakalanınca da kendi polislerini yine kendi hakimlerine yargılatmıştır.''

“GERÇEK SUÇLULAR ORTAYA ÇIKARILMALI''

“Bundan sonraki süreçte hukuken olması gereken savcılık tebliğnamesini ve müşteki taraf olarak taleplerimizi değerlendirecek olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin beraat hükmünü bozarak dosyayı yerel mahkemeye tekrar göndermesi ve yerel mahkemece gerekli araştırmaların bu defa özenle yapılarak gerçek suçluların ortaya çıkarılmasıdır.''

İşte o karar:

sehvenicerik.jpg

"Eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin mağdur edildiği davada sıcak gelişme" haberi, 10 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin mağdur edildiği davada sıcak gelişme haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin mağdur edildiği davada sıcak gelişme 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  2. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  3. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  4. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  5. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  6. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  7. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  8. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  9. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  10. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  11. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  12. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  13. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  14. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  15. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  16. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  17. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  18. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  19. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  20. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
Gündem Haberleri