'Evimden çıkan Gülen kitapları baldızımın olabilir'

'Evimden çıkan Gülen kitapları baldızımın olabilir'

'Evimden çıkan Gülen kitapları baldızımın ol... 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Gezi Olayları sırasında attığı tweet'lerin...

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Gezi Olayları sırasında attığı tweet'lerin bir suç unsuru içermediğini söyledi.

"2 MİLYON TWİTTER TAKİPÇİM DARBE KARŞITI OLDUĞUMU GÖRDÜ"

Habertürk'ün haberine göre, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, "Benim aziz devletim, şayet benim üniversite yıllarımdan itibaren duruşumu, fikriyatımı gönül bağımı tespit edememiş de 15 Temmuz gecesi tespit etmişse ve beni FETÖ terör örgütü olarak ilan etmişse söyleyeceğim şudur: 80 milyon vatan evladı, 24 saat FETÖ terör örgütü diye bağırsa başımı bir santim öne eğmem. Bu leke de benim üstümde durmaz. FETÖ terör örgütü ile diğer terör örgütlerini lanetliyorum. Ayrıca ben darbenin olduğu gece twitter hesabımdan darbeyi lanetlediğimi, hukuk önünde hesap vermeleri gerektiğini, açık ve net bir şekilde belirttim. Ben 2 milyon takipçim vardır. Bunların hepsi darbeye karşı duruşumu görmüşlerdir. Ayrıca o saatlerde hiç kimse erkenden ve darbenin en yoğun saatleriydi. Hiçbir kimse benim kadar net duruş sergilememiştir. Mukayese edilmesini istiyorum " sözleriyle kendisini savundu.

"GÜLEN İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEDİM BİR KEZ TELEFONLA GÖRÜŞTÜM"

Hüseyin Avni Mutlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşılığından gıyabi tutuklu Fetullah Gülen ile telefonda bir kez görüştüğünü söyleyip, "FETÖ silahlı terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile yüz yüze görüşmem yoktur. Bir telefon görüşmemiz vardır. İstanbul Valiliğim döneminde ziyarete gelen pek çok kişi kurum kuruluşlar oluyor. Bu ziyarete gelen şimdi tam hatırlayamadığım bir sivil toplum kuruluşu bu ziyaretleri sırasında ABD'ye yakında gideceklerini ve orada bir geçmiş olsun dileğinde bulunacaklarını ifade ettiler. O günlerde önemli bir rahatsızlık geçirdiği hatta hastaneye kaldırıldığı konusunda çok yoğun bilgi paylaşılmıştı. Tarihini tam hatırlamayorum. 2011 ya da 2012 yılları olabilir. Beni ziyarete gelen kişilere hastalık konusunda konuşuldu ve bu maksatla ziyaret yapılacağından geleneklerimizden gelen bizim de geçmiş olsun dileklerimizi iletiniz şeklinde çok doğal, her ölünün arkasından başsağlığı, her hasta olan kişiye geçmiş olsun dileğinde bulunmak örf ve adetlerimizde var olan bir uygulamadır. Ben bu gaye ile hareket ettim. Bir müddet sonra telefonumdan Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı direk olarak kendisi çıkarak Amerika'dan aradığını ifade ettiler. Sizin geçmiş olsun dilekleriniz iletilmiş bu vesile ile Fetullah Gülen de size bir teşekkür etmek isterler diyerek telefonu Fetullah Gülen'e vereceğini söyleyerek bir görüşme yaptırdılar. Fetullah Gülen ile tek görüşmemiz budur. Çok kısadır. "Bana göndermiş olduğunuz geçmiş olsun dilekleriniz aldım. Teşekkür ederim" dedi. Ben de tekrar geçmiş olsun dileğimi ilettim. Bunun dışında görüşmede, başkaca bir husus olmamıştır. Benim de bir talebim olmamıştır" dedi.

"ORGENERAL AKIN ÖZTÜRK'Ü GÖREVİM GEREĞİ TANIDIM"

Cep telefonunda "Paşa Akın Öztürk" olarak kayıtlı bulunan Orgeneral Akın Öztürk'ü nasıl tanıdığını Mutlu şöyle anlattı: "Diyarbakır Valisi olarak 2007-2010 yılında görev yaptım. Görev yaptığım bu sürede Akın Öztürk de Diyarbakır'da 2. Ana Jet Üst Komutanlığını yürütüyordu. Bu vesile ile kendisini tanırım. Bunun dışında kendisi ile bir bu soruşturma evrakı içerisinde bahsolduğu şekilde cunta girişimi, ihtilal teşebbüs konusunda hiçbir temas, ilgi, irtibat söz konusu değildir. Bendeki kaydı 2007 yılından itibaren vali olmamdan kaynaklı bir kayıttır. Yeni bir kayıt değildir."

"KİTAPLIĞIMDAKİ KİTAP BANA AİT DEĞİL"

Evinde bulunan kitaplara ilişkin de Hüseyin Avni Mutlu kendini şöyle savundu: "Evimde ele geçirilin 2 adet Gülen Hareketi ve Türk Okulları kitaplarına ilişkin olarak kitaplığımda bu yapı ile ilgili bütün kitapları özellikle 17-25 Aralık hukuk darbesi sonrasında kaldırdım. Bu yapının fikrini düşüncelerini ifade eden kitaplarımı kitaplığımdan çıkarttım. Ben evimde aynı zamanda baldızım ile kalıyorum. Kendisi iki çocuğu ile birlikte bizim yanımızda kalırlar. Eşinden ayrıdırlar. 4 yıla yakan bir süredir yanımdadırlar. Gerek kendisi gerekse üniversite de okuyan çocuğu kitaba düşkündürler. Okumaya meraklıdırlar. Kitaplığımızı da evimizi de paylaşıyoruz. Muhtemelen baldızımı veyahut oğluna ait olabilir. Bana ait değildir. Ben bu tarz kitapları kitaplığımdan çıkarttım."

"'Evimden çıkan Gülen kitapları baldızımın olabilir'" haberi, 05 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Evimden çıkan Gülen kitapları baldızımın olabilir' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Evimden çıkan Gülen kitapları baldızımın olabilir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri