Fatih Terim:Ümitsizliğe kapılmanın manası yok

Fatih Terim:Ümitsizliğe kapılmanın manası yok

Fatih Terim:Ümitsizliğe kapılmanın manası yok Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Terim, galibiyetinden dolayı İzlanda'yı tebrik ederek, "İlk yarının bir bölümünde oyunu oturttuk ama gollerden sonra sonuna kadar çok da iyi oynadığımız...

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Terim, galibiyetinden dolayı İzlanda'yı tebrik ederek, "İlk yarının bir bölümünde oyunu oturttuk ama gollerden sonra sonuna kadar çok da iyi oynadığımız söylenemez. Hava şartlarının bunda etkisi olmuş olabilir. Çünkü geldiğimiz yer ile burası arasında 20-25 derecelik fark var." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, İzlanda karşısındaki kadro tercihiyle ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"İzlanda ile havadan başa çıkmak çok zor, onun için çabuk oyuncularla başladık. Onlar havaya, biz yere indirmeyi düşündük. Bence çok doğru bir kurguydu. Kurgu da oturdu ama biz öyle goller yiyoruz ki.... Özellikle ilk 15 dakikadan sonra defansın arkasına sarkmalar, ara, kenar ve arka toplarda Emre, Volkan, Yasin ve Hakan ile başarılı olduk ama o bölümde gol atmayı başaramadık. İzlanda gibi takımlar karşısında, özellikle böyle havalarda 2-0 geriden gelmek kolay değil. Sahada Avrupa'nın en inatçı ve güçlü ülkesinden bahsediyoruz. Devreye 0-0 gitseydik çok şey değişebilirdi. İkinci yarı yapılması gereken değişiklikleri yapmamıza rağmen maalesef etkili olamadık. Dolayısıyla mağlup olduk, yapılacak bir şey yok. Bize geçmiş olsun, rakibimize de tebrikler."

"ÜMİTSİZLİĞE KAPILMANIN MANASI YOK"

Fatih Terim, Dünya Kupası'na gitmek için mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayarak, "Bizim savaşımız bitmedi. Bu ülkede de savaşlar bitmez. Ümitsizliğe kapılmanın manası yok. Tabi çok güzel bir tablo çizecek halimiz de yok. Bizi teselli edecek şey iki önemli deplasmanı atlatmamız. O yüzden avantajımız kayıp, kredimiz azalıyor. Dolayısıyla bunu dikkate alarak, asgari puan kaybıyla veya hiç kayıpsız bir halde gitmemiz gerekiyor. Bu gerçekle yaşayacağız. Biz de diğer takımların maçlarını takip edeceğiz. Zoru başarmaya çalışacağız, yapacak başka bir şeyimiz yok." diye konuştu.

"KADROYA ALINMAYANIN BU KADAR KONUŞULDUĞU BİR ÜLKE YOK"

Fatih Terim, kadroya alınmayan oyuncular nedeniyle yaşanan gelişmelerin takımı nasıl etkilediğine yönelik bir soruyu şöyle yanıtladı:
"Yani sen 'Bazı arkadaşlar güzel bir konu buldu ve bunun üzerinden devam etmek istiyorlar" demek istiyorsun. Yapılacak bir şeyimiz yok. Milli takım konusu muhakkak ki ülkeyi ilgilendirir. Herkesi ilgilendirir ancak bunun bir ölçüsü vardır. Üzerinde hak iddia etmek kimsenin hakkı değil. İnsanı ölçülerde, nezaket ve ahlaki kurallar içinde herkes fikrini beyan edebilir. Bunda hiçbir sorun yok. Milli takımın da konuşulması hoş bir şey. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü 2 bin seyirciden 40-50 bin seyirciye geldik. Buna hiç itirazım yok. Yeter ki oyuncularımızı üzecek, zedeleyecek herhangi bir şey olmasın. Onun dışında zaten ben niyetleri biliyorum. Benim için sürpriz değil. O yüzden bu konuyu seven, bayılan kim varsa devam etsin. Bu bir şey değiştirmez. Ayrıca kadroya alınmayanın bu kadar konuşulduğu bir ülke yok ancak benim için hiçbir sorun yok, alıştık artık. Takıma ne kadar zarar verip vermediğini zaman gösterecek. Bence arada bir çocuklara mikrofon tutmak lazım. Devamlı bana tutacağınıza bir de onlara tutun bakalım."

"ÜLKESİNİ SAVUNAN ASLANLAR MAALESEF ŞEHİT DÜŞÜYOR"

Fatih Terim, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan asker ve vatandaşlar dolayısıyla çok üzgün olduklarını dile getirerek, "Herhalde hepiniz benim gibi üzgünsünüz. Maalesef her maç sabahı böyle üzücü şeylerle karşılaşıyoruz. Ülkesini savunan bu aslanlar maalesef şehit düşüyor. Allah rahmet eylesin, bir daha göstermesin. Açıkçası bunları görünce bazen 'Nelerle uğraşıyoruz' diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

">

"Fatih Terim:Ümitsizliğe kapılmanın manası yok" haberi, 10 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fatih Terim:Ümitsizliğe kapılmanın manası yok haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Terim:Ümitsizliğe kapılmanın manası yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Spor Haberleri