Fethiye'de Özgecan Aslan Parkı açıldı

Fethiye'de Özgecan Aslan Parkı açıldı

Fethiye'de Özgecan Aslan Parkı açıldı Mersin’in Tarsus İlçesi’nde geçen yıl 11 Şubat’ta eve gitmek için bindiği dolmuşun şoförü tarafından vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın adı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılan parkta, 5 metre boyunda Özgecan...

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde geçen yıl 11 Şubat’ta eve gitmek için bindiği dolmuşun şoförü tarafından vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın adı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılan parkta, 5 metre boyunda Özgecan Aslan Anıtı da yer alacak. Fethiye Belediyesi tarafından 2’nci Etap Sahil Bandı’nda yapımı tamamlanan Özgecan Parkı’nın açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günün’de açıldı. Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, eşi Nesrin Saatcı, Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan, kardeşi Barış Aslan, teyzesi Fethiye Öner, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gözü yaşlı şekilde Özgecan’ı anlatan Özgecan’ın annesi Songül Aslan, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Özgecan’ın psikolog olmak istediğinden bahseden Aslan şöyle konuştu: “Özgecan kızımdan sonra vahşi şekilde bir sürü kadın öldürüldü. Ana olarak dileğim bundan sonra Özgecanlar kıyılmasın, papatyalar koparılmasın, hiçbir ananın ciğeri yanmasın. Bir çocuğun yetişmesinde en büyük rol annenindir. Her evlat önce annesine temsil eder. Erkek evlatlarını Allah sevgisini ve merhametle büyütün. Allah sevgisi ve merhametle yetişen çocuklar bir karıncayı incitemez, bir kadına el dahi kaldıramaz. Özgecan hep ben özelim, hedeflerim vardı derdi. Özgecan çok çalışkandı, çok çalışırdı. Hep iyi bir psikolog olmak ister, dünyadaki herkesi iyileştireceğim derdi. Maalesef Özgecan’ım hedeflerini gerçekleştiremedi"

anne.jpg

ÖZGECAN ADINA REHABİLİTASYON MERKEZİ KURMAK İSTİYOR
Onun adına hep birlikte rehabilitasyon merkezi kurmak istiyoruz. Bu konuda devletimizin ve tüm halkımızın desteklerini bekliyorum. Özgecan yazıp 1396’ya SMS atarak 5 TL karşılığında, Özgecan isimli rehabilitasyon merkezini kurup, kızımın dileğini gerçekleştirmek istiyorum. Çünkü kadınlara şiddet gösteren erkeklerin eğitilmesi lazım…''

“BENİM KIZIM BİR MELEK OLDU…''
Kızını sık sık rüyasında gördüğünü söyleyen Aslan “Benim kızım bir melek oldu. Sık sık rüyama giriyor ve ''anne ben ölmedim, yaşıyorum, üzülme. Ben melek oldum’ diyor. Ben kızımın çok iyi bir yerde olduğuna inanıyorum. Çünkü benim kızım çok temiz kalpli bir insandı'' diye konuştu.

ant-001.jpg

“FETHİYE’MİZİN EN GÜZEL YERİNE TÜRKİYE’NİN YÜZ KARASI AYIBINI DİKTİK!''
Özgecan adına yapılacak her şeyde Fethiyelilerin her türlü desteği vereceğini belirten Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı “Özgecan artık sadece sizin değil, bizimde kızımız. Şerefsizliğin, kepazeliğin zihinlerden silinmemesi adına yapılan bir anıt bu! Gönül arzu ediyordu ki şerefli bir şeyler yapalım, güzel işler için açalım… Ama maalesef böyle oldu. Özgecan sadece bir sembol. Özgecan adında bütün tacize, tecavüze, dışlanmaya, cinsel tacize uğramış tüm kadınların bir sembolü oldu. O yüzden bu anıt sadece Özgecan için değil, şiddete, saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren bütün kadınların unutmaması için yaptık. Fethiye’mizin en güzel yerine Türkiye’nin yüz karası ayıbını diktik!'' diye konuştu.

Yapılan Özgecan Parkı’nın fikir aşamasında Özgecan’ın ailesini üzmekten çekindiklerini ancak Songül Aslan ile görüştükten sonra bu fikrin güçlenerek filizlendiğini anlatan Saatcı şöyle konuştu: “Uğruna romanlar, şiirler yazılan kadınlar nasıl oluyor da bir öç alma aracı, kinimizi, nefretimizi bedeninde giderme çalıştığımız bir varlığa dönüşüyor? Bunu sadece toplumsal ve dinsel değerlerle ölçemeyiz. Daha derinlerde bir şeyler var… eğitim düzeyi mi? Onu geçeceksiniz. Kadın konuk evinde eğitimli kadın kardeşlerimizin başlarına neler geldiğini ben görüyorum, kocaları da üniversite mezunu. Gelenek mi? Hangi Türk geleneğinde öz kızına, çocuğuna, yeğenine göz koymak var mı, öldürmek var mı? Bu nasıl bir gelenek? Dinsel öğretiler mi? Atatürk’ün bir fotoğrafı var. 9 yaşındaki kız çocuğunu dizine oturtmuş bir şeyler öğretiyor. Birde bir meczup var 9 yaşındaki çocukla evlenmek için resim çektiriyor. Yani sadece din de eğitim de yetmiyor. Bunları anlata anlata, konuşa konuşa, doğruyu ortaya çıkararak, yanlışa da ceza vererek bunları ortadan kaldıracağız. Toplum olarak duyarsızlaşan, kör sağır, dilsizi oynayan ve her gün dinamitlenen değerlerine sahip çıkamayan bizi, yani suçlu olan bizleri aynanın karşısına geçirmek için buraya toplandık. Işıklar ülkesi Fethiye’de bu anıt ahlaksızlığın ve umutsuzluğun doğduğu karanlığa karşı yakılmış bir ışıktır. Hem benim canımı yakacaksın, ciğerimi söküp alacaksın sonra seviyorum diyerek, kravat takarak, iyi hal indirimi alarak toplumsal vicdanı kanatmaya devam edecektir. Küçük çocuklarımıza tecavüz, genç kızlarımızın katledilmesi, ırzına geçilmesi gibi konularda halkımıza soralım. Acaba kadına, çocuğa, genç kızlarımıza şiddetin, tecavüzün karşılığı halkın vicdanında neymiş görelim'' ifadelerini kullandı.

“O GÜZEL KIZ, BİR AİLENİN KIZIYDI, ŞİMDİ BİR MİLLETİN KIZI''
Saatcı “Özgecan psikolog olmak istiyordu. Belki de bu toplumsal yaralarımıza parmak basacak bir noktaya gelecekti. O güzel kız bir ailenin kızıydı, şimdi bir milletin kızı. Anadolu topraklarının ruhunu taşıyan, namusu için canını veren, toprak gibi kömür karası gözlü, bu toprağın insanları gibi masum bakışlı melek kızımız için söylenecek çok söz varda söylesem faydası yok sussam gönül razı değil'' diye konuştu.

b-004.jpg

BAŞKAN SAATCI; "’MÜSTEHCEN’ DİYEN SAPIK RUHLUDUR"
Arkasındaki anıtı gösteren Başkan Saatcı, "Ona ’müstehcen’ diyen sapık ruh, Özgecan Anıtı’na bakınca da ’müstehcen’ der o zaman. Böyle bir şey olabilir mi? İnsan kendini nasıl görüyorsa karşısındakini de öyle görür. Bu tamamıyla Özgecan Anıtı’nın ön plana çıkması için verilmiş bir karardır. Bu anıta bir emek verildi. Anıtın balerinlerle gölgede kalmasına müsaade etmedik hepsi bu. Balerinler Fethiye’de başka bir parkta kullanılacak" diye konuştu.

"Fethiye'de Özgecan Aslan Parkı açıldı" haberi, 09 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fethiye'de Özgecan Aslan Parkı açıldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fethiye'de Özgecan Aslan Parkı açıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  2. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  3. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  4. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  5. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  6. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  7. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  8. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  9. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  10. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  11. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  12. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  13. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  14. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  15. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  16. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  17. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  18. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  19. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  20. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
Gündem Haberleri