Fethullah Gülen hangi imamını tekme tokat dövdü? Hüseyin Gülerce anlattı!

Fethullah Gülen hangi imamını tekme tokat dövdü? Hüseyin Gülerce anlattı!

Fethullah Gülen hangi imamını tekme tokat dö... Bir dönem Cemaat'in önde gelen isimlerinden olan ve 17-25 Aralık operasyonları sonrası Cemaat'ten kopan Gülerce, Gazeteciler.com'dan Hande Aydemir'e konuştu.Gülen'i ziyaret ettiği sırada yaşadığı bir olayı anlatan Gülerce, "Bir...

Bir dönem Cemaat'in önde gelen isimlerinden olan ve 17-25 Aralık operasyonları sonrası Cemaat'ten kopan Gülerce, Gazeteciler.com'dan Hande Aydemir'e konuştu.

Gülen'i ziyaret ettiği sırada yaşadığı bir olayı anlatan Gülerce, "Bir anda bir gürültü oldu. Bir bağırış... Ben de merakla fırladım dışarı. Gördüğüm sahne şu: Gülen, tekme tokat birisini dövüyor. Allah Allah. Dövdüğü kişiyi de tanıyorum: Cevdet Türkyolu" dedi.

İşte Gülerce'nin o açıklamaları:

"(...)İnsan olarak o kadar yanlış yapar mıyım bilmiyorum. Hiç anlatmadım bu güne kadar. Ama o hareketi gördüğüm zaman benim Cemaati terketmem gerekirdi. Bu röportajın hatırına anlatayım hadi.

1995'de Zaman'a genel müdür olunca, hürmetin gereği olarak İzmir'e duasını almaya gittim. Bir hareketin manevi büyüğü, siz de hareketin CEO'su olmuşsunuz. Gideyim kendisinin duasını alayım dedim. Telefon ettim. Gittim. Henüz kendisi ile karşılaşmadık. Yamanlar Kolejinin üst katında bir odaya oturttular. Bir anda bir gürültü oldu. Bir bağırış... Ben de merakla fırladım dışarı. Gördüğüm sahne şu: Gülen, tekme tokat birisini dövüyor. Allah Allah. Dövdüğü kişiyi de tanıyorum: Cevdet Türkyolu. Onun yeğeni ile evli. Tabi benim o şekilde görmem onu çok kötü etti. Ben şok yaşıyorum. Hareketin manevi lideri, ağırbaşlı... Bize sahabe efendilerimizi hatırlatan bir insan evli barklı birini dövüyor. Tabi sonra sofraya oturduk, söylenmeye başladı. "ben nasıl bir adamım" dedi. "... Evli barklı, çoluk çocuğu olan bir adama nasıl vurabilirim" dedi. Ama öyle ufak bir vurma değil, tekme tokat girişti."

Aslında bu skandal. Ben bunu hayatımda ilk defa anlatıyorum. Hiç anlatmadım, belki de aleyhimde çok iftira yayıyor şu günlerde. Ondan dolayı anlatma ihtiyacı duydum.(...)

NURETTİN VEREN'E VURAMAYACAĞI İÇİN CEVDET TÜRKYOLU'NU DÖVÜYOR

Sofrada o sırada hiç unutmuyorum. Işılay Saygın kendisine bir hediye göndermiş. Lacivert uzun kollu ince bir kazak... Sofrada bana onu hediye etti. Işılay hanım bana hediye etti ben de bugünün hatırasına size vereyim, dedi. Bir nevi gönlümü de almaya çalışıyor. Sonra beni tanıyan bir kaç arkadaş, "Abi bu olay sizi etkilemesin, Cevdet'in çok özel yeri var. Yaramazlık da yapan bir arkadaşımızdı, daha önce de dövmüştü" diye teskin ettiler.

Aslında dayağın sebebi şu, sinirlendiren şey, Cevdet ile Nurettin Veren kavga etmişler asıl. O olayın bir kaç dakika öncesinde. O sıralar da Nurettin Veren'i pasifize etme dönemi. Veren yavaş yavaş gazete ve televizyondan uzaklaştırılıyor. Demek ki bunu en iyi bilen Cevdet Bey... O, Gülen'in bu havasından esinlenerek Nurettin Veren ile bir münakaşaya girişip, aralarında kavga çıktığına şahit oluyor Gülen... Nurettin Veren'e vuramadığı için aslında vuracağı o... Vuramadığı için Cevdet'e vuruyor.

"Fethullah Gülen hangi imamını tekme tokat dövdü? Hüseyin Gülerce anlattı!" haberi, 09 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fethullah Gülen hangi imamını tekme tokat dövdü? Hüseyin Gülerce anlattı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fethullah Gülen hangi imamını tekme tokat dövdü? Hüseyin Gülerce anlattı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri