FETÖ'den ihraç edilen öğretmene destek

FETÖ'den ihraç edilen öğretmene destek

FETÖ'den ihraç edilen öğretmene destek ALIKESİR'de Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten atılan sınıf öğretmeni Türkan Karaoğlan'ın mağdur olduğunu savunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül,...

ALIKESİR'de Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten atılan sınıf öğretmeni Türkan Karaoğlan'ın mağdur olduğunu savunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, "Türkan öğretmen FETÖ'cü ise ben de FETÖ'cüyüm. Bu karar yüzde 100 hatalıdır" dedi. 
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Öğretmenler Günü nedeniyle bugün CHP İl Başkanı Ender Biçki ile birlikte KESK'e bağlı Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi'ni ziyaret etti. Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ihraç edilen öğretmen Türkan Karaoğlan'ın büyük mağduriyet yaşadığını savundu. Atatürk İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Türkan Karaoğlan'ın haksızlığa uğradığını öne süren Sarıbülbül, "Hiçbir Öğretmenler Günü bu kadar buruk geçmemiştir. Şu an Türkiye'de on binlerce öğretmen açığa alındı, on birlercesi ihraç edildi.

Balıkesir'de de bizim sendikanın üyesi Türkan Karaoğlan, FETÖ ile ilgisi olduğu söylentisiyle önce açığa alındı, ardından ihraç edildi. Türkan hocam, 15 yıldır sendikamızın üyesi, tanıdığımız, bildiğimiz bir arkadaşımız. Ne Bank Asya'da hesabı var, ne de ByLock kullanmış. TMSF'den aldığımız yazı da bunu kanıtlıyor. ByLock kullansa hakkında adli süreç olur. Adli sicil kaydı temiz, arşiv sicil kaydı temiz. Çocuğunu FETÖ'nün okullarına göndermemiş. Bu yapı ile uzaktan yakından ilişkisi olmamış. Ama kanun hükmünde kararname ile ihraç edildi. Başbakan 'Bu işlemlerde yüzde 1'den daha az seviyede hata var' diye açıklama yapıyor. Ben açık ve net olarak söylüyorum, bu karar kesinlikle hatalıdır. Devletten beklentimiz bir an önce Türkan Karaoğlan'ın göreve iade edilmesidir. Bu devletin borcudur. Devlet haklı ile haksızı ayırmalıdır" diye konuştu.

CHP'Lİ HAVUTÇA BAKAN'A SESLENDİ
CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça ise Türkan Karaoğlan'ın kendisi gibi öğretmen olan eşi Doğan Karaoğlan'ın yakın arkadaşı olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"FETÖ bahane edilerek Türkiye'de ne kadar devrimci, Atatürkçü, cumhuriyetçi, hükümete bir şekilde muhalif öğretmen varsa kıyıma uğramaya başladı. Türkan hanımın durumunu öğrendiğimde de Sayın Milli Eğitim Bakan Yardımcısı'na gittim. Türkan hanımın neden ihraç edilmek istendiğini öğrenmek istediğimi söyledim. Bakan Yardımcısı bilgisayarın başına geçti ve MİT'ten aldıkları bilgilere göre Türkan hanımın ByLock kullandığının tespit edildiğini, Bank Asya'da parası olduğunu söyledi. MİT yaptığı çalışma ve eylemlerden dolayı sadece Başbakana karşı sorumlu olan bir kuruluş. Yargı tarafından denetlenemiyor, oradan gelen bilgilerin doğruluğunu ve güvenilirliğini nereden bileceğiz? Ben buradan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sormak istiyorum. Türkan öğretmeninin uğradığı haksızlık ve adaletsizlik vicdanınızı kanatmayacak mı? Bu kadar toplumda ve kamuoyunda haksız bir şekilde itham edilmesinin sorumlusu kimdir? Bank Asya ile ilişkisi olduğunu iddia eden MİT yetkilileri bunun hesabını nasıl verecek?" 

"YÜZDE SIFIRLIK HATA VARSA BURADA VAR"
Havutça'nın ardından yeniden söz alan Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, "Türkan öğretmen FETÖ'cü ise Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül olarak ben de FETÖ'cüyüm. Yani ben öğretmenimi tanıyorum, biliyorum. Kesinlikle FETÖ ile ilgisi yoktur. Yüzde sıfırlık hata payı varsa o pay buradadır" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİ ÖZLEDİM"
33 yıllık öğretmen olan Türkan Karaoğlan ise, "Uğradığım bu haksızlığın bir an önce giderilmesini istiyorum. Bir an önce sınıfıma gitmek ve öğrencilerimle kucaklaşmak istiyorum. Suçlama olarak öncelikle bana herhangi bir şey tebliğ edilmedi. Daha sonra Bank Asya ve ByLock'tan söz edildi. Ben de bankada hiçbir hesabım olmadığına dair TMSF'den yazı aldım. ByLock'la da ilgim yok. Bu konuda da bir işlem yapılmadı. Bu yüzden bana yapılan suçlamalar sıfırlandı. Görevime iade edilmek istiyorum" dedi.

"FETÖ'den ihraç edilen öğretmene destek" haberi, 25 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan FETÖ'den ihraç edilen öğretmene destek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. FETÖ'den ihraç edilen öğretmene destek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  2. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  3. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  4. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  5. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  6. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  7. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  8. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  9. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  10. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  11. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  12. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  13. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  14. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  15. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  16. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  17. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  18. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  19. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  20. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
Gündem Haberleri