Feyzioğlu: Rus uçağını düşüren pilot öldürülecek

Feyzioğlu: Rus uçağını düşüren pilot öldürülecek

Feyzioğlu: Rus uçağını düşüren pilot öldürül... Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri'ne ait Sukhoi Su-24M tipi uçak, 24 Kasım 2015 tarihinde, sınır ihlali gerçekleştirdi ve jetlerimiz tarafından düşürüldü.Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye-Rusya...

Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri'ne ait Sukhoi Su-24M tipi uçak, 24 Kasım 2015 tarihinde, sınır ihlali gerçekleştirdi ve jetlerimiz tarafından düşürüldü.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmeye başlandığı şu dönemde, “Rus uçağını düşüren pilotumuz öldürülecek. O pilotun canı, devletin namusudur'' uyarısında bulundu. Milli Güvenlik Kurulu'nda, Suriye sınırında angajman kurallarının eksiksiz bir biçimde uygulanması, “kuş uçmasına bile engel olunması'' istenmişti.

BAŞTAN SAHİP ÇIKTILAR

Kendisine verilen görevi yerine getiren askere başta sahip çıkan AKP kurmayları, faturanın çok ağır olmaya başlamasından sonra pilotu, ''devleti zor duruma düşürmek için kasıtlı olarak uçağı düşürmekle' de suçladılar. Bazı çevrelerin Rusya'ya ait uçağı düşüren pilotun adını öğrenmek için çaba gösterdikleri, başarılı olunamayınca soruşturma açılmasını sağlatıp, dosyaya ismi gireceği için oradan öğrenmek istedikleri yolunda iddialar yaygınlaştı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu da daha ciddi sonuçlar doğurabilecek bilgilere ulaştı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e şunları söyledi:

''İZLİ MERMİ ATILIR, BAŞLAR'

“Pilotumuzla ilgili bir şeyler oluyor. Uyarmak görevimiz. Uçağı düşüren pilotun kim olduğunu bilmiyorum. Zaten kimsenin bilmemesi lazım. Bu bilgi, en gizli devlet sırrı olmalı. Ama bir şeyler oluyor. Uyarmak da görevimiz. Eski tecrübelerimizi hatırlıyor ve kaygılanıyoruz. Biliyorsunuz, sarmal yapı dağılmadan önce ''gazeteci' izli mermi atar gibi bir yazı yazar, hedef belirler, ardından soruşturmalar gelirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne böyle balyoz vurulmuştu. Şimdi de eski sarmalın parti kanadında kalanları mermilerini sıkıyorlar.''

''CEMAATÇİ İLAN ETTİLER'

Rus uçağı düşürüldü. Cumhurbaşkanı 26 Kasım'da muhtarlara ''Yine olsa yine vururuz!' dedi. Zamanın Başbakanı kanaatimce samimi olarak göğsünü siper etti, ''emri ben verdim!' dedi. Sonrası şöyle. İktidarın destekçisi olan derinlikli ''yazar'lar, Rusya'yla yakınlaşmanın alt yapısını oluşturma görevini üstlendiler. Malum, bu ara her günahın sebebi yalnızca cemaat! F-16 pilotumuz, Türk Hava Kuvvetleri'ne sızmış cemaatçi yapının adamı ilan edildi.
Sayın Cumhurbaşkanı da ''Bizim Putin ile bambaşka bir ilişkimiz vardı. Bir pilotun hatası yüzünden Türkiye'nin feda edilmesi düşündürücü'  sözü var ki, sarayın ''aslında öyle demedi'cilerini  yormadan biz iyiye yoralım ve buradaki ''pilot' ile kastedilenin, cümlenin gelişine rağmen, Rus pilot olduğunu varsayalım.

''ONAY VERMEDEN VURULAMAZ'

Bütün bu işaretlemelerden sonra pilotumuz hakkında  bir soruşturma açılacak olur ise kimliği açık edilmiş olur. Pilotun  karargâhtan izin almadan Rus uçağını vuramaz. Karargahın, siyasi iktidarın önceden rızası olmadan böyle bir ''olur' verebileceğine inanan ya da hava kuvvetleri içindeki cemaatçi pilotların elektronik haberleşmeyi engelleyerek Rus uçağının uyarılarımızı almasını engelledikleri sözüne, bu  işleri azıcık bilen birisi ihtimal verir mi? Vermez.

''HESAPLAR BİZİ İLGİLENDİRMİYOR'

F-16 pilotumuzun başına bir şey gelirse, mesela hayatın anlamını keşfetmek için evinden ayrılır ve bir daha haber alınamazsa, bir trafik kazasında son nefesini verirse veya bindiği uçağa yıldırım isabet eder ve ölürse, bunu Rus İstihbarat Servisi FSB'ye (eski KGB) bağlarım. O zaman da günün birinde milletçe ''pilotumuzun kimliğini kim açık etti?' diye sorarız. İşin özeti şu: Kimsenin üç kuruşluk hesabı bizi ilgilendirmez. F-16 pilotumuzun canı, devletimizin namusudur.''

"Feyzioğlu: Rus uçağını düşüren pilot öldürülecek" haberi, 10 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Feyzioğlu: Rus uçağını düşüren pilot öldürülecek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Feyzioğlu: Rus uçağını düşüren pilot öldürülecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  3. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  4. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  5. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  6. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  7. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  8. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  9. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  10. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  11. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  12. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  13. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  14. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  15. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  16. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  17. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  18. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  19. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  20. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
Gündem Haberleri