'Fikirleri hapsetmek ülkemizin geleceğini karanlığa mahkûm etmektir'

'Fikirleri hapsetmek ülkemizin geleceğini karanlığa mahkûm etmektir'

'Fikirleri hapsetmek ülkemizin geleceğini ka... CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi AV. Mevlüt Dudu’nun Çalışan Gazeteciler Günü mesajı şöyle:10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUNÖzgür basın, demokrasinin kilit taşıdır. Demokrasinin dördüncü gücü olan medya,...

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi AV. Mevlüt Dudu’nun Çalışan Gazeteciler Günü mesajı şöyle:

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Özgür basın, demokrasinin kilit taşıdır. Demokrasinin dördüncü gücü olan medya, bugün Türkiye’de baskı, tehdit, kapatma ve ceza davaları ile zapturapt altına alınmak istenmektedir.

Medya, kamu adına hükümeti denetleyen güç olduğu için “eleştirel ve sorgulayıcı'' olmak zorundadır. Ne var ki AKP döneminde yaratılan yandaş havuz medyası ile hükümetin tüm politikalarının alkışlandığı, hükümetin aldığı pozisyona göre düşüncenin de yön değiştirdiği, birçok yazarın “kalemşör'' haline getirildiği bir süreç yaşanmaktadır. Kalemlerini AKP’ye kiralayan birçok gazeteci, vicdanını ve ülke çıkarlarını bir kenara atarak, kişisel istikbalin sağlamak için egemen gücün yanında saf tutmuştur.

Halka doğru haber verme anlayışını esas alan gazeteciler için ise her yıl çalışma koşulları ağırlaşmaktadır. 2016 yılı gazeteciler için çok daha zor geçmiştir. Gazeteciler ya işsizdir, ya da cezaevi kıskacındadır. 10 bini aşkın gazeteci işini kaybetmiştir. 780 gazetecinin basın kartı iptal edilmiştir. 144 gazeteci cezaevlerinde bulunmaktadır. Türkiye, gazetecilerin tutuklu olduğu ülkeler sıralamasında Çin’i bile geride bırakarak birinci sıraya yerleşmiştir! 839 gazeteci yaptıkları haberler nedeniyle açılan davalarda hâkim karşısına çıkmıştır. 189 gazeteci sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştır. 157 yayın organı kapatılmıştır.

Terörist saldırılar ve cinsel taciz olayını içeren 14 toplumsal olayda yayın yasağı kararı verilmiş ve bilgilenme hakkına kısıt getirilmiştir.

Medyaya yönelik baskılar, sosyal medyayı da içine alacak şekilde genişlemiştir. Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Şık ve Köşe Yazarı-Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin tweeter paylaşımları nedeniyle tutuklanması, AKP’ye muhalif her sesin “terör örgütü yandaşlığı'' ile itibarsızlaştırılması inanılmaz vahim bir tablodur. Olağanüstü Hal uygulamaları ile iktidarla aynı görüşte olmayan tüm kesimlere dönük başlatılan cadı avı, hukuk ve demokrasiyi işlemez hale getirmektedir.

Bilinmelidir ki fikirleri hapsetmek aslında ülkemizin geleceğini karanlığa mahkûm etmektir.

Gazeteciler ve muhalif olan herkes, gece yarısı operasyonları ile gözaltına alınarak, cezaevine gönderilmektedir. Kanser gibi yayılan baskı süreci, ülkedeki demokrasiyi tamamen boğduğunda, bu sürece su taşıyanlar da boğulacaktır!

Baskı ve sansürün olmadığı, demokratik hukuk devletinin ve parlamenter demokrasinin işletildiği bir Türkiye’de ağız tadıyla kutlanacak 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günleri yaşanmasını diliyorum.

"'Fikirleri hapsetmek ülkemizin geleceğini karanlığa mahkûm etmektir'" haberi, 10 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Fikirleri hapsetmek ülkemizin geleceğini karanlığa mahkûm etmektir' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Fikirleri hapsetmek ülkemizin geleceğini karanlığa mahkûm etmektir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  2. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  3. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  4. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  5. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  6. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  7. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  8. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  9. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  10. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  11. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  12. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  13. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  14. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  15. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  16. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  17. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  18. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  19. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  20. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
Politika Haberleri