Fikri Sağlar: Sıla'yı linç etmelerine izin vermeyeceğiz

Fikri Sağlar: Sıla'yı linç etmelerine izin vermeyeceğiz

Fikri Sağlar: Sıla'yı linç etmelerine izin v... İstanbul Yenikapı’da 15 Temmuz'da düzenlenen miting ile ilgili 'Darbeye karşıyım ama Yenikapı’daki şova katılmayacağım' diyen Sıla Gençoğlu AKP'nin hedefinde. Geçtiğimiz gün Sıla'nın İstanbul ve Bursa'da düzenleyeceği...

İstanbul Yenikapı’da 15 Temmuz'da düzenlenen miting ile ilgili 'Darbeye karşıyım ama Yenikapı’daki şova katılmayacağım' diyen Sıla Gençoğlu AKP'nin hedefinde. Geçtiğimiz gün Sıla'nın İstanbul ve Bursa'da düzenleyeceği konserler de iptal edilmişti. Sıla'ya yapılan linç girişiminin ardından sosyal medya kullanıları 'SılaYalnızDeğildir' etiketi altında toplandı.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

CHP milletvekili Fikri Sağlar da Sıla'ya yapılan linç girişimine tepki gösterdi. Sağlar 'Bu şova katılmayan Sıla'yı linç etmelerine izin vermeyeceğiz.' dedi.

Fikri Sağlar'ın açıklamasından satır başları:

Halkımız 15 Temmuz günü, FETÖ’cülerin Türkiye’deki dinci isyanına karşı, laik demokrasiye sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün cumhuriyet için karar kıldığı; Laiklik, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi temel ilkelerin, bugün bir kez daha ne denli gerekli olduğunu anlamış olmaktayız. Eşitlik, adalet ve insan haklarına saygılı, tarafsız bir yargıya sahip olmak en zaruri ihtiyacımız haline gelmiştir.

Halkımız 15 Temmuz sonrası birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiye sahip çıkarken birileri kurtarıcı olmaya soyunup, devletin ve yerel yönetimlerin kaynaklarını harcayarak toplumu yönlendirmeye çalışmıştır. Düne kadar FETÖ’nün bu kadar büyümesine hizmet edenler, devletin tüm basamaklarına onları yerleştirenler; Bugün halkı FETÖ’den kurtaran “kahraman'' rolünde yer alarak günlerdir şov yapmaktadır. Bu şova katılmak istemeyen Sıla’yı, devlet yetkilileri ve yandaş belediyeler ekonomik olarak linç etmeye kalkışmışlardır. 35 sene önce darbeci Kenan Evren tarafından oyunu iptal edilen Genco Erkal’ın tiyatro oyunu, yıllar sonra ilk defa bu süreçte iptal edilmiştir. Kendileri gibi düşünmeyen, onlardan olmayan sanatçı ve yazarlara tahammül edemeyen anlayış; Ne yazık ki bugün toplumun her kesiminde hissedilmektedir! Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün bir sözü vardır “Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz ancak sanatçı olamazsınız'' ! Çünkü laik cumhuriyetin temelini kültür oluşturmaktadır.

Toplumu daha ileriye, aydınlığa yönlendiren sanat ve sanatçılara sahip çıkmalıyız. Eğer sahip çıkmazsak; Milletimizin hayat damarlarından biri kopmuş demektir! Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler, Türkiye’yi bu hale getirenlere inat Sıla’yı, Genco Erkal’ı ve nice dışlanan sanatçılarımızı davet ederek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı beraber kutlayacağına inanıyorum. Birlik, beraberlik içerisinde, eşitlikten ve adaletten yana olmayı lafla değil; eylemlerle gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Ancak o zaman barış içerisinde yaşanacak bir ülke olacaktır Türkiye!

"Fikri Sağlar: Sıla'yı linç etmelerine izin vermeyeceğiz" haberi, 13 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Fikri Sağlar: Sıla'yı linç etmelerine izin vermeyeceğiz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fikri Sağlar: Sıla'yı linç etmelerine izin vermeyeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  2. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  3. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  4. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  5. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  6. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  7. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  8. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  9. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  10. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  11. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  12. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  13. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  14. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  15. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  16. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  17. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  18. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  19. 14:38 Trafik Cezası Uyarısı: Bu Hataya Düşenler 6.440 TL Para Ödeyecek!
  20. 14:38 Türkiye'de Dev Şirketten Şok Karar: Faaliyetler Sonlandırılıyor, 1.800 Kişi İşten Çıkarılıyor!
Politika Haberleri