Filistinli ailenin evini kundaklayan İsrailli serbest!

Filistinli ailenin evini kundaklayan İsrailli serbest!

Filistinli ailenin evini kundaklayan İsraill... Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamak şüphesiyle on aydır tutuklu bulunan 24 yaşındaki Meir Ettinger isimli Yahudi yerleşimcinin kısmi ev hapsinde tutulmak şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.İsrail basınında...

Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamak şüphesiyle on aydır tutuklu bulunan 24 yaşındaki Meir Ettinger isimli Yahudi yerleşimcinin kısmi ev hapsinde tutulmak şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

İsrail basınında yer halen haberlerde, bugün serbest kalan Ettinger'in bir yıl boyunca Kudüs ve Batı Şeria'ya girmesinin ve aşırı sağcı olduğu belirtilen 92 kişi ile görüşmesinin mahkeme kararıyla yasaklandığı belirtildi.

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinli Devabişe ailesine ait evin 31 Temmuz gecesi Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed ağır yaralanmıştı. Baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetmiş, saldırıdan vücudunun yüzde 60'ı yanan 4 yaşındaki Ahmed ise sağ kurtulmuştu.

Filistin kamuoyunda infiale yol açan Devabişe ailesinin evinin kundaklanması olayının tek tanığına ait ev de daha sonra kimliği belirlenemeyen kişilerce ateşe verilmişti. Saldırıda zarar gören olmamıştı.

Devabiş'e ailesinin evinin kundaklanması ile ilgili yaklaşık on ay önce gözaltına alınan ve işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan bir Yahudi yerleşimci olan Ettinger, idari tutukluluk kapsamında hapiste tutuluyordu.

IRKÇI LİDERİN TORUNU

İsrail basını Ettinger'ın, "Aşrı milliyetçi militan ideolog Meir Kahane'nin torunu olduğunu ve aşırıcı Yahudilerle bağlantısı bulunduğunu" belirtiyor.

ABD doğumlu Kahane'nin İsrail'de kurduğu Kach partisi, ırkçılığı yaydığı gerekçesiyle 1988 yılında yasa dışı ilan edilmişti.

Yahudi şeriatının uygulanmasını savunan Kahane, tüm Filistin topraklarını İsrail olarak tanımlayarak, burada yaşayan Yahudi olmayanlara üç seçenek sunulmasını savunuyordu. Bunlardan ilk ikisi İsrail'de "yabancı vatandaşlar" olarak birçok haktan mahrum yaşamak veya İsrail'i terk etmeyi kabul ederek geride kalan malları için tazminat almak. Üçüncü seçenek ise ilk iki seçeneği reddedenlerin tazminat verilmeden zorla sürülmesi.

TEPE GENÇLİĞİ

Haaretz gazetesinde yer alan bir haberde de, istihbarat birimleri tarafından izlenen Ettinger gibi aşırı yeraltı Yahudi örgütlerine üye gençlerin, "siyonizm karşıtı" bir dünya görüşüne sahip oldukları belirtilerek, bu görüşleri sayesinde şiddet olaylarını meşrulaştırdıkları ve böylece "yeni bir İsrail kırallığı kurmayı hedefledikleri" kaydedildi. Haberde ayrıca bu gençlerin sayılarının yüzlerle ifade edildiği belirtildi.

Merkezi Tel Aviv'de bulunan Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan konuya ilişkin bir haberde ise kendilerine "tepe gençliği" adını veren Yahudi grupların son aylarda Batı Şeria'da örgütlendiği bildirildi. Haberde bu gurupların hedeflerinin, "Filistinlilere karşı saldırılar düzenleyerek Ortadoğu'daki ateşi alevlendirip, böylece Mesih'in gelmesini çabuklaştırmak" olduğu belirtildi.

Resmi İsrail Radyosu, bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde ise Batı Şeria'da Filistinlilere ait evin kundaklanmasının faillerinin radikal bir Yahudi grubuna bağlı olduğu ifade edilerek, "Bünyesinde birçok Yahudi yerleşimcinin bulunduğu bu grup, Yahudi şeriatının hükümlerine dayalı teokratik bir sistem kurulması için çalıştığı" kaydedildi.

Kaynak: Dünya Bülteni

"Filistinli ailenin evini kundaklayan İsrailli serbest!" haberi, 01 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Filistinli ailenin evini kundaklayan İsrailli serbest! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Filistinli ailenin evini kundaklayan İsrailli serbest! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  2. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  3. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  4. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
  5. 00:00 Yeni virüs korkutuyor! Günde 3500 kişi ölüyor, ölümler artıyor
  6. 23:52 Karahan açıkladı: "Enflasyonla mücadele önceliğimizdir
  7. 23:22 Emeklilere kötü haber geldi! Çalışan emeklinin maaşından ek kesinti yapılacak
  8. 23:22 Ürdün ve Almanya'dan Ortak Açıklama: İsrail-İran Gerilimi Ele Alındı
  9. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
  10. 23:16 AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak
  11. 23:12 Miçotakis'in Açıklamalarıyla Yunanistan'ın Deniz Parkı Planları Türkiye'den Tepki Aldı
  12. 23:10 Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"
  13. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  14. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  15. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  16. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  17. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  18. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  19. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  20. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
Dünya Haberleri