Financial Times: Türkiye'de savaş dağlardan şehirlere iniyor

Financial Times: Türkiye'de savaş dağlardan şehirlere iniyor

Financial Times: Türkiye'de savaş dağlardan ... İngiliz Financial Times gazetesi Ankara’da önceki gün düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği son saldırı ile ilgili değerlendirmesinde Türkiye’nin birçok cephede düşmanlarla karşı karşıya olduğunu, ülkede güvenliğe...

İngiliz Financial Times gazetesi Ankara’da önceki gün düzenlenen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği son saldırı ile ilgili değerlendirmesinde Türkiye’nin birçok cephede düşmanlarla karşı karşıya olduğunu, ülkede güvenliğe yönelik tehditlerin hızla arttığını yazdı.
Financial Times, “Türkiye’de savaş, dağlardan şehirlere iniyor'' başlığıyla verdiği haberde Türkiye’nin PKK ile 30 yıldan uzun süredir devam eden savaşının geçmişte genelde sıcak aylarda şiddetlendiği ve ülkenin doğusundaki dağlarda yoğunlaştığı tespitinde bulunuyor. Gazeteye göre, Ankara’daki son saldırı ise Türkiye’de bu alanda bazı şeylerin değiştiğinin son işareti.
Financial Times’a konuşan İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Fuat Keyman, “Bu, PKK’nın Türk devletinin kalbinde savaş ilan ettiğine yönelik bir mesajdır. Savaşı, şehirlerde görülecek yeni bir düzeye taşıyorlar. Bu, dağlardaki eski savaşlardan farklı bir durum'' yorumunu yapıyor.

reutrs.jpg

Financial Times, Ankara saldırısını üstlenen olmadığını, PKK’nın başkentte yine geçen ay düzenlenen saldırıyı üstlenmediğini de hatırlatıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ise DNA analizlerine dayanarak son saldırının PKK tarafından düzenlendiğinden “neredeyse emin olduğunu'' söylediğini de belirtmiş gazete.

''DAHA ÇOK CEPHEDE DAHA FAZLA DÜŞMAN’

ankara-olay-yer-001.jpg

Financial Times, Türkiye’nin son dönemde daha çok cephede daha fazla düşmanla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Bu düşmanları; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, IŞİD ve PKK olarak sıralıyor. Gazeteye konuşan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Profesör Akın Ünver de şu tespitlerde bulunmuş: “Normalde Türkler ve Kürtler durumun ne kadar kötü olduğunu ölçmek için kendilerine 90'lara dönüp dönmediklerini sorar…Ancak o dönemde kiminle savaştığımızı biliyorduk. Şimdi ise bir saldırı düzenlendiğinde, 15-20 grubu hesaba katmak durumundayız.''

Financial Times, Güneydoğu’da halkın PKK ile Türk devleti arasında kalmaktan rahatsız olduğunu da ekleyerek, PKK’nın Kürt gençler arasındaki popülaritesinin yüksek olduğunu belirtiyor. Fuat Keyman’a göre, PKK gibi örgütler yeni koşullara devletten çok daha hızlı uyum sağlayabiliyor. Daha önce ulusal bir sorun olan Kürt Sorunu da artık çok ciddi bir bölgesel ve küresel soruna dönüşmüş durumda.

cenaze3-001.jpg

Financial Times’taki haber-analiz, “Tehditler arttıkça Türkiye’nin istihbarat kaynakları; Suriye’deki savaşı, PKK’nın faaliyetlerini, PYD’nin başarılarını ve IŞİD tehdidini izlemek arasında bölünmüş durumda. Örneğin Türk hükümetine gerek Ekim ayında 100'den fazla kişinin öldüğü saldırı, gerekse de son saldırı öncesi bazı uyarılar geldi. Ancak uyarılar, saldırıları önlemeye yetmedi. Washington Üniversitesi’nden Soner Çağaptay ''Türkiye bir değil, iki değil, dört düşmanla savaşmaya zorlandı. Bu da bana, ülke ağır çekim felakete yürüyor izlenimi veriyor’ diyor.'' ifadeleriyle noktalanıyor.

BBC

"Financial Times: Türkiye'de savaş dağlardan şehirlere iniyor" haberi, 15 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Financial Times: Türkiye'de savaş dağlardan şehirlere iniyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Financial Times: Türkiye'de savaş dağlardan şehirlere iniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif: Enflasyon Bahsi!
  2. 11:39 YÖK'ten Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik açıklama
  3. 11:29 KAP'a açıklama yapıldı: 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
  4. 11:26 TÜİK verileri: Yabancılara bin 778 konut satıldı
  5. 11:22 Fenerbahçe'nin Muhtemel 11'i Belli Oldu: Olympiakos Karşısında Tur İçin Sahada!
  6. 11:20 Dev Mobilya Şirketi İflas Etti: Yüzlerce İşçi İşsiz Kaldı
  7. 11:19 CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı çağrısı yapıldı
  8. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
  9. 11:08 Mikroplastiklerin Vücuda Sızması: Sağlık İçin Ciddi Tehlike!
  10. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  11. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  12. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
  13. 10:54 2 kişinin Hayatını Kaybettiği Toprak Kayması Olayında 1 Gözaltı
  14. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  15. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  16. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
  17. 10:42 İnceleme devam edecek: Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi
  18. 10:41 Taham İnşaat'ın 11 Yıllık Öyküsü: İflas Kararıyla Son Buldu
  19. 10:36 Sabah belediye başkanı akşam aktör: Erdal Beşikçioğlu'nun yeni hayatı
  20. 10:33 FETÖ'ye Darbe: İçişleri Bakanlığı Operasyonla 60 Şüpheliyi Yakaladı!
Otomotiv Haberleri