Fransa’da polis eylemleri

Fransa’da polis eylemleri

Fransa’da polis eylemleri Fransa'da #Manifpolice etiketiyle sosyal medyada yer bulan ve bahar aylarında gerçekleşen yeni iş yasası karşıtı eylemlerden bir süre sonra başlayan polis eylemleri hız kesmeden devam ediyor. İki aydır yoğunlaşan eylemlerin...

Fransa'da #Manifpolice etiketiyle sosyal medyada yer bulan ve bahar aylarında gerçekleşen yeni iş yasası karşıtı eylemlerden bir süre sonra başlayan polis eylemleri hız kesmeden devam ediyor. İki aydır yoğunlaşan eylemlerin en sonuncusu geçtiğimiz Cuma gecesi Eyfel kulesinin karşısındaki Trokadero meydanında düzenlendi.

Polisler Paris’te Louvre Müzesi, Zafer Takı, Champs-Élysées ve Opera Binası gibi merkezi noktalarda protestolarını gerçekleştiriyorlar. Bir kısmının yüzleri kapalı olan eylemci polislere bazı eylemlerde itfaiyeciler de destek verdiler. Toplanma özgürlüğünün kısıtlandığı olağanüstü hal koşullarında polislerin gece rahatça eylem ve yürüyüş düzenleyebilmeleri dikkat çekici.

''SENDİKALARDAN BAĞIMSIZIZ’

Polisler ağırlaşan çalışma koşullarını protesto ettiklerini, polis sendikalarından bağımsız ve onlara tepkili olduklarını belirtiyorlar.

Geçtiğimiz Bahar aylarında yeni iş yasasının protesto edildiği eylemlerde göstericilere karşı güvenliklerini sağlayamadıklarını ifade eden polisler bir çok meslektaşının eylemcilerin uyguladığı şiddet nedeniyle yaralandığını ve kendilerini korumak için daha çok yetki verilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

François Hollande hükümetini hedef tahtasına yerleştiren polisler başta Ulusal Cephe (FN) olmak üzere Fransız sağının çeşitli bölmeleri  tarafından destekleniyor.

AŞIRI SAĞ GÖRÜNTÜSÜ VERMEME ÇABASI

Eylemlerin arkasında FN’in olduğu iddia edilirken, Afrika kökenli polislerin de yer alması ve megafonla konuşmalar yapması dikkat çekiyor. Eylemci polisler klasik aşırı sağ görüntüsü vermeyen, halkla iç içe bir görüntü vermeye çalışıyor. Çeşitli yaşlarda kadın ve erkek Fransızların da destek verdiği eylemlerde herhangi bir parti flaması yer almazken, eylemlerde Fransız milli marşı defalarca söyleniyor.

ULUSAL CEPHE VE FRANSIZ SAĞI POLİSLERLE

Fransız sağı, başta FN olmak üzere eylemleri destekliyor. Polis eylemlerinden sonra geçtiğimiz Ekim ayında sendikalar Hollande’la görüşürken sendikalardan bağımsız hareket eden polisler Fransa Ulusal Meclisi’nin önünde düzenledikleri eylemde Fransız sağının çeşitli partilerinden temsilciler tarafından da desteklendi.

Eyleme FN’in Ulusal Meclisteki tek temsilcisi ve aynı zamanda partinin lideri Marianne Le Pen’in yeğeni olan Marion Marechal-Le Pen katılmış, merkez sağda yer alan Cumhuriyetçiler (LR) partisinden temsilciler de eylemci polislerin yanında olduklarını vurgulamışlardı. 2017 seçimleri için adaylığını açıklayan ve ''Fransa Ayağa Kalk’ hareketinin başındaki sağcı siyasetçi Nicolas Dupont-Aignan da destekçiler arasında.

SOL PARTİ LİDERİ: EYLEMLERE KAYITSIZ KALAMAYIZ

Fransız solu genel olarak eylemleri desteklemezken, Fransız Komünist Partisi yaptığı çeşitli açıklamalarda sağ partilerin gerilimi artırdığını ve polislerin çalışma koşullarının düzeltilmesini gerektiğini belirtiyor.

Geçtiğimiz ay 2017 cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklayan Sol Parti (PG) lideri Jean-Luc Melenchon ise kişisel sayfasında yayınladığı videosunda polisleri anladığını ve eylemlerine sessiz kalamayacağını belirtti.

"Fransa’da polis eylemleri" haberi, 13 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Fransa’da polis eylemleri haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fransa’da polis eylemleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:12 Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek
  2. 00:05 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir aşkı sobelendi!
  3. 23:59 Yağmur Çevik ve Hande Sarıoğlu arasında canlı yayında buz kesen kavga!
  4. 23:31 Hadise'nin bir mekanda olduğunu öğrenen gazeteciler şok oldu! Hadise taninmaz halde yakalandı!
  5. 23:31 Kayadikavlak Köyünde Yangın: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Yaralandı
  6. 23:28 Çin'de Akıllı Telefon Pazarında Devrim: Huawei Yükselişte, Apple Geriliyor!
  7. 23:17 Batman Gültepe Mahallesi'nde Kırmızı Işık İhlali Kazası: Bebek ve Üç Kadın Yaralandı
  8. 23:14 'Anti Fenerbahçe' lobisi intikam aldı! li Koç'tan Suudi Arabistan ve Süper Kupa'nın intikamı!
  9. 23:14 Hatay'ın Doğal Hazinesi: Zeytinyağı Sabunu ile Derin Temizlik ve Canlandırma
  10. 23:11 TÜİK'ten Açıklama: Türkiye'nin En Sağlıklı Şehirleri Belirlendi!
  11. 23:08 İzmir'de Akaryakıt İstasyonu Arsasında Bekçilik Yapan Kişi Cinayete Kurban Gitti
  12. 23:05 Anıtkabir'e 23 Nisan'da Büyük İlgi: 111 Bin 527 Ziyaretçi
  13. 22:59 Madonna, Washington'da Hayranlarını Bekletme Davasıyla Karşı Karşıya
  14. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  15. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  16. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  17. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  18. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  19. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  20. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
Dünya Haberleri