Futbol, tenis ve bisiklette doping skandalı

Futbol, tenis ve bisiklette doping skandalı

Futbol, tenis ve bisiklette doping skandalı Sunday Times gazetesinin manşetine taşıdığı haberde, bir atletin randevu aldığı Mark Bonar isimli doktorun gizli kamerayla kaydedilen görüntülerdeki ifadelerine yer verildi. Bonar, çok sayıda sporcuya binlerce sterlin karşılığında...

Sunday Times gazetesinin manşetine taşıdığı haberde, bir atletin randevu aldığı Mark Bonar isimli doktorun gizli kamerayla kaydedilen görüntülerdeki ifadelerine yer verildi. Bonar, çok sayıda sporcuya binlerce sterlin karşılığında performans artırıcı ilaçlar verdiğini ve hastaları arasında Premier Lig'in önde gelen futbolcuları, tenisçiler, bisiklet ve kriket sporcularının bulunduğunu söyledi. Londra'da bulunan doktor Bonar ayrıca 2010 yılından bu yana İngiltere ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 150 sporcuya aralarında eritropoetin (EPO), steroid ve insanın gelişmesini sağlayan hormon gibi ilaçlar yazdığını ifade etti.

Bonar, ifadelerinin basına yansımasının ardından, kuralları ihlal etmediğini ve Genel Tıp Konseyi (GMC) kurallarına uyarak bu ilaçları yazdığını savundu. Bonar ayrıca atletleri tıbbi nedenlerden dolayı muayene ettiğini, muayene sebebinin performans artırıcı ilaçlar sağlamak olmadığını belirtti. Sunday Times, haberinde, Bonar'ın ilaç yazdığı sporcuların adına yer vermedi ve doktorun tedavi ettiğini iddia ettiği sporcuların gazeteye konuşmak istemedikleri bildirildi. Haberin ardından İngiliz hükümeti iddialarla ilgili soruşturma başlatacağını açıkladı.

İngiltere Kültür ve Spor Bakanı John Whittingdale iddiaların "şok edici ve endişe verici" olduğunu belirterek, acil soruşturma açılacağını kaydetti. Whittingdale yaptığı yazılı açıklamada, "Taraftarların, atletlerin eşit şartlarda ve adil koşullarda mücadele ettiklerinden emin olma hakları var. İddialarla ilgili acil soruşturma açılması talebinde bulundum. Bu iddialar kanıtlanırsa, cezai işlem uygulanacaktır" ifadelerine yer verdi. Soruşturma çerçevesinde, vergi mükelleflerinin paralarıyla her yıl yaklaşık 7 milyon sterlin finansman sağlanan Büyük Britanya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (UKAD) da incelenmesi bekleniyor.UKAD Başkanı Nicole Sapstead, 2014 yılında bir sporcunun kendilerine Bonar'ın yazdığı doping ilacı reçetesini göstererek, doktorla ilgili şikayetçi olmasının ardından Bonar hakkında soruşturulma başlatıldığını ancak aleyhinde bir şey yapılamadığını kaydetti.

Arsenal ve Chelsea'den tepki 

Bu gelişmelerden sonra Premier Lig'de iki Londra kulübü Chelsea ve Arsenal bu iddiaları yalanlayan açıklamalar yayınladı. Arsenal kulübü temeli olmayan bu yanlış iddiaların çok üzücü olduğunu ve The Sunday Times'ın bu iddiaların kaynağının olmadığını bildiği halde paylaşmayı seçtiğini iddia etti. Chelsea ise, The Sunday Times'ın tamamen kaynağı olmayan ve tamamen yanlış bir durum olduğunu savundu. Chelsea kulübünün bugüne kadar Dr Bonar ile herhangi bir çalışmalarının olmadığını, ve herhangi bir oyuncularının bu doktorla tedavi amaçlı da olsa işbirliği yaptığına dair bir durumun olmadığını iddia etti. Maviler ayrıca Chelsea oyuncularının düzenli bir şekilde doping testlerini de verdiğini belirtti.

İngiltere Tıp Kururumu'ndan da bu konuya dair açıklama geldi. Kurumun icra başkanı Niall Dickson, öncelikle konuyu açığa çıkardığı için The Sunday Times'a teşekkür ederken, Doktor Bonar'ın şu anda lisansının olmadığını belirtti. Lisansı olmayan bir doktorun özel görevler yapmasının kuralları çiğneyen bir hareket olduğunu da belirten Dickson, bunun potansiyel bir ceza gerektiren bir suç olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

"Futbol, tenis ve bisiklette doping skandalı" haberi, 03 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Futbol, tenis ve bisiklette doping skandalı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Futbol, tenis ve bisiklette doping skandalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Spor Haberleri