Gasp ettikleri parayla minare yaptırıp umreye gittiler!

Gasp ettikleri parayla minare yaptırıp umreye gittiler!

Gasp ettikleri parayla minare yaptırıp umrey... İstanbul'da İranlı iş adamının 2 milyon lirasını gasp eden çete, çökertildi. Tutuklanan zanlılardan 3'ünün bu parayla bir caminin minaresini onardığı, birinin ise umreye gittiği ortaya çıktı.MOTOSİKLETLİ KİŞİLER BIÇAK...

İstanbul'da İranlı iş adamının 2 milyon lirasını gasp eden çete, çökertildi. Tutuklanan zanlılardan 3'ünün bu parayla bir caminin minaresini onardığı, birinin ise umreye gittiği ortaya çıktı.

MOTOSİKLETLİ KİŞİLER BIÇAK ZORUYLA GASP ETTİ

Habertürk Gazetesi'nden Müslim Sarıyar'ın haberine göre, İstanbul'da uçak motoru ithalatı yapan İranlı iş adamı Chabi A., 29 Mart günü Aksaray'daki bir döviz bürosundan para çekip arkadaşıyla tramvaya bindi. Trafiğe takılmamak için Cevizlibağ'dan metrobüse geçen işadamı, Florya Beşyol'da metrobüsten inip parayı yatıracağı bankaya yürümeye başladı. İşadamı, bu sırada yaklaşan motosikletli 2 kişi tarafından bıçak zoruyla gasp edildi. İçinde 2 milyon TL karşılığı döviz bulunan çantası ile tablet ve cep telefonu alınan Chabi A., hemen karakola koştu.

GASP EDİLEN TABLETİN İZİ KONYA'DA BULUNDU

Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlıları yakalamak için titiz bir çalışma yürüttü. İranlının yanındaki Hıdır Ş.'yi mercek altına alan polis, suç kaydı kabarık bazı isimlerle görüştüğünü tespit edince teknik takip başladı. Araştırmalar sürerken, İranlı işadamının gasp edilen tabletinin izi Konya'da bulundu. Tabletin bulunduğu kişi, cihazı kâğıt toplayıcıdan aldığını, o da çöpten bulduğunu söyledi.

ÇÖPE ATILMIŞ

Tabletin çöpe atıldığı bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, Hıdır Ş. ile aynı köylü olduğunu tespit ettikleri kişilerin kimliklerine ulaştı. 3 gün önce İstanbul veMardin'de eşzamanlı baskın düzenlendi, olayı planladığı öne sürülen Hıdır Ş. ile Talip A., Kenan A., Okan K. ve Murat A. gözaltına alındı.

GASPTAN 5 GÜN SONRA UMRE'YE GİTMİŞ

Zanlılardan Murat A.'yla ilgili elde edilen bilgiler polisi bile şaşırttı. Fatih'te bir elektronik firmasında çalışan ve olay günü kullanılan motosikletin annesinin üzerine kayıtlı olduğu belirlenen Murat A.'nın, gasptan 5 gün sonra umre ziyaretine gittiği anlaşıldı.

MİNARE YAPTIRMIŞ

Murat A. ile aynı köylü olan Hıdır Ş., Kenan A. ve Talip A.'nın da köylerinde bulunan caminin minaresini yaptırdıkları, babalarının isimlerini verdikleri ortaya çıktı. Kenan A.'nınMardin'deki köyünde bir ev yaptırdığı, Talip A.'nın ise bir otomobil aldığı anlaşıldı. Zanlılar, Emniyet'te tüm suçlamaları reddetse de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"HARAM PARAYLA İBADET OLMAZ"

"Gasp parasıyla umre yapılır mı?" sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu yetkilileri şu cevabı verdi:

"Haram parayla yapılan ibadetten sevap umulmaz. Haram parayla ibadet de olmaz. Ancak gasp eden kişinin 5 bin lirası varsa 3 bin lira da gasp ettiyse, umreyi ya da minareyi hangi parayla yaptırdığını bilemediğimiz için bir yorumda bulunamayız. Hiç parası yok da sadece gasp ettiği parayla ibadet yapıyorsa olmaz."

"Gasp ettikleri parayla minare yaptırıp umreye gittiler!" haberi, 03 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Gasp ettikleri parayla minare yaptırıp umreye gittiler! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gasp ettikleri parayla minare yaptırıp umreye gittiler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  2. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  3. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  4. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  5. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  6. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  7. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  8. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  9. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  10. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  11. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  12. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  13. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  14. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  15. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  16. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  17. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  18. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  19. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  20. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
Yaşam Haberleri