Gaziantep'e rakip geliyor: Gazimarmaris!

Gaziantep'e rakip geliyor: Gazimarmaris!

Gaziantep'e rakip geliyor: Gazimarmaris! Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulan ancak Genelkrmay Başkanı...

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulan ancak Genelkrmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı HAkan Fidan ile darbe girişimine katılan generalleri dinlemeyi kabul etmeyen  'FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun AKP'li üyeleri ile MHP'li üyesi iki günlük inceleme için Marmaris İlçesi'ne geldi.

Komisyon, 15 Temmuz darbe kalkışmasına tanık olan vali, kamu kurum müdürleri, asker ve polisleri dinledi. Komisyon Başkanı AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek, "15 Temmuz gecesi medyanın darbe kalkışmasını önlemesinde rolü çok büyüktür. Gittiğimiz her yerde Doğan Medya'nın özverili çalışmalarını anlatıyoruz. Doğan Medya'ya teşekkür ederiz" dedi.

CHP'Lİ KOMİSYON ÜYELERİ KATILMADI

TBMM, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasından sonra FETÖPDY mensubu askerlerin geldiği Club Turban Grand Yazıcı Otel'de incelemelerde bulundu. AKP ve MHP'li komisyon üyeleri, akşam saat 20.00'da başlayarak 15 Temmuz gecesine şahit olan il ve ilçe yetkililerini saat 00.30'a kadar dinledi. CHP'li Komisyon üyelerinin katılmadığı programda komisyon Muğla Valisi Amir Çiçek ardından Muğla İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Kara Pilot Albay Murat Bağ, Hava Meydanları Harekât Eğitim Komutanı Albay Fethi Şahbaz'ı dinledi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, iki saat süreyle 15 Temmuz gecesi ve sonrasında kaçan FETÖPDY mensubu askerlerin yakalanması ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Yaralanan bir polis memuru ile ilgili anısını paylaşan Vali Çiçek, "Hastane de yaralı polisleri ziyaret ettik. Bir polis memuru 'Sayın valim lütfen izin verin kalkayım gideyim şu hainlerin bulunmasına yardım edeyim' dedi. Polisin bu sözü beni çok duygulandırdı. Marmaris, o gece ve sonrasında güvenlik güçleri ve vatandaşıyla birlikte ülkemize örnek gösterilecek bir dayanışma ruhu göstermiştir" dedi. 

"HATALARINDAN DÖNMELERİ İÇİN YALVARDIM"

15 Temmuz günü yaşadıklarını gözyaşı dökerek anlatan Hava Meydanları Harekât Eğitim Komutanı Yarbay Fethi Şahbaz, "Yakıt almamaları için askerlerimizle birlikte çok şey yaptık. Araçları ve cihazları bozduk, kapıları kilitledik. Hatta bir kişinin yeni bebeği olmuştu. Bebeğin için bu hatadan vazgeç diye yalvardım. Darbe kalkışmasını gerçekleştiren askerlerle uzun süre beraber çalıştık, hepimiz birbirimizi tanıyorduk. Beraber çalıştığım bu kişiler kendilerini çok iyi gizlemişler. Dışarıda bazen cemaatler ve Fethullah ile ilgili aleyhte cümleler kurduğumda onlar daha fazla küfür ediyordu. Alkol alıyorlar, namaz kılmaz, sosyal askerlerdi. Hatta bir tanesi askeri servise Allah'ın selamı inen bir uzman çavuşu zorla dışarı attırmıştı. Kendilerini öyle gizlemişler ki ailelerin bile ne yaptıklarından haberi yoktu. Bunların FETÖ üyesi olduğunu anlamak çok zor idi. Kendilerinin bir darbe kalkışması yaptıklarını fark ettiğimde vazgeçirmek için çok uğraştım. Bunların FETÖPDY mensubu olduğunu 15 Temmuz darbe kalkışmasından üç-dört gün sonra öğrendim. İçlerinde en kararlı olan ve darbe gerçekleşseydi MİT Müsteşarı olmayı planladığını öğrendiğim Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş idi. Cihazları ve akaryakıt tankerlerini bozduğumuz için odaya gelerek emirler yağdırmıştı. Üzerinde rütbe bulunmayan kamuflaj elbise mevcut idi. Çok kararlı, sert ve ürkütücü bakışları mevcuttu. Kendilerini bu kadar nasıl iyi gizlediklerini hala anlayamıyorum" dedi.

DOĞAN MEDYA'YA TEŞEKKÜR 

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek, "15 Temmuz gecesi medyanın darbe kalkışmasını önlemesinde rolü çok büyüktür. Gittiğimiz her yerde Doğan Medya ve diğer basın mensuplarının özverili çalışmalarını anlatıyoruz. Hakikatten ayrım yapmadan söylüyorum. Doğan Medya olarak hükümet arasında iyi olmayan, hatta AK Partili vekillerin yayınlarına gitmediği, yayın politikasını eleştirdiğimiz durumlar olmuştu. O gün Cumhurbaşkanımızı Facetime çıkaran ve Marmaris'te tüm Türkiye'ye ilk çağrısını duyuran Doğan Medya'ya teşekkür ederim. Ayrıca CNN Türk muhabiri Hande Fırat'ı komisyonumuza çağırarak dinledik ve kendisine teşekkür ettik. 15 Temmuz gecesinin bir ayrıntısı da özellikle kadınlarımızdır. Darbe kalkışmasının engellenmesinde kadınlarımızın rolü çok büyüktür. Marmaris'ten, İstanbul'dan Ankara'dan ve daha birçok şehrimizden kadınlarımız en ön saflarda ülkemizi korumak için yer aldı. O gece canını hiçe atarak ülke bütünlüğümüz için meydanlara inerek dünyaya örnek bir beraberlik sergiledikleri için halkımıza minnettarız" dedi.

MARMARİS'E 'GAZİ' VE 'KAHRAMAN' ÜNVANI VERİLSİN

Tanıkların dinlenmesi arasında AKP İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, "Marmaris'in Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri bulunmakta. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında güvenlik güçleri ve halk örnek birliktelik göstererek hainleri bertaraf etmiştir. Marmaris'in bu büyük başarısı için 'Gazi' unvanı verilebilir. Meclise böyle bir teklif getirilirse bununla ilgili tüm AK Partili vekillerin kanun teklifine imza atacağına inanıyorum dedi. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise, Gazi'nin başına Kahraman getirilmelidir. TBMM'de kanun teklifi verilirse Kahraman Gazi Marmaris olarak belirtilmelidir. Marmaris, tek Türkiye değil tüm dünyaya örnek bir beraberlik göstermiş, büyük bir kahramanlık sergilemiştir" dedi.

Komisyon üyeleri bugün (Çarşamba) sabah saat 10.00'da önce Yazıcı Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Yazıcı ardından da basın mensuplarını dinleyecek.

1304705_620x410.jpg

KAZAN'IN ADI DA KAHRAMAN KAZAN' OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Darbe girişiminin ardından 15 Temmuz'daki direnişi nedeniyle Ankara'nın Kazan ilçesinin adı da "Kahraman Kazan" olarak değiştirilmişti.

"Gaziantep'e rakip geliyor: Gazimarmaris!" haberi, 21 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gaziantep'e rakip geliyor: Gazimarmaris! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gaziantep'e rakip geliyor: Gazimarmaris! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  2. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  3. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  4. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  5. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  6. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  7. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  8. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  9. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  10. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  11. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  12. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  13. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  14. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  15. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  16. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  17. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  18. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  19. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  20. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
Gündem Haberleri