Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan operasyon açıklaması

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan operasyon açıklaması

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan operasyo... Orgeneral Akar, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki törende yaptığı konuşmasına, "şehitlerin emaneti" olarak nitelendirdiği şehit yakınlarını, şükranla selamlayarak başladı.Çanakkale'de...

Orgeneral Akar, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki törende yaptığı konuşmasına, "şehitlerin emaneti" olarak nitelendirdiği şehit yakınlarını, şükranla selamlayarak başladı.

Çanakkale'de şehit olan Üsteğmen Ali Tahsin'nin yakınları ile Başkent'teki son terör saldırılarında şehit olanların yakınlarının etkinlikte bir araya geldiğine dikkati çeken Orgeneral Akar,  "Burada sizlerin üzüntüsünü ne kadar paylaşabilirsek ve paylaşmaktan öte ne kadar azaltabilirsek ve sizlerin gururunu paylaşmak suretiyle gururunuzu ne kadar artırabilirsek bugünün sonunda o kadar mutlu olacağız" diye konuştu.

Terörle mücadelede ve hain terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet, gazilere ve yaralılara acil şifa dileyen Orgeneral Akar, şehitliğin sıfatının tarihte ve kültürde anlamının yüce olduğunu vurguladı.

Mehmet Akif Ersoy'un, "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber" dizelerini hatırlatan Orgeneral Akar,  şunları söyledi:"Milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, görevini yaparken milletimizle, halkımızla bütünleşmesi gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Diğer ülkelerdekinden çok daha farklı ve anlamlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri halkıyla, milletiyle bütünleşmiş ve halkının, milletinin engin sevgisine mazhar olarak kendisine verilen görevleri gözünü kırpmadan gerekirse canını da feda etmek şartıyla görevlerini yapmaya devam etmektedir. Bu manada yüce, asil milletimizin sevgisinin, saygısının, desteğinin bir nişanesi olarak da gözden kaçırmamız gereken önemli bir sembol vardır; O da Mehmetçik. Hiçbir orduda olmayan bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki halkla olan bağlantıyı göstermek bakımından milletimiz Türk Silahlı Kuvvetleri mensubuna 'Mehmetçik' demiştir. Dolayısıyla ona olan sevgisini, ona olan güvenini bir şekilde bu kelimeyle çok kısa, fakat çok derin bir şekilde ifade etmiştir. Halkımızın gönlündeki yer bizim için çok önemlidir. Bunun kazanılması ve sürdürülmesi ve devam etmesi bizim için çok önemli bir görevdir."

"Şehitlerimizin bizlere emanetisiniz"

Orgeneral Akar, bu toprakların vatan olmasının şehitlerin kanı ve vatan, millet için çalışanların teriyle mümkün olduğunu belirterek, "Bu konuda hep birlikte bundan önceki silahlı kuvvetleri mensuplarının yaptığı gibi TSK mensupları olarak gerekirse kanımızı, gerekirse terimizi dökerek vatanımıza, milletimize, ülkemizin ve milletimizin özgürlüğüne, hürlüğüne ve bağımsızlığına gerekli katkıyı sağlamak için bunu bir vatan borcu bilerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.               

Şehit ailelerinin en büyük acılardan biri olan evlat acısını yaşadığını ifade eden Orgeneral Akar, "Siz yüce milletimizin asaletinin bir göstergesi olarak büyük bir sabır örneğini sergileyerek bütün bu acılara büyük bir metanet ve sabırlar dayandınız. Gerçekten geri kalan tüm TSK mensuplarına, ailelerine çok önemli, çok büyük, çok anlamlı birer misal teşkil ettiniz, örnek oldunuz. Sizler şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. TSK mensupları olarak TSK ile birlikte tüm devlet olarak gerçekten sizlere ne yapsak azdır" dedi.

"Bizim için esas olan ..."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugüne kadar olduğu gibi, bugün de ülkenin ve milletin egemenliği, bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğü için 'gece gündüz', 'yaz kış', 'soğuk sıcak' demeden her mevsimde, bölgede teröristle mücadelesi başta olmak üzere tüm düşmanlarla mücadeleyi azimle, kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini belirten Orgeneral Akar, şunları söyledi:
"Egemenliğimiz ve bağımsızlığımız, yüce milletimizin hak ve menfaatleri bizim için olmazsa olmaz koşullar. Buna karşı yapılabilecek her türlü taarruza, saldırıya karşı ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerini korumak için gerekirse canımızı feda etmeye hazır olduğumuzun da herkes tarafından bilinmesi lazım. Bizim için esas olan 80 milyon vatandaşımızın ve takriben 800 bin kilometrekare topraklarımızın,  vatan parçasının güvenliğidir, bütünlüğüdür, rahatıdır, huzurudur. Bunun için güvenlik kuvvetlerine düşen bütün vazifeleri, görevleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şiddetle,  istikamette yapmaya devam edeceğiz. Devletimizin bekasına, milletimizin birlik, beraberlik ve güvenliğine kast eden hainlerin planları halkımızın sağ duyusuyla, devletimizin kararlı duruşuyla ve fedakar ve kahraman silaharkadaşlarımızın büyük emek ve gayretleri sayesinde hedefine ulaşmamıştır, ulaşamayacaktır. Bu yönde yapılması gereken bütün faaliyetlerin, planlamanın ve icranın da yapıldığını da bilmenizi istiyorum."

Teröristle mücadele

Teröristle mücadeledeki yeni dönemin 24 Temmuz'daki hava harekatıyla başladığını ve bütün şiddetiyle devam ettiğini vurgulayan Orgeneral Akar, şunları kaydetti:
"Bununla ilgili yapmamız gereken bütün faaliyetler planlanmıştır ve bir sıra dahilinde kararlı bir şekilde icra edilmektedir. Burada övünçle, gururla belirteceğim bir husus, bu mücadelede asker, polis, korucu hatta oradaki vatandaşlarımızın bir kısmının da destek ve yardımlarıyla bu mücadele kararlı bir şekilde devletin tüm kurumlarının koordinasyonu içinde büyük bir başarıyla, büyük bir dayanışma içinde sürmektedir. Bu faaliyetlerin, teröristle mücadelenin icrası sırasında her an yanımızda hissettiğimiz bize büyük güç ve dayanma gücü veren milletimizin engin sevgisi ve desteğidir. Bunu her zaman yanımızda bulmaktan da büyük bir onur, gurur duyduğumuzu da belirtmek istiyorum."               

Bu birlik ve beraberliğin ne kadar güçlü olduğunu gösteren çeşitli örneklerin olduğunu belirten Orgeneral Akar, konuşmasına şöyle devam etti:               "En son örneği de Uzman Çavuş İsmail Ertem'in yaralanan bir polisin üzerine kendini kapatmak suretiyle onu koruma ve kollamak için gösterdiği gayrettir. Bu sadece bir örnektir, bunun dışında asker, sivil ayrımı yapmaksızın orada faaliyet gösteren kahraman silah arkadaşlarımızın büyük bir dayanışma içinde kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yapmak için uğraştıklarını da hepimiz yakından izlemekteyiz. Bu birlik ve beraberlik içinde yapılan mücadelenin diğer önemli özelliği de burada görev yapan güvenlik güçlerinin tüm mensupları, asker sivil tüm mensupları, silahlı kuvvetler olarak, güvenlik güçleri hiçbir mezhep, etnik ayrım yapmaksızın sivil ve masum vatandaşlarımızın can kaybına müsaade etmemek için büyük bir dikkat ve hassasiyetle çalışmaktadırlar."

"Ölürsek şehit, kalırsak gazi... "

Orgeneral Akar, bölgedeki faaliyetlerin olabildiğince dikkatli, yavaş, hesaplı gitmesi için her türlü gayretin en üst düzeyde gösterildiğini belirterek, "Bu çalışmalar sırasında bölge halkımızın gösterdiği sağduyu ve desteği de şükranla anmak istiyorum. Türk Silahlı Kuvveleri ülkemizin ve milletimizin birliği, bütünlüğü, bağımsızlığı, egemenliği ve bayraklaşan vatan topraklarının korunması konusunda en önemli teminat olmaya devam edecektir. Biliyoruz ki en büyük takdir, güvenilmek en büyük başarı da bu güvene layık olmaktır. Bu nedenle TSK olarak, milletimizin güvenine layık olabilmek için elinden gelen her türlü gayreti gösterdiğini de bilmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

Törene katılanlara tekrar şükranlarını ileten Orgeneral Akar, konuşmasını "TSK, 'ölürsek şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla çıktığı bu yolda, kendisine verilen görevi artan bir azim ve kararlılıkla yapmaya devam etmekte, devam edecektir" sözleriyle tamamladı.

"Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan operasyon açıklaması" haberi, 17 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan operasyon açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan operasyon açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  2. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  3. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  4. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  5. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  6. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  7. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  8. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
  9. 16:14 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara'ya Geldi!
  10. 16:11 Galatasaray'ın Süper Lig Zaferi Sonrası Zaniolo'nun İtalya Yolculuğu Başlıyor
  11. 16:11 İşte markalara göre otomobillerin bakım ve onarım maliyetleri!
  12. 16:10 Ebrar Karakurt'a Beşiktaş'tan Jest geldi! Büyük jest!
  13. 16:08 Cem Yılmaz'a doğum gününde 'yıldız' hediyesi geldi
  14. 16:08 Patiswiss'in Yeni CEO'su Belirlendi
  15. 16:05 Araştırma gerçeği ortaya koydu: Türklerin yüzde 35'i yurt dışında çalışmak istiyor
  16. 16:02 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konyaspor Maçında Galibiyet Hedefimiz Var!
  17. 15:53 Ukrayna İHA Saldırısı: Rusya'daki Petrol Tesisi Yangınında Büyük Hasar
  18. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
  19. 15:46 Davutoğlu açıkladı: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir
  20. 15:45 Galatasaray, Adana Demirspor maçı için idmana girdi!
Gündem Haberleri