Genelkurmay: Bitlis'te 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralı

Genelkurmay: Bitlis'te 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralı

Genelkurmay: Bitlis'te 1 asker şehit oldu, 2... Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklama, şöyle:"27 Haziran 2016 Pazartesi günü Bitlis ili kırsalında yürütülmekte olan operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından...

Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklama, şöyle:
"27 Haziran 2016 Pazartesi günü Bitlis ili kırsalında yürütülmekte olan operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

270620161203521901578_3.jpgIsparta'ya şehit ateşi düştü
Bitlis'te PKK'ya yönelik operasyonda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül'ün acı haberi Isparta'daki baba evine ulaştı.

Bitlis merkez Kelaşebir Tepe Bölgesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için yapılan operasyonda, saat 04.40 sıralarında arazide tertiplenme esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen basma düzenekli el yapımı patlayıcının patlaması sonucu Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül ağır yaralandı. Helikopterle hastaneye götürülürken şehit olan Hasan Hüseyin Gül'ün acı haberi, Isparta merkez Gelincik Köyü'ndeki ailesine ulaştı. Şehit haberi Erdoğan ve Zehra Gül çiftine, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert ile diğer yetkililer tarafından verildi. Bekar olan şehit Hasan Hüseyin Gül'ün acı haberini alan anne ve babası büyük üzüntü yaşadı.

İl Özel İdaresi ve Isparta Belediyesi ekipleri tarafından şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı ve taziye çadırı kuruldu. Şehit haberinin geldiği eve komşular ve yakınları da akın etti. Şehit Hasan Hüseyin Gül'ün cenazesinin bugün ikindi vakti Gelincik Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

3 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan şehit Hasan Hüseyin Gül'ün yaklaşık 1.5 ay önce izinli olarak baba evine geldiği, izninin ardından da görev yeri olan Bitlis 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı 4'üncü Komando Tabur Komutanlığı'na döndüğü kaydedildi.

BİTLİS ŞEHİDİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Bitlis merkez Kelaşebir Tepe Bölgesi'ndeki operasyonda PKK'lıların yerleştirdiği el yapımı patlayıcının inflak ettirilmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül için Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde tören düzenlendi. Tatvan 10'ncu Tugay Komutanlığı'na bağlı Orgenaral Suat Kuyaş Kışlası'nda yapılan tören ardından şehit Gül'ün cenazesi ambulansla Muş'a gönderildi. Şehit Gül'ün cenazesi buradan uçakla memleketi Isparta'ya gönderilecek.

 

"Genelkurmay: Bitlis'te 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralı" haberi, 27 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Genelkurmay: Bitlis'te 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Genelkurmay: Bitlis'te 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  2. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  3. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  4. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  5. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  6. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  7. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  8. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  9. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  10. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  11. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  12. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  13. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  14. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  15. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  16. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  17. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  18. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  19. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  20. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
Gündem Haberleri