Gökçek'in yanmaz dediği AnkaPark'taki oyuncak yandı...

Gökçek'in yanmaz dediği AnkaPark'taki oyuncak yandı...

Gökçek'in yanmaz dediği AnkaPark'taki oyunca... Ankara'nın eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'in dış cephesini pürmüz ile yakmaya çalıştığı görüntülerle bilinen Ankara Yenimahalle'deki eğlence merkezi AnkaPark’ta önceki gün yangın çıktı. Yangın daha önce...

Ankara'nın eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'in dış cephesini pürmüz ile yakmaya çalıştığı görüntülerle bilinen Ankara Yenimahalle'deki eğlence merkezi AnkaPark’ta önceki gün yangın çıktı. Yangın daha önce Ankapark için yapılan "kalitesiz malzeme kullanıldı" iddialarını tekrar gündeme getirdi.

Yangının inşaatın teknik şartnamelerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle yaşandığını savunan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu yangın ihale sözleşmesinde belirtilen nitelikte malzemelerin kullanılmadığını ortaya koyuyor'' dedi. Kullanılan malzemelerin tespiti için çalışma yapılması ve bunun kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Candan, “Nitelikli malzemenin maliyeti karşılanamıyorsa can güvenliği için projeden vazgeçilsin'' ifadesini kullandı.

'SÖZLEŞME ŞARTLARI YERİNE GETİRİLMEDİ'
Candan dün düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili şunları söyledi: "İhale sözleşmesinde 3 milimlik poliretan (dolgu malzemesi) kullanılması gerekirken 0,5 ve 1 milimlik kullanıldı. Sözleşmeye aykırı işler yapıldığını ve olası bir durumda yangına davetiye çıkartacağını daha önceden söylemiştik. En ufak bir yangın alevinde yanan bir çadır, inşaat sürecinin bilimsel ve teknik olmadığını ortaya koyuyor. Dün yaşanan olay, AnkaPark’ın insanların can güvenliğini tehdit eden bir işletme olduğunu gösteriyor.

'ANKAPARK GÜVENSİZLİK OLUŞTURMAYA BAŞLADI'
AnkaPark’la ilgili bir güvensizlik durumu var. Bu yangın da güvensizliği büyüttü. Hızlı yanan malzemeler olduğu için bir anda büyümesi kaçınılmaz olur. Bir de içerde insanların olduğunu düşünürseniz orada güvenlik problemi gündeme geliyor. İşletme modelinden çok insanların canını nasıl koruyacağız noktasına bakılmalı. Bunlar hepsi bir maaliyet ise bu projeden vazgeçeceksiniz.

İNŞAAT ÖNCESİ DÖNEMDE UYARMIŞTIK
AnkaPark’taki eğlence mekanları go-kart çadırı ve kaplamaları üzerine ve orada kullanılan maskotlarda yanıcı nitelikteki polyester kullanıldığını Gökçek döneminde, çalışmalar öncesinde açıklamıştık. Kullanılan malzemelerin yerinde tespitinin yapılması için ''tespit davası’ açmıştık. Tespit davamıza ilişkin hiçbir sonuç alınamadı. Dün yaşanan olay, bizim teknik olarak açıkladığımız süreçlerin doğruluğunu ortaya koyuyor.'' 

'YÜZLERCE İNSANIN HAYATINA MAL OLABİLİR'
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de AnkaPark inşaatında teknik şartnameye uyulmadığını ifade ederek 6 Haziran 2017 tarihinde TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesini hatırlatarak yazılı bir açıklama yaptı. Gök’ün açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Geçen sürede cevap verilmediği gibi Ankapark’ın inşasına teknik şartname dikkate alınmadan devam edilmiştir. Yapımının bütün süreçleri sorunlu olan parkın hizmete girdikten sonra büyük facialara gebe olduğu bir kez daha görülmüştür. Ufak bir kıvılcımla dahi tutuşabilen malzemenin kalabalık ziyaret saatlerinde alev alması halinde oluşacak bir panik ortamının yüzlerce kişinin hayatına mal olacağı açıktır."

Kaynak: Hürriyet

"Gökçek'in yanmaz dediği AnkaPark'taki oyuncak yandı..." haberi, 29 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 29 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gökçek'in yanmaz dediği AnkaPark'taki oyuncak yandı... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gökçek'in yanmaz dediği AnkaPark'taki oyuncak yandı... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  2. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  3. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  4. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  5. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  6. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  7. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  8. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  9. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  10. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  11. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  12. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  13. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  14. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  15. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  16. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  17. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  18. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  19. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  20. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
Gündem Haberleri