Gökçeklerin ATO operasyonunun perde arkası

Gökçeklerin ATO operasyonunun perde arkası

Gökçeklerin ATO operasyonunun perde arkası Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) istifa depremi yaşanıyor. ATO'da 11 yönetim kurulu üyesinden 8'i (Recai Kesimal, Şanal Erdoğan Yıldırım, Koray Güngör, Galip Yeşilbaş, Murat Ali Akman, İbrahim Uyanık, Hıfzı Kuruşa, Ferhat Ertürk)...

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) istifa depremi yaşanıyor. ATO'da 11 yönetim kurulu üyesinden 8'i (Recai Kesimal, Şanal Erdoğan Yıldırım, Koray Güngör, Galip Yeşilbaş, Murat Ali Akman, İbrahim Uyanık, Hıfzı Kuruşa, Ferhat Ertürk) dün gece, Başkan Salih Bezci de bugün istifa etti. Bezci’nin istifasının ardından açıklama yapan Osman Gökçek ATO başkanlığı için adaylığını açıkladı.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN 'TEHDİT' İDDİASI

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Ticaret Odası (ATO) yönetim kurulu üyelerinin sürpriz bir şekilde istifa etmelerini hiç kimsenin “özgür irade'' olarak yorumlayamayacağını söyledi. ATO yönetiminin tehdit, şantaj ve baskı sonucunda istifa etmek zorunda kaldığını ifade eden Emir, “Osman Gökçek başkan seçilse dahi bu meşru olamaz. Çünkü süreç meşru değil'' dedi.

Murat Emir SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada , ATO'da yaşanan istifa sürecinin arkasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ve oğlu Osman Gökçek olduğunu, Gökçek ailesinin elindeki siyasi ve ticari güçle ATO yönetimini istifaya zorladığını iddia etti. Emir, “ATO'ya açık bir müdahale var. Gökçek'in oğluna yer açılmaya çalışılıyor. Gökçek'in elinde siyasi ve ticari bir güç var ve bunu kullanıyor. Belediye başkanının oğlu açıkça tehdit ediyor. Bu yapılanların hepsi hukuken suç. Bu insanlar niye istifa ediyorlar? Özgür iradeyle mi istifa ediyorlar? Kimsenin inanabileceği bir durum değil. Açıkça seçilmişlere yasa dışı müdahale söz konusu" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ankara Ticaret Odası’nda bugün yönetimden çok sayıda kişinin istifa ettirilmesinin ardından, ATO Başkanı Salih Bezci’ye de “yurtdışı yasağı koyulduğu'' duyumları aldığını söyledi.

ÖNCE OPERASYON HABERİ YAPILDI SONRA ÇEKİLDİ

Osman Gökçek'in adaylığı ve ATO Başkanı Salih Bezirci'nin istifasının ardından kulislerde çok çeşitli iddialar dile getirilmeye başlandı. Ancak, Bezci'nin FETÖ operasyonu ile tehdit edilerek istifaya zorlandığı en sık dile getirilen iddiaların başında geliyor. 

Bu iddiayı güçlendiren en önemli delil ise, Bezci'nin istifasından saatler önce "AvazTürk" adlı bir yerel sitede çıkan "ATO Başkanı Salih Bezci'ye şok FETÖ operasyonu" haberi oldu.

y-005.jpg

Ergenekon kumpası sırasında yazdığı "Ergenekon'un Çöküşü" adlı kitapla kumpasa katkı sunan isimler arasında yer alan ve Şamil Tayyar'ın yakını olan Zihni Çakır isimli bir yerel gazetecinin kurduğu ve yönettiği "AvazTürk" adlı site, kaynaksız ve imzasız şekilde verdiği bu haberi, bir süre sonra siteden apar topar kaldırıldı.

63690.jpg

FETÖ'nün Ergenekon kumpasını kurduğu dönemde "Ergenekon'un Çöküşü" kitabını yazan Zihni Çakır da, tıpkı yakın arkadaşı Şamil Tayyar gibi AKP-Cemaat kavgasında AKP safına geçti ve bu kez de Gülen Cemaati'ni hedef alan "Deccal'in Ordusu" adlı bir kitap yazdı.

Ardından ise ATO Başkanı Bezci hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiği iddia edildi. Bezci'nin istifasını açıklamasının ardından ise bu haber de yayından kaldırılarak "Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci İstifa etti!" haberi yayına sokuldu. Bu haber için, Gökçek ailesinin yönlendirdiği ve özellikle AKP tabanında etkili olan ulusal çapta yayın yapan haber sitesinin yerine Beyaz TV'de program yapan ve Gökçek ailesine yakınlığı ile bilinen AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a yakın Zihni Çakır'ın adı sanı pek bilinmeyen sitesinin kullanılması ise dikkat çekti. 

"FETÖCÜLER İSTİFA ETSİN" ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Bugün ATO Başkanlığından istifa eden Salih Bezci'ye istifa için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu üzerinden baskı yaptığı iddia ediliyor. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletin canını ortaya koymasıyla engellendiğini söyleyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Tüm Türkiye FETÖ gerçeğini 17-25 Aralık sürecinde görmüş, öğrenmiştir. Bu tarihten sonra FETÖ ile ilişkisi devam eden ya da sempati duyan her kim varsa ATO dahil tüm sivil toplum örgütlerinden istifa edip gitsinler. Özellikle ATO organlarında yer alanlara sesleniyorum, bu hain örgütle ilginiz ya da sempatiniz varsa derhal istifa edin. Bu ülkeye, bu ülkenin birlik ve beraberliğine, seçilmiş Cumhurbaşkanına, hükümetine, milletine kast eden hainleri destekleyen kişilerle aynı çatı altında bulunmak dahi istemiyorum, istemiyoruz." demişti.

"Gökçeklerin ATO operasyonunun perde arkası" haberi, 27 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gökçeklerin ATO operasyonunun perde arkası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gökçeklerin ATO operasyonunun perde arkası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  2. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  3. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  4. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  5. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  6. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  7. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  8. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  9. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  10. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  11. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  12. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  13. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  14. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  15. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  16. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  17. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  18. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  19. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  20. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
Gündem Haberleri