Gökçek'ten referandum adımı: Pavyonları kapatacağız

Gökçek'ten referandum adımı: Pavyonları kapatacağız

Gökçek'ten referandum adımı: Pavyonları kapa... Referandum öncesi muhafazakar oyları konsolide etmek için startı ilk veren 23 yıldır Ankara'yı yöneten Melih Gökçek oldu. Anayasa değişikliğinin oylandığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaretinin ardından Periscope'tan...

Referandum öncesi muhafazakar oyları konsolide etmek için startı ilk veren 23 yıldır Ankara'yı yöneten Melih Gökçek oldu. Anayasa değişikliğinin oylandığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaretinin ardından Periscope'tan canlı yayın yapan Gökçek, Uluş'taki pavyonları kapatacaklarını açıkladı.

TBMM’de Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar ve milletvekillerinin bulunduğu ortamda sohbet ettiklerini ve sevinçlerini birlikte paylaştıklarını anlatan Gökçek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 339 oyla Anayasa referandumu kabul edildi. İnşallah Allah nasip ederse şimdi referanduma gideceğiz. Referandumda da sizlerin oylarıyla inşallah, Türkiye, Başkanlık sistemine geçmiş olacak'' ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Başbakan Binali Yıldırım ile pek çok konuyu konuşma fırsatı bulduğunu ama özellikle uyuşturucu konusunda Başbakan Yıldırım’a bazı bilgiler aktardığını kaydeden Başkan Gökçek, şunları söyledi: “Çocuklarımızın, küçük çocuklarımızın okul çevrelerinde uyuşturucu almaya başladıklarını, çocuklarımıza yedikleri poğaçaların içerisine bile uyuşturucu katarak, onları alıştırmaya çalıştıklarını ifade ettim. Sayın Başbakanımızın; hükümet olarak bu konuda çok ciddi bir hazırlığı varmış onu söylediler. İnşallah önümüzdeki günlerde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti uyuşturucu ile çok ciddi anlamda bir mücadele başlatıyor.''

Bir izleyicisinin “Neden, Ak Parti Grup toplantısından canlı yayın yapmadınız?'' sorusu üzerine, AKP Grup toplantısının basına kapalı olduğunu vurgulayan Gökçek, “Fakat şu kadarını söyleyeyim, milletvekilleri inanılmaz heyecanlıydı. Konuşmasının sonunda Sayın Başbakanımız inanılmaz büyük bir alkış aldı. Muhteşem bir alkış aldı, milletvekilleri Sayın Başbakana muhabbetlerini ilettiler'' şeklinde gözlemlerini de aktardı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın tutumundan övgü ile söz eden Gökçek, “Sayın Başbakanın, Sayın Cumhurbaşkanına olan sadakati ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ndeki sistem meselesine inanışı ve ortaya koyduğu samimiyet sadece ve sadece alkışlanır. Sayın Başbakanı bu konuda bugün bir sefer daha çok takdir ettim. Kürsüye çıktığında yürekten Sayın Cumhurbaşkanına bağlığını ve başarılarını açıktan diledi, çok güzel bir konuşma yaptı. Ben de bu konuda Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza başarılar diliyorum inşallah'' diye konuştu.

'ÇANKIRI'YI KAMULAŞTIRACAĞIZ, PAVYONLAR KAPANACAK'

Gökçek, "Pavyonları ne zaman kapatacaksınız?" sorusuna "Ulus’taki pavyonlardan çok acaip şikayetler geliyor. Zaten orada kamulaştırma faaliyetleri devam ediyor. Özellikle bizim yeni bir projemiz var; anlatmadığımız. Ama Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan tarafından da olabileceği ifade edilen yeni bir proje; Çankırı Caddesi’ni kamulaştıracağız. Bu konuda Hükümetimiz bize kaynak sağlayacak. O gelecek paralarla Çankırı Caddesi’nin kamulaştırılması, Çankırı Caddesi’nin altından tünel yolun geçmesi, üstünün yaya yolu olarak düzenlenmesi, Çankırı Caddesi’ndeki uygun kullanılabilecek durumda olan otellerin yurt ve bazı binaların da Hacı Bayram Üniversitesi’nin fakülteleri haline getirilmesi planlanıyor. İnşallah bu gerçekleşince pavyonlar zaten otomatikman kalkmış olacak, böyle bir hazırlığımız var." yanıtını verdi.

Gökçek sözlerine şöyle devam etti:

"Düşündüğümüz alt geçidi de şu anda İller Bankası ile Gençlik Parkı arasından girerek YIBA çarşısından çıkacak şekilde halletmeye çalışacağız. Aynı zamanda da Hacı Bayram’ın alt tarafında eski Bentderesi tabir edilen yerden; Kevgirli Sokak’tan giren bir alt tünelin de Ankara Palas’ın önünden geçmesi söz konusu. Üst kısmı Ankara meydanı olacağı için trafik tamamen aşağıdan işleyecek. Otobüsler aşağıda duracak. Böyle güzel bir projemiz var, hazırlık yapıyoruz. İnşallah Allah yapmayı nasip eder. Bu projenin önümüzdeki 2 yıl içinde bitmesi çok zor. Allah bize bir dönem daha nasip eder mi bilmiyorum? Ederse eder, etmezse bir başka AK partili arkadaşamızın burayı bitirmesi söz konusu olur diye düşünüyorum."

"Gökçek'ten referandum adımı: Pavyonları kapatacağız" haberi, 21 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gökçek'ten referandum adımı: Pavyonları kapatacağız haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gökçek'ten referandum adımı: Pavyonları kapatacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  2. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  3. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  4. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  5. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  6. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  7. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  8. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  9. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  10. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  11. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  12. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  13. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  14. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  15. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  16. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  17. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  18. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  19. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  20. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
Gündem Haberleri