"Grup Yorum aleyhine yapılan haberleri siyasi şube servis ediyor"

"Grup Yorum aleyhine yapılan haberleri siyas... Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Halktan birçok insan ve aydınlar sosyal medyada Grup YORUM’un tutuklanmasını protesto etti. Farklı kesimlerden açıklamalar yayınlandı ve Grup YORUM hakkında köşe yazıları...

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, "Halktan birçok insan ve aydınlar sosyal medyada Grup YORUM’un tutuklanmasını protesto etti. Farklı kesimlerden açıklamalar yayınlandı ve Grup YORUM hakkında köşe yazıları yazıldı. Bu sahiplenmeyi gören ve yine korkudan titreyen iktidar büyük bir panikle harekete geçti. Siyasi şube polisleri aracılığıyla iktidar medyasına haberler yaptırmaya başladı." ifadeleri kullanıldı.

İşte Halkın Hukuk Bürosu'nun yaptığı o açıklama:

"GRUP YORUM HAKKINDAKİ YALAN HABERLER VE AÇIKLAMALARA CEVABIMIZDIR

“GRUP YORUM ÜYELERİ, ÖRGÜT YÖNETİCİLERİ TOPLANTISINDAN'' GÖZALTINA ALINMIŞ. NEREDEYSE ÖRGÜTÜN ÖNEMLİ YÖNETİCİLERİ “PİYANO, KEMAN, BATERİ VE GİTARLARI'' ETKİSİZ HALE GETİRDİK DİYECEKLER!

GRUP YORUM’U TUTUKLATANLAR ve TUTUKLAYANLAR, HİÇBİR GEREKÇE OLMADAN HİKÂYELER UYDURARAK TUTUKLAMAYI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR!

Grup YORUM üyesi müvekkillerimiz ortada hiçbir delil olmadan polis-savcı-hakim işbirliği ile tutuklandı. Tutuklama kararı tamamen siyasidir, kararın hiçbir hukuki dayanağı yoktur. 

Tutuklama kararının ardından halkın safında olan milletvekilleri, avukatlar, gazeteciler ve halkta ciddi bir sahiplenme oluştu. Halktan birçok insan ve aydınlar sosyal medyada Grup YORUM’un tutuklanmasını protesto etti. Farklı kesimlerden açıklamalar yayınlandı ve Grup YORUM hakkında köşe yazıları yazıldı. 
Bu sahiplenmeyi gören ve yine korkudan titreyen iktidar büyük bir panikle harekete geçti. Siyasi şube polisleri aracılığıyla iktidar medyasına haberler yaptırmaya başladı. İktidarın yayın organı olan “Star, Yenişafak, Akit vb...'' gazetelerde aynı haber servis edildi. 

Bu habere göre: “emniyet görevlileri bir örgüt toplantısı yapılacağı bilgisini almış, bu örgüt toplantısında bölge sorumluları seçiliyormuş. Bu toplantı esnasında polis operasyonu gerçekleşmiş ve örgüt üyeleriyle birlikte Grup Yorum üyeleri de oradaymış.'' Yani polis doğrudan Grup Yorum’a saldırmamış, Grup Yorum üyeleri böyle örgütsel toplantılara katıldıkları için “hukuk'' çerçevesinde gözaltına alınmışlar. Bu haber büyük bir yalandan ibarettir. 

Yapılan bu haberlere ilişkin olarak NTV, Vatan gazete haber sorumluları ve DHA Haber müdürü Mustafa Erdoğan ile görüşülmüştür. NTV ve Vatan gazete haber müdürleri, hiçbir somut veriye dayanmayan bu haberi savunamazken, haberlerini yayından kaldıracaklarını belirtmişlerdir. Ancak DHA Haber Müdürü Mustafa Erdoğan, haberin kaynağının siyasi şube polisleri olduğunu itiraf ederek, polislerin haberi yapan muhabire bilgi verdiklerini söylemiştir. Bu bilgilerin dosyadaki hangi somut veriye dayandığı kendisine sorulduğunda ise çaresizlik içerisinde kıvranmış verecek cevap bulamamıştır.

Bu haberler dışında Star gazetesinde çalışan Ersoy Dede, Grup YORUM ile ilgili bir köşe yazısı yazmıştır. Bu köşe yazısı da iktidarın gerçek amacını ve düşmanlığını ortaya koymaktadır. Ersoy Dede, Grup YORUM’un tutuklanmasını yapmış olduğu şarkılar üzerinden meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Yazının özü “Terör sevici müzik'' propagandasına dayanıyor. 

Ersoy Dede “Terörle böylesine mücadele verdiğimiz bir dönemde, tarihi polis katillerine övgüyle yüklü bir Grup Yorum fetişizmini artık kaldıramıyorum...'' sözleriyle iktidarın asıl amacını ortaya koymaktadır. Bütün dertleri Grup YORUM’un sanat yapma biçimidir. Ersoy Dede kimdir? İktidarın maaşlı papağanı olmaktan başka nasıl bir sıfatı vardır? Ne zaman sıfat sahibi olmuştur da 31 yıldır her türlü bedele rağmen aynı çizgiyi sürdüren Grup YORUM’a katlanmaktadır belli değildir. Belli olan halkın bu faşist iktidara ve onun çanak yalayıcılarına baskı ve terörle katlanmak zorunda kalmasıdır. Halkın da bu çanak yalayıcılarına tahammülsüzleşeceği günler yakındır. 

HABERLERDEKİ YALANLAR: 

YALAN-1: Polis operasyonu Cumhuriyet Savcılığı’nın 2016/140837 sayılı arama kararı ile doğrudan Grup YORUM’a yönelik olarak gerçekleşmiştir. Grup YORUM’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi bir ay içinde ikinci defa polis tarafından zorla girilerek talan edilmiştir. İktidar ve siyasi şube polisleri Grup YORUM’a yönelik sahiplenmeden korktukları için “hedefimiz YORUM değildi ama onlar da örgüt toplantısındaydı'' yalanını söylemektedirler. 

YALAN-2: Ne karakolda ne savcılık sorgusunda ne de Sulh Ceza Hakimliği’nde müvekkillere yönelik “bölge sorumlularının seçildiği örgüt toplantısına katılmak'' gibi bir iddia yöneltilmemiş, böyle bir soru sorulmamıştır. Tutuklanma gerekçesinde de böyle bir suçlamanın bahsi geçmemektedir. Tutuklanma gerekçesi olarak yalnızca Grup YORUM üyesi olmak yazılmıştır. 

YALAN-3: Haber hiçbir somut veriye dayanmamaktadır. CMK uyarınca dosya üzerinde kısıtlılık kararı bulunmaktadır. Buna göre, dosya içinden herhangi bir evraka veya bilgiye ulaşılması mümkün değildir. Dosyayla ilgili somut veriler sorgu ve ifade tutanaklarıdır. Bu tutanakların hiçbirinde haberde geçen iddialar yer almamaktadır. Bu haber açıkça Grup YORUM’un tutuklanmasına meşruluk kazandırılmak için yapılmıştır. 

YALAN-4: Bazı haber kuruluşlarında yer aldığı üzere müvekkillerimizin Şafak Yayla ilgili bestelemiş olduğu bir şarkı yoktur. Ancak böyle bir beste olsaydı da suç sayılamazdı. TCK’da veya hukukta adına şarkı yapmak, değer vermek ve anmak gibi suçlar yoktur. Bir kişi anısına şarkı yapmak ya da bestelemek suç değildir. Siyasi olarak mücadele etmek yerine hukuksal olarak tasfiye etmeye çalışmak kendine güvensizliğin ve politikasızlığın göstergesidir. 
Hem haberi servis eden siyasi şube polisleri hem de haberi hazırlayan “gazeteciler'' CMK uyarınca soruşturmanın gizliliğine uymayarak suç işlemişlerdir. Haklarında derhal suç duyurusu yapılacak ve tarihe not düşülecektir. Bu şüpheliler halkın haber alma hakkını engellemek suretiyle gerçekleri sansürlemek, adil yargılanma hakkını ihlal gibi suçları işlemişlerdir. 

Yapılan haberler ve köşe yazıları dışında Grup YORUM üyesi müvekkillerimizin tutuklanması Meclis’te de tartışılmıştır. CHP milletvekili Orhan Sarıbal’ın Grup YORUM üyelerinin tutuklanmasının hukuksuz olduğunu açıklaması üzerine AKP milletvekilleri tartışma yaratmıştır. Bu tartışma esnasında AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Grup YORUM’un suçlu olduğunu söylemiştir. İnceöz, çeşitli şarkılar bestelemenin suç olduğuna karar vermiş ve müvekkillerimizi suçlu ilan etmiştir. Konuşmanın devamında müvekkillerimizle ilgili olarak ''Bunların gitarının tellerine on binlerce Suriyelinin kanı bulaşmış.'' demiştir utanmadan. 

Bilindiği üzere, ülkesinde ABD üssü bulunmayan, NATO üyesi olmayan, başından beri Filistin davasını savunan, bu yüzden de İsrail’in düşman ilan ettiği Suriye hükümetine ve halklarına ABD ile ittifak halinde saldıran AKP’dir. Suriye halklarının kafasını kesip, ciğer yiyen, işbirlikçi çeteleri Kırşehir Hirfanlı’da ABD ile birlikte eğiten, bu çetelere “muhalif'', ölülerine “şehit'' adı veren AKP’dir. Tırlarla Suriye’ye silah taşıyıp, binlerce halktan insanın katledilmesinden doğrudan sorumlu olan AKP’dir. Bütün bunlara karşı Grup YORUM ve devrimciler, Suriye hükümetine emperyalizm tarafından yönelen saldırıya karşı çıkmış ve emperyalizme karşı Suriye halkının yanında yer almıştır. 

Bu gerçeklere rağmen İlknur İnceöz’ün Suriye konusundaki utanmazlığı faşizmin karakterini yansıtmaktadır. İnceöz gerçeklerle istediği gibi oynayabileceğini, yalanlarla gerçekleri çarpıtabileceğini düşünmektedir. Ortadoğu halklarının kanını içen İsrail’in en büyük düşmanı Lübnan Hizbullah’ını Hizbulşeytan olarak adlandırıp, İsrail’e iyi dostumuz diyen AKP iktidarını utanmazca savunabilmektedir. Bu durum faşizmin ilkesizliği ve cehaletini yansıtmaktadır. İnceöz o kadar pervasızdır ki işledikleri onca suça rağmen bu yalanları söyleyebilmektedir. 

Tüm bu yalanların en büyük nedeni Grup YORUM’un halk ve halkçı aydınlar tarafından sahiplenilmesidir. Grup YORUM ile ilgili köşe yazıları, ABD’li ünlü demokrat sanatçı Joan Baez’in sahiplenme mesajı, saldırının doğrudan Grup YORUM’un devrimci sanatçılık pratiğine yönelik olduğu gerçeğinin teşhir edilmesi AKP’yi panikletmiştir. Bu panikle türlü yalanlar söylemektedirler. 

Bütün bu yalanlara rağmen gerçek ortadadır: HALK İÇİN SANAT YAPMAK SUÇ DEĞİLDİR! 

Şirketlerin çıkarları için değil, halkın çıkarları için hareket etmek meşrudur. Grup YORUM, Umudun Çocukları Korosu Orkestrası ile yoksul halk çocuklarına müzik eğitimi vermektedir. Tiyatro oyunları, sinema günleri ve festivaller hazırlayıp, halkı ücretsiz olarak sanatla buluşturmaktadır. Bu pratik 31 yıldır sürmektedir. Mehmet Ağar’lar, Necdet Menzir’ler, Çiller’ler, Demirel’ler vb. hiçbir faşist bürokrat ve iktidar halk için sanat pratiğini engelleyememiştir. AKP de aynı şekilde, Grup YORUM’un sanat faaliyetlerini asla engelleyemeyecektir. Grup YORUM üyesi oldukları için tutuklanan müvekkillerimiz derhal serbest bırakılmalıdır! "

Kaynak:İnsanhaber

""Grup Yorum aleyhine yapılan haberleri siyasi şube servis ediyor"" haberi, 27 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan "Grup Yorum aleyhine yapılan haberleri siyasi şube servis ediyor" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Grup Yorum aleyhine yapılan haberleri siyasi şube servis ediyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  2. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  3. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  4. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  5. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  6. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  7. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  8. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  9. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  10. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  11. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  12. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  13. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  14. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  15. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  16. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  17. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  18. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  19. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  20. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
Kültür Sanat Haberleri