Güneydoğu'da ağır bilanço; şehitlerin dışında bir tugay düzeyinde yaralı asker ve polis var

Güneydoğu'da ağır bilanço; şehitlerin dışında bir tugay düzeyinde yaralı asker ve polis var

Güneydoğu'da ağır bilanço; şehitlerin dışınd... Güneydoğu’daki kent ve ilçe merkezlerinde PKK ile meydana gelen ve bir iç savaş görüntüsü veren çatışmalar nedeniyle, geçen Aralık ayından bu yana, meydana gelen ölümlerin yanı sıra bir tugay düzeyinde yaralı asker ve...

Güneydoğu’daki kent ve ilçe merkezlerinde PKK ile meydana gelen ve bir iç savaş görüntüsü veren çatışmalar nedeniyle, geçen Aralık ayından bu yana, meydana gelen ölümlerin yanı sıra bir tugay düzeyinde yaralı asker ve polis bulunduğu belirtiliyor. Personel sayısı ihtiyaçlara göre değişmekle birlikte, bir tugay 5 bin askerden oluşuyor.

Yürütülen operasyonlarda şehit ve yaralı güvenlik güçleri açısından Diyarbakır’ın Sur, Hakkari'nin Yüksekova, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Mardin’in Nusaybin ilçeleri en yoğun çatışmaların yaşandığı il ve ilçeler olarak öne çıkıyor.

YARALILAR UNUTULUYOR

Güneydoğu’daki kent ve ilçe merkezlerinde geçen aralık ayından bu yana yürütülen operasyonlarda şehitlerin yanı sıra yaralandıkları için fazlaca gündeme gelmeyen yaralı güvenlik güçleri de bulunuyor. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre kent çatışmalarında güvenlik güçleri ciddi oranda yaralı verdi. Yürütülen operasyonlarda şehit ve yaralı güvenlik güçleri açısından Diyarbakır’ın Sur ve Mardin’in Nusaybin ilçeleri en yüksek oranda şehit ve yaralı sayının oluştuğu kentler olarak dikkat çekiyor.

Sur’un ardından zorlu geçen operasyonlardan biri de Nusaybin’de sürüyor. Nusaybin’de 50 gündür süren operasyonlarda hedeflenen bölgenin henüz yüzde 54’lük bölümüne güvenlik güçleri girebildi. Bu operasyonlarda 54 güvenlik görevlisi şehit düşerken 303’ü de yaralandı. Operasyonlar kapsamında Silopi’de 129, Cizre’de 165, İdil’de 42, Yüksekova’da 121, Şırnak merkezde şu ana kadar 126 güvenlik görevlisi yaralandı. Şırnak’ta operasyon bölgesinin yüzde 75’inin temizlendiği belirtilirken Nusaybin’le birlikte bu iki bölgede şehit ve yaralı sayısının artması endişesi sürüyor.

GATA'DA YENİ BÖLÜMLER KURULDU

Operasyonlar nedeniyle askeri hastanelerin, özellikle de çatışmalarda yaralanmaları doğrudan ilgilendiren servisleri, sivil hastalara kapatıldı. Bu kapsamda Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) hastanesinin plastik cerrahi ve ortopedi servislerinin dolu olduğu öğrenildi. Özellikle yaralanmalara müdahale edilen ortopedi servisi için diğer servislerden yataklı koğuş isteğinde bulunulduğu bildirildi.

Çatışmalarda yaralananların durumuna göre hava değişimi izni veriliyor. Hafif yaralıların kısa tedavilerinin ardından birliklerine döndüğü, iyileşmesi uzun süre alan yaralıların izinli olduğu belirtilirken tedavisi süren asker/polis sayısının 107 olduğu bunlardan 58’inin Ankara’da tedavilerinin sürdüğü dile getirildi.,

Tedavilerinin ardından uzuv kaybı nedeniyle rehabilitasyona ihtiyacı olan güvenlik güçlerinin ise önümüzdeki dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilmesi bekleniyor. Yaralanmaların ardından güvenlik güçlerine hastanede psikolojik destek de verildiği öğrenildi. Bu kapsamda çatışma sonrası oluşan travmalar konusunda uluslararası ölçekte en deneyimli uzmanların GATA’da olduğu, bu kapsamda yardımların süreceği dile getirildi.

"Güneydoğu'da ağır bilanço; şehitlerin dışında bir tugay düzeyinde yaralı asker ve polis var" haberi, 04 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Güneydoğu'da ağır bilanço; şehitlerin dışında bir tugay düzeyinde yaralı asker ve polis var haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Güneydoğu'da ağır bilanço; şehitlerin dışında bir tugay düzeyinde yaralı asker ve polis var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  2. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  3. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  4. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  5. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  6. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  7. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  8. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  9. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  10. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  11. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  12. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  13. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  14. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  15. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  16. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  17. 13:06 TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli turizmi desteklemek adına çağrıda bulundu
  18. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
  19. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  20. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
Gündem Haberleri