Güvenliğimiz 'Allah'a emanet'

Güvenliğimiz 'Allah'a emanet'

Güvenliğimiz 'Allah'a emanet' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 22 Aralık 2016’da İçişleri merkez teşkilatı ile 81 valiliğe “Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'' başlıklı bir genelge gönderdi. 2016/27 sayılı genelgede Süleyman Soylu, “yurtiçinde...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 22 Aralık 2016’da İçişleri merkez teşkilatı ile 81 valiliğe “Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'' başlıklı bir genelge gönderdi. 2016/27 sayılı genelgede Süleyman Soylu, “yurtiçinde kamu düzenini ve güvenliğini ciddi şekilde bozucu nitelikte olayların yönetimi ve koordinasyonu'' amacıyla bakanlıkta “Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nin kurulacağı talimatını verdi. Soylu, valiliklerde de benzer birimlerin Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Birimi, İl Göç İdaresi Birimi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Aile ve Sosyala Politikalar Müdürlüğü, müftülük, Kızılay Başkanı ve sivil toplum kuruluşu ile özel sektör temsilcilerinden oluşacağını bildirdi.

Soylu genelgesinde, valiliklerde merkez ile Bakanlık’taki koordinasyon merkezinin kurulma amacını uzun bir metinle anlattı. Bakan Soylu, “Son yıllarda dünyada ve ülkemizde toplumun düzenini ve güvenliğini, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini olumsuz etkileyen, huzurunu bozan, yaşam standardını ve kalitesini düşüren, bireylerin ve toplumun refahını azaltan olaylarda artış gözlemlenmekte ve bu olaylar yönetimsel açıdan daha karmaşık, çok katmanlı, bütün toplum kesimlerini ve kurumsal yapıları etkileyen bir özellik göstermektedir'' ifadelerini kullandı.

''KAMU ELİYLE OLMAZ’

Bu sorunların toplum, vatandaş, sosyal yapılar, ekonomi ve kamu yönetimine ilave yük ve sorumluluklar getirdiğini kaydeden Soylu, “Karşı karşıya kaldığımız bu yeni nesil sorunların karakter, nitelik, içerik ve kapsamına bakıldığında bunların sadece kamu eliyle alınacak tedbirlerle çözülmesi mümkün gözükmemektedir. Bütün bu sorunlarla mücadele ederken, kamunun yanı sıra sivil toplum, iş dünyası, halk ve ilgili bütün aktör kesimlerin yönetim süreçlerine dahil edilerek katılımcılığın ve sahiplenmenin arttırılması; vatandaşı merkeze alarak oluşan ve oluşması muhtemel mağduriyet ve zararların giderilmesi için yeni bir yaklaşım ortaya konulması önem arz etmektedir'' dedi.

SALDIRILARA KARŞI ''PSİKOSOSYAL DESTEK’: İMAM!

Soylu, terör saldırılarının oluşturduğu ortam ile ilgili olarak alınması gereken “sosyal önlemleri'' ise genelgede şöyle anlattı: “Terör saldırıları, toplumsal olaylar ve acil durumlarda mağdur olan vatandaşlara ve ailelere psikososyal destek ve acil sağlık hizmetleri dahil, her türlü maddi ve manevi desteği ve hizmeti sunmak üzere; yeterli sayıda psikolog, sağlık personeli, sosyal çalışmacı, sosyal yardım uzmanı ve din görevlisi ile tam teşeküllü ambulans görevlendirilecektir. Bu hizmet mağdur olan her bir birey ve aile için ayrı ayrı yerine getirilecektir'' ifadeleri kullanıldı.

TÜM SOKAK TEK EKRANDA

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Soylu genelgesinde kurulacak Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi’nin görevlerini şöyle sıraladı:

-Kamu düzeni ve güvenliği, toplumsal olaylar dahil bütün riskleri gözlemleme, izleme, risk analizleri yapma, risk haritaları ve senaryoları oluşturmak.

-Toplumda farkındalığı ve sahiplenmeyi arttırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmak.

-Kent Bilgi Sistemleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri, OGS, EDS, HGS Acil Durumlar Bilgi Sistemleri, Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi, Sayısal Emniyetli Muhabere Sistemi’nin güncel ve güvenilir bir şekilde merkeze aktarılmasını sağlama, tek ekran sistemi ile bütünleşik, görüntü, bilgi ve veri sistemleri oluşturmak.

-Kamu binaları, havaalanları, liman, lojistik alanlar, sanayi bölgeleri, alışveriş merkezleri, enerji tesisleri, benzin istasyonları, spor kompleksleri, stadyum, ulaştırma ağları, yolcu ve yük terminalleri, gar, kültür ve kongre merkezleri, ticari kompleksler ve binalar, otel, pansiyon, öğrenci yurdu, konaklama mekanlarının mimari ve acil durum planları merkezlere aktarılacak.

-Meydana gelen olaylar ile ilgili bilgiler vakit geciktirmeksizin, bakanlığa yani Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ne bildirilecek.

"Güvenliğimiz 'Allah'a emanet'" haberi, 26 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Güvenliğimiz 'Allah'a emanet' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Güvenliğimiz 'Allah'a emanet' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  2. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  3. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  4. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  5. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  6. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  7. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  8. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  9. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  10. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  11. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  12. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  13. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  14. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  15. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  16. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  17. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  18. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  19. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  20. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
Gündem Haberleri