'Hafız'a sınava girmeden kontenjan kıyağı

'Hafız'a sınava girmeden kontenjan kıyağı

'Hafız'a sınava girmeden kontenjan kıyağı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaokulda Kuran kursuna giderek hafızlık eğitimi alan ancak bu yüzden TEOG’a giremeyen öğrenciler için imam hatip liselerinde 256 kontenjan ayırdı. TEOG puanı olan ve olmayan hafızlar için 14 proje...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaokulda Kuran kursuna giderek hafızlık eğitimi alan ancak bu yüzden TEOG’a giremeyen öğrenciler için imam hatip liselerinde 256 kontenjan ayırdı. TEOG puanı olan ve olmayan hafızlar için 14 proje Anadolu imam hatip lisesi’nde toplamda 902 kontenjan açılması dikkat çekti.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, hafızlık projesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılında nasıl uygulanacağının ayrıntılarını bir genelge ile belirledi. Buna göre, hafızlık programı için seçilen Anadolu İmam Hatip liselerine iki türlü öğrenci alınacak. Ortaokul mezunlarından TEOG puanı olanlar, seçtikleri Hafızlık Projesini Yürüten Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yerleştirilecek. Bu öğrenciler tercihte bulundukları okula puan üstünlüğüne göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından otomatik olarak kaydedilecek.

TEOG puanı olmayanlar da sanki TEOG puanları varmış gibi istedikleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yerleştirilecek. 8. sınıfı bitiren öğrenci hafızlık projesi yürüten Anadolu İmam Hatip Liselerinden birini tercih edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din Öğretim Genel Müdürlüğü arasında ortak bir komisyon kurulacak. Bu komisyon tercihte bulunan öğrencileri, 8. sınıf başarı sırasına göre bir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Kaydedecek.

14 hafızlık okulu

TEOG puanı olsa da olmasa da hafızlık projesine girmek isteyen öğrencinin bir ortaokulu veya imam hatip ortaokulu bitirmiş olması koşulu aranacak. 18 yaşını bitirmiş öğrenci hafızlık lisesine yerleştirilemeyecek. Evli öğrenciler yasa gereği hafızlık liselerine kaydedilmeyecek. Öğrenciyken evlenenlerin ilişiği kesilecek ve açık öğretim lisesine veya mesleki açık öğretim lisesine kaydedilecek.

Hafızlık için, 14 Anadolu imam hatip lisesi proje okulu olarak belirlendi. İstanbul’da 3, Bursa’da 2; Denizli, Ankara, Trabzon, Ordu, Amasya, Erzurum, Isparta, Sakarya ve İzmir’de birer İHL’de TEOG puanı olanlar ve olmayanlar için kontenjan ayrıldı. Buna göre; TEOG puanı olan, tercihlerine ve puan üstünlüğüne göre yerleştirilecek olan öğrenciler için 14 okulda 646 kontenjan açıldı. TEOG puanı olmayan öğrenciler için ise 9. sınıflarda 256 kontenjan ayrıldı. Toplam 902 öğrencinin hafızlık projesine dahil olması öngörüldü.

"'Hafız'a sınava girmeden kontenjan kıyağı" haberi, 13 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Hafız'a sınava girmeden kontenjan kıyağı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Hafız'a sınava girmeden kontenjan kıyağı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:31 Kayadikavlak Köyünde Yangın: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Yaralandı
  2. 23:28 Çin'de Akıllı Telefon Pazarında Devrim: Huawei Yükselişte, Apple Geriliyor!
  3. 23:17 Batman Gültepe Mahallesi'nde Kırmızı Işık İhlali Kazası: Bebek ve Üç Kadın Yaralandı
  4. 23:14 'Anti Fenerbahçe' lobisi intikam aldı! li Koç'tan Suudi Arabistan ve Süper Kupa'nın intikamı!
  5. 23:14 Hatay'ın Doğal Hazinesi: Zeytinyağı Sabunu ile Derin Temizlik ve Canlandırma
  6. 23:11 TÜİK'ten Açıklama: Türkiye'nin En Sağlıklı Şehirleri Belirlendi!
  7. 23:08 İzmir'de Akaryakıt İstasyonu Arsasında Bekçilik Yapan Kişi Cinayete Kurban Gitti
  8. 23:05 Anıtkabir'e 23 Nisan'da Büyük İlgi: 111 Bin 527 Ziyaretçi
  9. 22:59 Madonna, Washington'da Hayranlarını Bekletme Davasıyla Karşı Karşıya
  10. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  11. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  12. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  13. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  14. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  15. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  16. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  17. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  18. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  19. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  20. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
Gündem Haberleri