Hakim'e 'Ermeni yazarla fotoğraf' soruşturması!

Hakim'e 'Ermeni yazarla fotoğraf' soruşturması!

Hakim'e 'Ermeni yazarla fotoğraf' soruşturması! Kemal Şahin, geçen 25 Mart’ta İstanbul İstinaf Mahkemesi üyeliğine atandı. Atanmadan beş gün sonra, geçen üç ay içerisindeki Facebook ve Twitter paylaşımları nedeniyle Şahin’e HSYK tarafından soruşturma açıldı....

Kemal Şahin, geçen 25 Mart’ta İstanbul İstinaf Mahkemesi üyeliğine atandı. Atanmadan beş gün sonra, geçen üç ay içerisindeki Facebook ve Twitter paylaşımları nedeniyle Şahin’e HSYK tarafından soruşturma açıldı. HSYK 3. Dairesi de 7 Nisan’da soruşturma izni verdi.

Şahin’e yönelik suçlamalardan bazısı şöyle: Facebook hesabında, “Türkiye Barolar Birliği’den Tahir Elçi’ye Destek'' başlıklı yazıyı, “Terörizm torbasını meşrulaştıran bir açıklama'' diye yayınlamak. İstanbul Kitap Fuarı’nda gazeteci Cengiz Mumay’ı ziyareti sırasında çektirdiği fotoğrafı, “Sevgili dostum Cengiz Mumay’ın ''Ne çok terörist vurulmuş’ kitabının imza törenine gittim bugün, hem de JİTEM’e Türkiye Adliyesi’nin ''Jötem’ dediği günlerde...'' şeklinde yazdı. Ayrıca Ermeni yazar Mıgırdiç Magrosyan’ı fuarda kızlarıyla beraber ziyaret ettiği sırada çektirdiği fotoğrafı, “Gavur mahallesinden ''tespih taneleri’ gibi dağıttığınız bir halkın evladı üstat Mıgırdiç Magrosyan’dan, kızlarım Yaren ve Dilan’la özür diledik. Kendilerini eksiltmemize karşılık bunca yoksulluk içinde birileri bizleri zenginleştirdikleri için çok minnettarız'' diye yazmak.Twitter’da “Faillerden oluşan, bir faili meçhul cinayetleri araştırma komisyonu iledünya sorunlarını çözmek için toplanan G20 arasında fark yoktur'' demek. Cizre’de öldürülen ve yedi gün boyunca ceseti sokakta kalan Taybet İnan ile Sur’da öldürülen İsa Oran’la ilgili paylaşımda bulunmak; Hakkari ve Cizre’nin taşınmasına göndermek yaparak Anayasa Mahkemesi ve Ombudsman’ın taşınmasını önermek, Abdullah Ataşçı adlı yazarın “Brindar'' adlı kitabına ilişkin Radikal Kitap’ta çıkan yazıyı paylaşmak. Ayrıca, “Yarın karneler günü... ''Dikenleri kopartılan yerleri teker teker kanayan’ coğrafyanın sağ kalabilen çocuklarının payına ''savaş karnesi’ düşer'' diye yazmak.

HSYK 3. Dairesi’nin soruşturma izni üzerine Hakim Şahin’den savunma yapması istendi. Fakat Şahin, hangi paylaşımın hangi ceza maddesini ihlal ettiğinin ve neyle suçlandığının belirtilmediğini kaydederek, “İddianın olmadığı yerde savunma da olmaz. Bu bağlamda iddianız olmadığından savunmam da olmayacaktır'' diye yanıt verdi.

"Hakim'e 'Ermeni yazarla fotoğraf' soruşturması!" haberi, 13 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hakim'e 'Ermeni yazarla fotoğraf' soruşturması! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hakim'e 'Ermeni yazarla fotoğraf' soruşturması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  2. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
  3. 17:04 Güney Koreli K-Pop Yıldızı Park Bo Ram Aniden Yaşamını Yitirdi
  4. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  5. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
  6. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  7. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  8. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  9. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  10. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  11. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  12. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  13. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  14. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  15. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  16. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  17. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  18. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  19. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  20. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
Gündem Haberleri