Halep'te 'Savaşların anası'na doğru!

Halep'te 'Savaşların anası'na doğru!

Halep'te 'Savaşların anası'na doğru! Halep'ten gelen bütün haberler, iki tarafın da büyük ve nihai savaşa hazırlandığını gösteriyor.Lübnan'dan yayın yapan El Ahbar gazetesi, Suriye ordusu ve müttefiklerinin Halep'in güney ve batısında büyük çaplı bir karşı...

Halep'ten gelen bütün haberler, iki tarafın da büyük ve nihai savaşa hazırlandığını gösteriyor.

Lübnan'dan yayın yapan El Ahbar gazetesi, Suriye ordusu ve müttefiklerinin Halep'in güney ve batısında büyük çaplı bir karşı saldırıya hazırlandığını yazdı.

Ordunun henüz saldırı emrini vermediğini söyleyen gazete, buna rağmen büyük bir karşı karşı gelişin yaklaşmakta olduğunu vurguladı.

Halep'in güneyindeki yoğun hava bombardımanına rağmen, Suriye ordusu ve müttefikleri henüz karadan saldırıya başlamadı.

Nusra Cephesi ve "ılımlılar", geçen hafta Güney Halep'te büyük bir saldırı başlatmış ve stratejik El Eys'i ele geçirmişti. 

Bugün, ordunun Halep'in kuzeyindeki Handarat kampına da saldırıya geçtiği, ayrıca ünlü "Kaplan Birlikleri"nin de Halep'in doğusuna yığınak yapmaya başladığı haberleri geldi.

HALEP'TE BİR ACAYİP ZOR YARIŞ: ATEŞKES Mİ DEDİNİZ...
[İlgili Haber]

BELİREN ALAMETLER
Londra’dan yayımlanan Rey el-Youm gazetesi, Halep çevresine askeri yığınağını arttıran Suriye ordusu ve müttefiklerinin büyük bir operasyona başlayacağını bildirdi.

YDH'nin aktardığı haberde, Suriye ordusu ve müttefiklerinin kurduğu operasyon odasının ilk defa ortak bir bildiri yayımlayarak İran, Hizbullah ve Suriye güçlerinin terörist gruplara cehennemin kapılarını açacaklarını ifade ettiği bildirildi.

Ortak operasyon odasından yapılan açıklamanın Suriye’de sahada kader tayin edici bir aşamaya geçileceğini gösterdiğini belirten gazete, yayımlanan bildiride terörist grupların yaygın bir şekilde ateşkesi çiğnediğine işaret edildiğini yazdı.

HALEP'İN KUZEYİNDE YENİ CEPHE
Haberde şu ayrıntılara yer verildi: Rusya’nın Humeymim askeri üssüyle temas kurarak ateşkesi kabul ettiklerini açıklayan silahlı gruplarda büyük bir değişim yaşandı. Ahrar Şam ve İslam Ordusu, Suriye’nin kuzeyinde büyük bir cephe açmak için Nusra’ya katıldı. Bu iki grup, doğrudan Türkiye ve Suudi Arabistan’a bağlı bulunuyor.

Bölgedeki komutanlardan biri şunları söyledi: “Bu silahlı grupların bölgedeki durumu ağırlaştırması yönünde bir siyasi karar verildiği çok açık. Suriye ordusu ve müttefikleri de ateşkesin çöktüğü değerlendirmesini yapıyor ve yeni aşama için hazırlık yapıyor.''

Gazeteye açıklamada bulunan askeri yetkililer, Halep çevresinde yatışan ateşin yeniden alevlendirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Silahlı gruplara büyük askeri lojistik destek sağlandı. Bu askeri yardımlar silahlı gruplara ateşkesin ilk haftasında ulaştırıldı. Bu durum, bu grupların arkasında bölge ülkelerinden birilerinin olduğunu gösteriyor ve bunların da Suriye’deki sorunun siyasi yollarla çözülmesi gibi bir niyeti bulunmuyor.''

ABD HALEP'E SİLAH YIĞIYOR; CİHATÇILARA YARDIM REYHANLI'DAN GİDİYOR
[İlgili Haber]

'OPERASYONLAR ARTIK FARKLI OLACAK'
Gazeteye açıklamada bulunan askeri kaynaklar, yeni aşamadaki operasyonların eskisinden farklı olacağını belirterek “silahlı gruplara savaşı sürdürmek için yeni silahlar ve teçhizatlar verildiğine ve yeni taktikler ve planlar uygulandığına göre onlara yeni yöntemlerle müdahale edilmesi gerekiyor'' dedi.

İran’ın yeni dönem için “Yeşil Bereliler'' diye adlandırılan seçkin birlikler gönderdiğini ve bu birliklerin Şam havaalanına indikten sonra doğrudan Halep’in Hadir bölgesine konuşlandığını belirten gazete, Halep kırsalında yakında çok büyük bir savaşın yaşanacağını öne sürdü.

Habere göre İran özel birlikleri ve Hizbullah güçleri, Halep kırsalına konuşlandırıldı. Ruslar da bu hazırlıklara katılıyor; çünkü Ruslar silahlı grupların aldıkları yeni silah teçhizatla ateşkesi çiğnediğini düşünüyor.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin ateşkesi çiğneyerek askeri çözüm peşinde olanlara kesin ve etkili bir cevap vermeye hazırlandığını belirten gazete, askeri kaynakların artık büyük savaştan söz ettiklerini vurguladı ve yeni operasyonlarla Halep’in güney ve batısının tamamen temizlenmesi ve bu grupların Türkiye ile bağlantı hattının kesilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

"Halep'te 'Savaşların anası'na doğru!" haberi, 08 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Halep'te 'Savaşların anası'na doğru! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Halep'te 'Savaşların anası'na doğru! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Dünya Haberleri