Hangi üst düzey komutanlar gözaltına alındı?

Hangi üst düzey komutanlar gözaltına alındı?

Hangi üst düzey komutanlar gözaltına alındı? Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı TuğamiralNejat Atilla Demirhan Mersin'de, Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar ise Erzincan'da gözaltına alındı. 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat da...

Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı TuğamiralNejat Atilla Demirhan Mersin'de, Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar ise Erzincan'da gözaltına alındı. 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat da Hatay'da gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş da gözaltına alınan komutanlardan biri olduğu bildirildi. Ardahan Garnizon ve 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın gözaltına alındı. Trabzon'da da 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç’ın gözaltına alındı. Darbe   girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında, Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman ile Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, gözaltına alındı. Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstemgörevden alındı. 

Kocaeli'nde gözaltına alınan Deniz Hava Üs Komutanı TuğamiralTezcan Kızılelma'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre kalıp ayrıldığı Marmaris'teki otele saldırı emrini veren komutan olduğu iddiasıyla soruşturma sürdürülüyor.

Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan gözaltına alındı.

Sabah 08:50 sırasında da iki albay ve iki askeri hâkim Adana'da gözaltına alındı. Gözaltına alınanları isimleri henüz açıklanmadı. Ayrıca eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında, vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım tarafından verilen gözaltı kararı İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Yazıda şöyle denildi: "15.07.2016 günü saat 22.30 sıralananda Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Nejat Atilla Demirhan, İl Emniyet Müdür Vekili Yakup Usta ve Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar'ı arayarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu belirtilerek Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İlçe Kaymakamlarının gözaltına alınmasına karar verdiğini belirterek Türk Ceza Kanunu'nun 309'uncu Maddesindeki Anayasayı İhlale Teşebbüs ve Türk Ceza Kanunu'nun 312'inci Maddesindeki Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyetini Ortadan Kaldırmaya ve Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Teşebbüs ettiği, bu nedenle; Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve bununla birlikte bu suçlara iştirak eden tüm kişilerin CMK'nın 90-91 ve devamı maddeleri gereğince gözaltına alınmasına ve gözaltına alınan kişilerin Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi rica olunur." 

Sabah 06.00 sularında Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan gözaltı alındı. 

Tuğgeneral Ekrem Çağlar da gözaltına alındı

Öte yandan Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar'ın, Erzincan'da gözaltına alındığı bildirildi.

Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş gözaltına alındı

Bursa Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ve 3 askeri personel, emniyet müdürlüğü istihbarat ve terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü binasına getirildi. Kalkışmayı planlayanların arasında yer aldığı ileri sürülen Albay Yurdakul Akkuş sorgulanmasına Fevzi Çakmak Caddesindeki Bursa Emniyet Müdürlüğü binasında başlandı. Bursa Valisi İzzettin Küçük de Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile birlikte Bursa Adliyesine gelerek soruşturma ile alakalı hazırlık başlattılar.

Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral gözaltına alındı

Darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, İzmir'de gözaltına alındı. Hakbilen'in yanı sıra 2 albay 1 yarbay ve 10 asker de gözaltına alındı.

20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan gözaltında

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, "Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, yaşanan darbe girişimiyle ilgili gözaltına alındı" dedi.

 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün de gözaltında

Gözaltına alınanlar arasında 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün de bulunduğu öğrenildi.

İki komutan hakkında soruşturma

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında, vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.

'PYD' olduğu iddia edilen mensubu askerlerin darbe girişimi engellenirken, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde, Türkiye genelinde bin 300'ü aşkın Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı, Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk ile EDOK Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı. İki general, vatana ihanetten hakim karşısına çıkacak.

Tuğgeneral Erdem Kargın gözaltına alındı

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Ardahan Garnizon ve 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın gözaltına alındı.

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında yapılan operasyonla darbe girişiminde yer aldığı belirtilen Ardahan Garnizon ve 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Kargın yakalandı.

Kargın, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan 25. Hudut Tugay Komutanlığı önündeki giriş ve çıkışlar, belediye ve özel idareye ait kamyon ve iş makineleriyle kapatıldı.

Tümgeneral Özkan Aydoğdu gözaltında

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında Tümgeneral Özkan Aydoğdu gözaltına alındı.

Tuğgeneral İsmail Güneşer gözaltında

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, gözaltına alındı.

Albay Ekrem Küçükberber gözaltında

Iğdır Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ekrem Küçükberber gözaltına alındı.

1.Ordu Harekat Başkanı gözaltında

1.Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler ile İstanbul İl Jandarma Komutanı Gürcan Sercan gözaltına alındı.

Darbe teşebbüsü soruşturması kapsamında 1.Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler ile İstanbul İl Jandarma Komutanı Gürcan Sercan gözaltına alındı. 

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın talimatıyla Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

"Hangi üst düzey komutanlar gözaltına alındı?" haberi, 16 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hangi üst düzey komutanlar gözaltına alındı? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hangi üst düzey komutanlar gözaltına alındı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  2. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  3. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  4. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  5. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  6. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  7. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  8. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  9. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  10. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  11. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  12. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  13. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  14. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  15. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  16. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  17. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  18. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  19. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  20. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
Gündem Haberleri