Harika maçın galibi Beşiktaş

Harika maçın galibi Beşiktaş

Harika maçın galibi Beşiktaş Yarım asırdır maç seyrediyorum, Türkiye liglerinde izlediğim maçlar içinde Avrupa nın üst düzey ligleri kalitesine yaklaşan karşılaşmaların sayısı iki elin parmaklarını geçmez, dün geceki Beşiktaş-Karabük maçı bunlardan...

Yarım asırdır maç seyrediyorum, Türkiye liglerinde izlediğim maçlar içinde Avrupa nın üst düzey ligleri kalitesine yaklaşan karşılaşmaların sayısı iki elin parmaklarını geçmez, dün geceki Beşiktaş-Karabük maçı bunlardan biriydi..Aslında maç öncesi oyunun üst düzeyde olacağını, en azından  tempo ve heyecanın izleyicileri tatmin edeceğini öngörebiliyordum, çünkü Karabük takımı ilk hafta kazanabileceği G.Saray maçını tesadüfen kaybetmiş, ikinci maçında ise Rize yi 3-0 yenerken neredeyse antrenman havasında oynamıştı..Karşısındaki Beşiktaş ise belkide tarihinin en zengin kadrosunu kurmuş, Gaziantep karşısında oynadığı son hazırlık maçında yeni transferlerin uyumu açısından bunun sinyallerini vermişti..
 
Beşiktaş sahaya geçen sezon şampiyon olan kadrosunda yer alan 5 futbolcusuyla çıktı, 6 oyuncu yeniydi, bu futbolda çok önemli olan istikrar adına yanlıştı belki, ama transfer döneminde mecburen kaybedilen 4 oyuncunun yerine gelenlerin kısa sürede, hatta birkaç gün içinde bu derece uyum sağlamaları beklenemezdi..Bu durumu  yönetim-teknik adam başarısına bağlamak en doğru tesbit olur kanısındayım..
 
Beşiktaş maçın  ilk yarısında , özellikle 35 dakika rakibini sürklase etti, zaten  26 ve 30 da Cenk ile Ömer in golleriyle skoru kopardı..özellikle Ömer Şişmanoğlu nun attığı gol antrenmanlarda çalışılmış belliki,, Fabricio nun degaj pası ve Talisca nın kafa aşırtması üçüncü temasda golle sonuçlandı....Kaleci Fabricio kalesinde güven verirken, adeta bu form durumuyla  " şimdilik birinci kaleci benim "  dedi, en  çok hoşuma giden özelliğiyse topu oyuna sokmadaki becerisiydi..İki yeni bek Gökhan ve Caner sanki bu formayı yıllardır giyiyor gibiydiler,  savunmadaki ters kademeleriyle , atakdaysa kanat değiştirerek Karabük savunmasının dengesini bozdular... Ancak, Caner e bir parantez açmam gerek, Beşiktaş a hoşgeldi de, F.Bahçe deki eski alışkanlıklarını tarihe gömmesi lazım, hakeme itiraz, rakibe saygısızlık konularında, ilk sarı kartı gördü, bence ikinciyide hakem es geçti....Çift stopperler Marcelo ve Tosic performanslarıyla Rodolpho ve Atınç a gözdağı verdiler ilk onbir için.Ön liberoda oynayan Gökhan İnler, 36 maçtır ilk kez kadroda yer almayan , istikrar abidesi Atiba yı aratmadı, bence Şenol hocayı seçim konusunda derin düşüncelere itti..
 

İkinci bölgenin oyuncularından Tolgay da takımın iyilerinden biriydi, ancak fazla top kaybı kadro derinliğinde kendisi için handikap oluşturabilir ilerisi için..Forvet hattına gelecek olursak, herkes için ilk onbirde yer alması  sürpriz olan Ömer çok iştahlı ve faydalıydı, galiba çok iyi bir alternatif rolü oynayacak kadroda..Talisca nın kumaşı iyi, yön değiştirmelerde G.İnler ile birlikte takıma taktik açıdan katkı yapacağı kesin, ancak , erken alındı oyundan bana göre..Olcay tam bir takım oyuncusu, sadece Şenol Güneş değil, tüm aklı başında teknik direktörler bu tip oyuncuları kadrolarında isterler, 90 dakika içinde tam 4 kez görev değiştirdi, hepsinde de başarılıydı, Cenk e gelecek olursam, Şenol hoca bence doğrusunu yaptı ve Aboubakar ı yedek soyundurdu, tıpkı geçen sezon ilk 4 hafta Gomez i kulübede tuttuğu gibi adaletli davrandı, bu adalet konusu bu sezon Beşiktaş ın , dolayısıyla hocanın en büyük sorunu olacak bu kadro zenginliğinde..
 
 Dün deceki maçın kaliteli geçmesinde en büyük faktör Karabük hakkında yazmazsam haksızlık yapmış olurum, başta teknik direktör Tudor un 3 haftalık oyun anlayışını kutluyorum, kaleci Ahmet Şahin, Latovlecici, Traore, Tanase, Poko başta olmak üzere tüm takım bu sezona damgasını vuracak, eminim, bravo çocuklar, başarılarınızın devamını dilerim..
 
    Maçın hakemi Serkan Çınar a gelince, 44. dakikada Karabük ün penaltısını vermedi, 79 da Olcay a yapılan açık penaltıyı Karabük lehine faulle değerlendirdi,ama böyle güzel bir maçta negatif kelimeler etmek isemiyorum deyip geçeyim izninizle..
 
     Dünkü maç bitti,  önemli olan  Salı günü Beşiktaş ın oynayacağı Benfica maçı.. 5 saatlik deplasmana gidecek takımın maçını dün gece 21.15 e planlayan federasyonu kutluyorum, bugün "rejenerasyon antrenmanı" yapıp yarın yola çıkacak Beşiktaş ın gruptaki rakipleri maçlarını Cuma günü oynadı..Beşiktaş kulübünün 15 gün önce yaptığı başvuruyu Karabük istemiyor diye geri çeviren , gruplardan çıkan ulusal takımın futbolcularına adam başı 500 bin Euro prim veren , başarısızlıktan sonra şahsi egosundan dolayı 6 futbolcuyu kadro dışı bırakan "patronunun" kararına hiçbir şey diyemeyen ve onlarca  bu tip hatalara imza atan federasyon hakında eleştiri hakkımı saklı tutarak Beşiktaş a Şampiyonlar Liginde başarılar diliyorum..
 

"Harika maçın galibi Beşiktaş" haberi, 11 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Harika maçın galibi Beşiktaş haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Harika maçın galibi Beşiktaş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  2. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  3. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  4. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  5. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  6. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  7. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  8. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  9. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  10. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  11. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  12. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  13. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  14. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  15. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  16. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  17. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  18. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  19. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  20. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
Spor Haberleri