Havuz medyasından kazandığı tazminatı ÇYDD ve Mehmetçik Vakfı'nda bağışlıyor

Havuz medyasından kazandığı tazminatı ÇYDD ve Mehmetçik Vakfı'nda bağışlıyor

Havuz medyasından kazandığı tazminatı ÇYDD v... Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, 7 Haziran seçimleri öncesinde partide önseçim hazırlıklarının yapıldığı dönemde kendisine yönelik olarak günlerce süren sistematik iftira ve kumpas haberleri...

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, 7 Haziran seçimleri öncesinde partide önseçim hazırlıklarının yapıldığı dönemde kendisine yönelik olarak günlerce süren sistematik iftira ve kumpas haberleri nedeniyle Güneş gazetesinden de 6 bin TL manevi tazminat kazandı. Aynı yayınlar nedeniyle Akşam gazetesinden de Nisan ayında 6 bin TL tazminat kazanan Umut Oran, kazandığı tazminatı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mehmetçik Vakfı’na aktaracağını bildirdi. 

17, 19 ve 20 Şubat 2015 tarihlerinde yaptığı asılsız ve iftira içerikli yayınlar nedeniyle Umut Oran, Güneş gazetesi aleyhine 25 Şubat 2015’te manevi tazminat davası açmıştı. 3 ayrı bilirkişi raporlarıyla yalan olduğu saptanmasına rağmen Güneş gazetesi, bu hayali yazışmaların basın özgürlüğü olduğunu savunarak davanın reddedilmesini istemişti. Ancak mahkeme bu hafta aldığı kararla Güneş gazetesinin Umut Oran’a yasal faiziyle birlikte 6 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi ise çok daha erken bir tarihte Nisan 2016’da karar vererek Akşam gazetesinin Umut Oran’a 6 bin TL ödemeye mahkûm etmişti.

ÇYDD VE MEHMETÇİKE VAKFI'NA AKTARILACAK

Umut Oran, konuyla ilgili açıklama yaparak Akşam gazetesi tazminatında da yaptığı gibi Güneş gazetesinden de gelecek 6 bin TL’yi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını bildirdi. Akşam ve Güneş’in yalan haberlerinin verilen tazminat kararlarıyla da kanıtlanmasına karşın yöneticileri aleyhine açılan ceza davasının bu hafta da karara bağlanmayarak 17 Ocak’a ertelendiğini, mağduriyetinin 2. yılına yaklaştığını belirten Umut Oran şöyle konuştu:

Diyojen’e döndüm fenerle adalet arıyorum 

“Diyojen’e döndüm elimde fenerle gündüz vakti adalet arıyorum. Nisan ayında Akşam gazetesi yalan haber yazdığı gerekçesiyle 6 bin TL tazminat ödemeye mahkûm olmuştu, bu hafta yine Ethem Sancak’ın diğer gazetesi olan Güneş’in de yaptığı asılsız iftira haber nedeniyle bana 6 bin TL tazminat ödemesine karar verildi. Ama aynı gün Akşam için açılan ceza davası vardı karar çıkmadı yine ertelendi bu kez Ocak ayına. Hukukta en temel kuraldır iddia sahibi iddiasını kanıtlamakla sorumludur. Ama her şeyleri yalan neyi kanıtlayacaklar?! Tamam gazeteci haber kaynağını açıklamak zorunda değil. Ama bu kumpas bu büyük yalan sıradan bir ''haber’ değil, bu iğrenç yazının bir ucu ana muhalefet partisine bir ucu FETÖ çetesine bir ucu da Cumhurbaşkanlığına uzanmaktadır. Hiç utanmadan sıkılmadan suikast senaryolarına kadar varacak ileri derecede, alçakça iftiralar atıp beni hedef gösterdiler. Yayınlar üstüne hemen Twitter’a başvurarak tüm DM mesajlarımı alarak kamuoyuyla paylaşmış, yalan ve kumpası iki hafta içerisinde çökertmiştim. Mağdur olan benim, yazılanların yalan, saçma ve kurgu olduğunu 3 ayrı bilirkişi raporuyla da kanıtladık ve artık suçluların cezalarını çekmesini istiyoruz.''

Ethem Sancak grubu CHP’ye toplam 47 bin TL ödemeye mahkûm oldu

Böylece Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Akşam ve Güneş gazeteleri sadece Umut Oran’a toplam 12 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edilmiş oldular. Bu iki ''gazete’ CHP tüzel kişiliği ve yöneticilerine karşı da çok sayıda davayı kaybetmiş, toplamda 47 bin TL tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Umut Oran’ın kazandığı 12 bin TL ile birlikte gazetenin CHP’ye yönelik iftira yayınları nedeniyle toplamda 59 bin TL tazminata mahkûm edilmiş oldu.

"Havuz medyasından kazandığı tazminatı ÇYDD ve Mehmetçik Vakfı'nda bağışlıyor" haberi, 19 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Havuz medyasından kazandığı tazminatı ÇYDD ve Mehmetçik Vakfı'nda bağışlıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Havuz medyasından kazandığı tazminatı ÇYDD ve Mehmetçik Vakfı'nda bağışlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri