HDP: Çağrımız destek çağrısı değil, iç savaşı önleme çağrısıdır

HDP: Çağrımız destek çağrısı değil, iç savaşı önleme çağrısıdır

HDP: Çağrımız destek çağrısı değil, iç savaş... HDP milletvekilleri Mithat Sancar ve Ayhan Bilgen, dün geceki eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan, aralarında HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ında bulunduğu milletvekillerine ilişkin Meclis'te...

HDP milletvekilleri Mithat Sancar ve Ayhan Bilgen, dün geceki eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan, aralarında HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ında bulunduğu milletvekillerine ilişkin Meclis'te açıklama yaptı. HDP milletvekili Mithat Sancar, "Dayanışma çağrımız bize destek çağrısı değildir, iç savaşı önleme, demokrasiyi kurtarma çağrısıdır" diye konuştu.

'TÜRKİYE TARİHİNDE BİR KARA LEKE OLARAK GEÇECEK'

Bilgen, "15 Temmuz sonrasında olanlar da gösteriyor ki gerçekten 15 Temmuz'u Allah'ın lütfu olarak gören zihniyetin hedeflediği tam buymuş. Dün gözaltına alınan arkadaşların yargıdan kaçma diye bir derdi yok. Biz bu ülkede darbe koşullarının herkes tarafından görülmesini bütün dünya tarafından bilinmesini istediğimiz için ifade vermeye gitmedik" dedi. Olayı ''kaçma yaklaşımı' şeklinde değerlendirenlerin sadece kirli propagandasına devam ettiğini kaydeden Bilgen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Darbe koşullarını bu ülke eninde sonunda aşacak. Geçmişte de darbeler yaşandı, geçmişte de siyasetin önünü kesen engellemeler, müdahaleler yapıldı. Ama o günler nasıl geçtiyse bugünler de geçecek. Fakat, Türkiye tarihine, siyaset tarihine bir kara leke olarak geçecek. Biz ifadeye çağrılan arkadaşlarımız ve bugüne kadar gözaltına alınan, tutuklanan bütün yöneticilerimize karşı tutumu bir tasfiye girişimi olarak görüyoruz. Bir siyasi linç, bir kuşatma ve baskı, faşizan rejimin ayak sesleri olarak görüyoruz. Bundan sonrasında bu sürecin geleceğini belirleyecek olan demokratik çevrelerin, sivil toplumun, uluslararası kamuoyunun, Türkiye'de barıştan, demokrasiden yana olanların sesini yükseltmesiyle ancak bu süreç şekillenecektir. Buna boyun eğmeyeceğimizi bize oy veren herkesin, bizim duruşumuzu, tavrımızı önemseyen herkesin sergileyeceği tavırla bu faşizan baskıyı püskürtmesini istiyoruz. Dolayısıyla herkesi dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz" dedi.

HDP'li Mithat Sancar ise şöyle konuştu:

"'12 Eylül'de bile bu olmadı' diyoruz bu abartı değil. Dün akşamdan beri Meclis'e, ülkenin kalbine bombalar atılıyor. HDP'de tek bir milletvekili bile boyun eğmeyecek, özgürlük için, barış için mücadelemizi sürdüreceğiz! Şu an burada 4 milletvekiliyiz, yarın aramızdan başkaları da alınabilir ama kim nerede olursa olsun direnmeye devam edecek. Dayanışma çağrımız bize destek çağrısı değildir, iç savaşı önleme, demokrasiyi kurtarma çağrısıdır."

"HALKIMIZI SESİNİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYORUZ'

Genel Merkeze basının ve ziyaretçilerin girişinin engellendiğini belirten Bilgen "Ama biz her şeye rağmen sesimizi duyuracağız ve halkımızı da sesini yükseltmeye, tavrını koymaya davet ediyoruz" dedi. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da Genel Merkez binasına girerken gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Doğan, "Eş Başkanlarımızın gözaltına alınması devletin tam bir cinnet halidir" dedi.

Osman Baydemir'in açıklamaları şöyle:

Erdoğan’a sesleniyorum! Bizi değil tutuklamak, mengeneye de koysan, özgürlük taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizde iki emanet var, biri Allah’ın verdiği can, diğeri halkımızın verdiği temsiliyet. Bu emaneti kimsenin alma hakkı yok.

"HDP: Çağrımız destek çağrısı değil, iç savaşı önleme çağrısıdır" haberi, 04 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP: Çağrımız destek çağrısı değil, iç savaşı önleme çağrısıdır haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP: Çağrımız destek çağrısı değil, iç savaşı önleme çağrısıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  2. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  3. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  4. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  5. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  7. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  8. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  9. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  10. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  11. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  12. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  13. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  14. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  15. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  16. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  17. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  18. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  19. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  20. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
Politika Haberleri