HDP Meclis'ten çekilecek mi? Açıklama geldi

HDP Meclis'ten çekilecek mi? Açıklama geldi

HDP Meclis'ten çekilecek mi? Açıklama geldi Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Başkanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 12 HDP milletvekilinin gözaltına alınması nedeniyle il binasında basın toplantısı...

Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Başkanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 12 HDP milletvekilinin gözaltına alınması nedeniyle il binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya, “Meclisten çekilme gibi bir konu söz konusu değildir" dedi.

HDP Milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin HDP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapıldı. Beyoğlu’nda saat 13.00’te başlayan toplantıya HDP milletvekilleri de destek verdi. Toplantıda konuşan İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş, "Dün gece saat 11.00’den itibaren devam eden adeta bir kabusla uyandık. Yaşananlara bir darbe demek bile hafif kalır. Topyekün bir tasfiye harekatı ile partimiz ve demokrasi güçleri karı karşıya kalmıştır. Eş başkanlarımız ve vekillerimiz alınan ve uygulanan kararlar. Zaten tıkalı hale gelmiş demokratik siyaseti tümüyle tasfiye etme amaçlıdır. Bugün merkez yürütme kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda örgütlü olduğumuz tüm il ve ilçelerimizin önlerinde bir oturma eylemi başlattık. Yarın da (5 Kasım) Şişli Cami’nin önünde saat 16.00’da basın açıklaması yapacağız. Oturma eylemlerimiz henüz başlıyorken, birçok ilçemizde oturma eylemlerine polis tarafından müdahale edildi. Bu sırada yaralananlar ve gözaltılar olmuştur'' dedi.

'BU PROBLEM SADECE HDP’NİN PROBLEMİ DEĞİLDİR'

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, “Bugün Türkiye halkının karşı karşıya geldiği bu problem sadece bir HDP problemi asla değildir. HDP’nin terörize edilerek seçilmiş eş başkanları başta olmak üzere vekillerinin de yerellerdeki tüm idarecilerini ve yöneticilerine bir gözaltı ve tutuklama furyası. 6 milyondan fazla insanımızın iradesinin,tercihinin hiçleştirilerek yok edilmeye çalışıldığı bir dayatma bir darbeyle karşı karşıyayız. Bu darbe sadece HDP’ye karşı yapılmış değildir. Bugün yapılan bu darbe Türkiye’nin 3’üncü partisine yapılmıştır. Bugün bir polis devleti, bir darbeci mantıkla bizleri gözaltı ve tutuklamalarla yok etmeye, susturmaya, sindirmeye çalışanlara karşı hiçbir şekilde ifade verme zorunluluğumuzun olmadığını, sorumlu olduğumuz sadece halkımız olduğunu belirtiyorum'' dedi.

Basın açıklamasını okuyan İstanbul İl Eş Başkanı Aysel Güzel, “Darbe koşullarını bu ülke eninde sonunda aşacak. Geçmişte de darbeler yaşandı. Geçmişte de siyasetin önünü kesen engellemeler, müdahaleler yapıldı. Ama o günler nasıl geçtiyse, bugünler de geçecek. Fakat Türkiye tarihine, siyaset tarihine bir kara leke olarak geçecek. Doksanlı yıllarda dönemin vekilleri Hatip Dicle ve arkadaşlarını parlamentoda yaka paça gözaltına alanlar nasıl kaybettiyse, bugünün darbecileri de aynı şekilde kaybedecektir'' ifadelerini kullandı.

'MECLİSTEN ÇEKİLMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Bir basın mensubu “Yaşanan gözaltılardan sonra toplu şekilde meclisten çekilmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuyu aranızda tartıştınız mı?“ diye sordu.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Bizim parti organlarımızın bu şeklide meclisten çekilmesi söz konusu değildir. Halkımızdan aldığımız emaneti sonuna kadar yerine getirmeye devam edeceğiz'' dedi.

"HDP Meclis'ten çekilecek mi? Açıklama geldi" haberi, 04 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP Meclis'ten çekilecek mi? Açıklama geldi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP Meclis'ten çekilecek mi? Açıklama geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  2. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  3. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  4. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  5. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  6. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  7. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  8. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  9. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  10. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  11. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  12. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  13. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  14. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  15. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  16. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  17. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  18. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  19. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  20. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
Politika Haberleri