HDP'li Ayhan Bilgen'den AKP'lileri çıldırtan ayet

HDP'li Ayhan Bilgen'den AKP'lileri çıldırtan ayet

HDP'li Ayhan Bilgen'den AKP'lileri çıldırtan... TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmeleri sırasında zaman zaman sert tartışmalar yaşanıyor. HDP Diyarbakır Milletvekili olan emekli müftü Nimettullah Erdoğmuş'un IŞİD'in başta Ezidilere yönelik olmak üzere yaptığı...

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmeleri sırasında zaman zaman sert tartışmalar yaşanıyor. HDP Diyarbakır Milletvekili olan emekli müftü Nimettullah Erdoğmuş'un IŞİD'in başta Ezidilere yönelik olmak üzere yaptığı katliamları dile getirmesi üzerine AKP sıralarında tepki geldi. 

AKP'lilerin IŞİD katliamlarını anlatan HDP'li Erdoğmuş'a tepki gösterilmesine, Erdoğmuş'un ardından kürsiye gelen HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'den yanıt geldi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda 2016 yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmeleri devam ediyor. Genel Kurulda bugün Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bağlı kurumların bütçesi görüşüldü. Genel Kurul görüşmeleri sırasında AKP'li ve HDP’li vekiller arasında tartışma yaşandı.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen konuşmasında, "Müminler, bütün görüşleri dinler, en güzelini amel ederler. Münafıklar ise seslerini yükseltirler ki, bağırırlar ki, başkasının sesi çıkmasın" ifadelerini kullandı.

AKP Milletvekili Metin Metiner de yerinden Bilgen’e tepki gösterdi.

AYET OKUDU, AKP'LİLER ÇILDIRDI

 HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, AKP'lilerin bu tavrına karşı Kuran'dan bir ayet okuyarak şöyle konuştu: 

"Ben öncelikle bir hatırlatmada bulunmak istiyorum, o seçim meydanlarında bize salladığınız kitapta -hani bizim partimiz dinsiz, dindarlar sadece sizde ya- müminlerle ilgili diyor ki: "Onlar bütün görüşleri dinler, en güzeliyle amel ederler." Ama bir de münafıkları tarif ediyor: "Onlar da seslerini yükseltirler, bağırırlar ki gerçekler ortaya çıkmasın, başkasının sesi duyulmasın diye. Tercih sizin… Ben iki ahlakı tarif ettim. Eğer o kitap sizin için bir şey ifade etseydi bana cevap yetiştirmeye çalışmazdınız."

Ayhan Bilgen, bu sözlerin ardından başta AKP'li Mehmet Metiner olmak üzere tepkiler yükselince "Ben tam bir hatırlatma yapıyorum, siz, tam o Kur'an'daki tarife uygun tepki veriyorsunuz, ayıp ya! Daha neden bahsedeyim size?" şeklinde konuştu.

Ayhan Bilgen'in kamu malının kullanımı konusunda İslam tarihinden verdiği Hz. Ömer örneğine de AKP sıralarından "Ondan bahzetme, Hz. Ömer'den bahsetme" sesleri yükseldi.

DAVUTOĞLU'NA KASET TEPKİSİ

HDP'li Ayhan Bilgen, Başbakan Davutoğlu'nun dünkü bütçe konuşması sırasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine de tepki gösterdi.

Bilgen, "Dün Başbakan ana muhalefet liderine diyor ki "Kasetle gelen Genel Başkan."  Şimdi, orada hiç olmazsa bir ahlak var, kaset çıktığında istifa ediyorlar ama sizinle ilgili tapeler çıkıyor hiçbir şey olmamış gibi "montaj" diyerek, "uydurma" diyerek "darbe yapıyorsunuz" diyerek üzerine yatıyorsunuz. Ee, şimdi arada bir fark var ama kaldı ki dünyanın her yerinde özel hayatın gizliliği diye bir şey var. Eğer bir ülkede bir siyasi partinin ya da başka bir siyasi partinin -MHP de biliyorsunuz benzer bir mağduriyet yaşadı- genel başkanının özel hayatı, yatak odası kayda alınıyor ve yayınlanıyorsa orada Başbakana düşen görev özür dilemektir, utanmaktır. Onun kendisini ilgilendiren, ailesini ilgilendiren boyutu onunla ilgilidir ama bu ülkenin istihbarat birimleri varsa, güvenlik birimleri varsa iki şey söz konusudur demokratik ülkelerde; birincisi, ya o istihbarat birimlerinin, güvenlik birimlerinin o kaydın alınması ve yayınlanmasında payı var mı diye araştırılır, etkin ve ciddi bir araştırma yapılır ya da ihmali var mı diye en azından bir cezalandırma yapılır. Şimdi, ikisi de yok ve siz çıkıyorsunuz kürsüden "Kasetle gelen Genel Başkan" diye laf atabiliyorsunuz. Bu, işte siyasetin sorumluluk algısıyla ilgili bir şey." şeklinde konuştu.

''NEDEN KOMİSYONLARIN KURULMASINI ENGELLİYORSUNUZ?’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 34 sivilin hayatını kaybettiği Roboski olayın üzerinden 50 ay geçmesine rağmen tek kişinin yargılanmadığını, Sur ve Cizre’de camilerin de bombalandığını söyledi. Bilgen, “Çözüm bellidir. Medeni ülkelerde komisyon kurarsınız, gider, araştırır. O komisyon araştırma önergesiyle kurulmuşsa burada zaten çoğunluk sizde, İnsan Hakları alt komisyonuyla kurulmuşsa yine çoğunluk sizde; gider, inceler, araştırır bir rapor sunar, kamuoyuyla paylaşır. Eğer örgüt yapmışsa çıkarız burada hep birlikte kınarız camiye kim zarar veriyorsa. Ama, başka bir şey çıkarsa siz de yan çizmeyeceksiniz. Var mısınız böyle bir komisyonun kurulmasına? Neden içeriye koşturup ellerinizi kaldırıp bu komisyonların kurulmasını engelliyorsunuz?“ diye sordu. 

''(BÜTÇE) PARASI HANGİ İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAMAK İÇİN KULLANILIYOR?’

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise “Bütçe hükûmete kamu harcamaları için yetki veren, Meclisin yetki verdiği bir kanundur. Bu yetkiyi niçin kullandığını denetlemek de Parlamentonun varlık nedenidir. Bu yetkiyi çıkardığınız anda Parlamento diye bir şey kalmaz. Şunu sormak gerekiyor: Bu para bizim hangi ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullanılıyor? Verilen bu yetki demokrasimizi, insan haklarını, özgürlüklerimizi, hukukun üstünlüğünü daha da ilerletmek için kullanılmıyorsa bu paranın hakkı, halktan alınan vergilerin hakkı verilmemiş olur. Bu paranın başka işlere harcanması, silaha, TOMA'ya, hapishaneye, daha fazla baskı araçlarına harcanması bu hakkın istismarıdır.'' dedi.

"HDP'li Ayhan Bilgen'den AKP'lileri çıldırtan ayet" haberi, 27 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP'li Ayhan Bilgen'den AKP'lileri çıldırtan ayet haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'li Ayhan Bilgen'den AKP'lileri çıldırtan ayet 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  2. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  3. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  4. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  5. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  6. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  7. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  8. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  9. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  10. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  11. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  12. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  13. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  14. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  15. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  16. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  17. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  18. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  19. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  20. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
Politika Haberleri