HDP’li Yıldırım’dan Meclis Başkanı’na: Keşke hiç konuşmasaydınız...

HDP’li Yıldırım’dan Meclis Başkanı’na: Keşke hiç konuşmasaydınız...

HDP’li Yıldırım’dan Meclis Başkanı’na: Keşke... 2017 yılı bütçe görüşmelerinin başlangıcında Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a cezaevlerinde tutulan HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile milletvekillerinin durumu soruldu. Bütçenin geneli...

2017 yılı bütçe görüşmelerinin başlangıcında Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a cezaevlerinde tutulan HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile milletvekillerinin durumu soruldu. Bütçenin geneli üzerine söz alan HDP Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, oturumu yöneten Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın TBMM üyelerinin tutukluluğu konusunda yorum yapmamasını eleştirdi ve “Cezaevi müdürlerini kendinize eş başkan mı atadınız'' diye sordu. 

Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın Meclis Başkanına bütün Meclis’in huzurunda sesleniyorum; bir ayı aşkın bir süredir Meclis'in üçüncü büyük partisinin iki Eş Genel Başkanının tutuklu olduğundan haberiniz var mı? Bu konuyla ilgili demeç vermemeniz haberiniz olmadığından mı, yoksa sadece iktidar partisinin başkanı olmanızdan mı kaynaklı?''

'EŞ BAŞKAN MI ATADINIZ?'

"Meclis Başkanısınız ve yasama faaliyetini koruyan bir tane bile demeciniz yok. 10 arkadaşımızın tutuklu olması da onlara ilişkin uygulamalar da Sayın Başkan’ın ayıbı. Sayın Başkan, Eş Genel Başkanlarımız ve vekiller hala bu meclisin üyeleri mi? Hala dokunulmazlıkları var mı? Utanmanız gereken bir başka örnek veriyorum, Eş başkanlarımız ve vekillerimiz başkanlık divanına kanun teklifi verebilir mi, önerge verebilir mi? Acaba siz cezaevi müdürlerini kendinize eş başkan atadınız da bizim haberimiz mi yok. Bir yasama faaliyeti, cezaevi mektup okuma kurulu tarafından nasıl engellenir? Eş Genel Başkanımızın gönderdiği mektubun yüzde 70’i nasıl silinir? Bir vekil nasıl soru önergesi veremez? Cezaevi müdürü, cezaevi mektup okuma kurulu bunu nasıl engelleyebilir?"

“UTANÇ VERİCİ'

“Milli iradeyi diline pelesenk edenler; Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Hakkari’de oyların yüzde 86’sını aldı. Hakkari’yi sildik mi haritadan Sayın Başkan? Tutuklu Şırnak vekillerimiz Leyla Birlik ve Ferhat Encü Şırnak’ta yüzde 89 oy aldı. Grup Başkanvekilimiz İdris Baluken Diyarbakır’da yüzde 77.7 oy aldı. Van’da Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ yüzde 73 oy aldı. Hakkari’yi, Şırnak’ı, Van’ı, Diyarbakır’ı sildik mi haritadan? Bu arkadaşlarımız önerge veremiyor, teklif veremiyor. Bu utanç verici bir durumdur.''

'TEK KİŞİLİK HÜCRE İŞKENCEDİR'

"Arkadaşlarımız tek kişilik hücrelerde, esaret altındalar. Bütün uluslararası metinlere göre bu işkencedir, 10 milletvekili işkence altındadır, tecrittedir, mektup yazamamaktadır, aile görüşleri kısıtlanmaktadır. Sayın Başkan, cezaevi mektup okuma kurulu sizin yerinizi aldı."

'REHİN ALMADIR'

Bu yargılama değil. Güç siyasetiyle intikam alınıyor. Ayrıca cezaevine alınmaları tutuklanma değil, rehin almadır. Ya 59’umuzu da alacaksınız ya da arkadaşlarımızı serbest bırakın. Bunun ötesi yargının değil parlamentonun ayıbıdır. İdris Baluken sadece konuşmalarından dolayı tutuklu. Bir siyasetçi konuşmayacak da ne yapacak. Selahattin Demirtaş propogandadan tutuklu. Bir siyasetçi propaganda yapmayacak da ne yapacak?

'90 YILLIK CUMHURİYET YAZARLARI TERÖRİST'

"İtiraz eden herkes 'terörist' zaten. 90 yıllık Cumhuriyet gazetesi yazarları terörist! Bu bir safsata. Şehir efsanesi değil, Saray efsanesi. Buna alışmayacağız. Bizi teröristlikle suçlayanlar, uygulamalarının Hitler dönemiyle benzerliğine baksınlar."

'MİLLETVEKİLLİLİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ DE HABERİMİZ Mİ YOK'

"Sayın Başkan, makamınıza duyduğumuz saygı gereği, keşke hiç konuşmasaydınız diyoruz. Nasıl da çeliştiniz kendinizle. “İç tüzük madde 64 benim konuşmama engel'' dedikten sonra konuştunuz. Siz devletin ikinci kademesindesiniz. Sizin bu konuşmanız yargıçlara talimattır. Size yalın bir şey soruyoruz: Cezaevlerinde tutulan arkadaşlarımızın milletvekilliği düşürüldü de bizim mi haberimiz yok? Somut soruyorum."

"HDP’li Yıldırım’dan Meclis Başkanı’na: Keşke hiç konuşmasaydınız..." haberi, 05 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP’li Yıldırım’dan Meclis Başkanı’na: Keşke hiç konuşmasaydınız... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’li Yıldırım’dan Meclis Başkanı’na: Keşke hiç konuşmasaydınız... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  2. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  3. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  4. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  5. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  6. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  7. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  8. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  9. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  10. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  11. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  12. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  13. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  14. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  15. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  16. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  17. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  18. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  19. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  20. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
Politika Haberleri