Her ülkenin damak tadına özel üretim yapacaklar

Her ülkenin damak tadına özel üretim yapacaklar

Her ülkenin damak tadına özel üretim yapacaklar Dünyanın dört bir yanında 59 ülkeye ihracat yapan Türkiye'nin lider gıda firmalarından TAMEK, Katar ve Suudi Arabistan'ı da dahil ettiği Ortadoğu pazarında hızla büyüyor. Yılın ilk çeyreğinde toplam ciroda yüzde 25, ihracatta...

Dünyanın dört bir yanında 59 ülkeye ihracat yapan Türkiye'nin lider gıda firmalarından TAMEK, Katar ve Suudi Arabistan'ı da dahil ettiği Ortadoğu pazarında hızla büyüyor. Yılın ilk çeyreğinde toplam ciroda yüzde 25, ihracatta ise yüzde 49 büyüme yakalayan TAMEK, sadece Ortadoğu pazarında bu yılı yüzde 70 ihracat artışı ile kapatmayı hedefliyor. 

Ortadoğu'da meyve suyu ve salçanın başını çektiği ürün gruplarında hazır yemek, gazlı içecek, soslar ve reçel çeşitleri ile büyük ilgi gören TAMEK, ürünlerin ambalaj ve içeriğini bölge ülkelerinin gıda kodeksi ve lezzet tercihlerine göre yeniden uyarlıyor. Hazır yemek tüketiminin yoğun olduğu Amerika ve Avrupa pazarı için, atom fasulye pilaki, kuru patlıcan dolma, kuru biber dolma konserveleri Eylül ayında özel olarak piyasaya sürüldü. 

AROMALI İÇECEKTE 5 YENİ LEZZET
TAMEK, yoğun bir AR-GE çalışması sonucu aromalı içecek piyasasına da yeni ürünler ile girdi. 330 ml tetrapak ambalajda lansmanı yapılan 5 yeni ürün, büyük beğeni topladı. 

Yine bir TAMEK yeniliği olarak soğuk kahvede; sade, vanilyalı ve kapuçinolu 3 çeşit soğuk kahve raflarda yerini aldı. 250 ml teneke ambalajlarda ilk olarak Kıbrıs, Irak ve Ürdün'de tüketicilerle buluşan soğuk kahvelere en büyük ilgi Ortadoğu pazarından geldi.

Türkiye'de pek bilinmeyen guava ve kırmızı meyvelerden elde edilen meyve suları da yine başta Afrika ülkeleri ve Polonya  olmak üzere dünyaya ihraç edilen TAMEK ürünleri arasında. 

TAMEK Genel Müdürü Cem Kurt; " Bu yıl daha stabil olan ABD, Japonya, Avustralya, Kanada, Danimarka, Almanya gibi ülkelerin yanısıra halihazırda ürün gönderdiğimiz başta Ortadoğu olmak üzere, Japonya, Amerika, İngiltere, Fransa ve Afrika ülkelerindeki pazar paylarımızı artırmaya odaklandık. 2017 büyüme hedefimizde ihracatın önemli bir yeri var" dedi. 

1955'te temelleri atılan Türkiye'nin ilk yerli gıda firması TAMEK'in büyüme hedefleri ile ilgili Genel Müdür Cem Kurt şunları söylüyor;

"Yüzde yüz Türk menşeli gıda üreticisi olarak, tam 62 yıldır ilk günkü heyecan ve yenilikçi ruh ile faaliyet gösteriyoruz. Tamek’in hem yurt içinde, hem de ihracat yaptığımız ülkelerde bilinen ve sevilen bir marka olmasının, tüketiciler tarafından tercih edilmesinin altında da bu heyecan ve yenilikçi yaklaşım yatıyor. Ar-Ge çalışmalarına çok önem veriyoruz. Pazara yılda 40 yeni ürün sunuyoruz ve hem iç hem de dış pazarı yenilikçi ürünlerle tanıştırıyoruz. Gıda ve meyve suyu kategorisinde tazelik, kalite ve lezzetten ödün vermeden iç piyasa ve ihracata yönelik ürettiğimiz 366 adet ürünümüz bulunuyor. Üretimimizin yüzde 15'ini 66 ülkeye ihraç ediyoruz. Ortadoğu coğrafyasından Kuzey Afrika'ya, Avustralya'dan Yeni Zelanda'ya kadar Tamek ürünlerini ihraç ediyoruz. Japonya'da ise domates suyunda lider konumdayız. Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen Türk Hava Yolları, Atlas Jet ve Sri Lanka havayolu şirketleri ile de işbirliklerimiz var. Bu yılı toplam ihracatta yeni pazarların da katkısı ile yüzde 50 büyüme ile kapatacağımızı öngörüyoruz." 

"Her ülkenin damak tadına özel üretim yapacaklar" haberi, 05 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Her ülkenin damak tadına özel üretim yapacaklar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Her ülkenin damak tadına özel üretim yapacaklar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  2. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  3. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  4. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  5. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  6. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  7. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  8. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  9. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  10. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  11. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  12. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  13. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  14. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  15. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  16. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  17. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  18. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  19. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  20. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
Ekonomi Haberleri