HKP: 4 bakan er ya da geç yargılanacak

HKP: 4 bakan er ya da geç yargılanacak

HKP: 4 bakan er ya da geç yargılanacak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkın Kurtuluş Partisi'nin, eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın dokunulmazlıkları kalktığı gerekçesiyle haklarında soruşturma açılması...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkın Kurtuluş Partisi'nin, eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın dokunulmazlıkları kalktığı gerekçesiyle haklarında soruşturma açılması taleplerini reddetmişti.

Halkın Kurtuluş Partisi, dokunulmazlıkları kalkan 4 eski bakan hakkındaki suç duyurusuna karşı kovuşturmaya yer olmadığına karar veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararına itiraz etti.

HKP'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Bildiğimiz gibi 17-25 Aralık Yolsuzluk operasyonları ile başlayan süreçte Halkın Kurtuluş Partisi tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak dokunulmazlık zırhı nedeni ile “etkili soruşturma'' prensibi ve “etkili başvuru hakkı''nın ihlal edilmesiyle takipsizlik kararları verilerek dosyalar kapatılmıştı.

Bu sebeplerle önce Anayasa Mahkemesi’ne ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürdüğümüz İstanbul C. Başsavcılığı’nın 2014/120653 ve 2014/111868 dosyalarında, soruşturma dönemindeki dokunulmazlık zırhı sebebiyle TBMM’den Yüce divan oylaması AKP’nin oylarıyla reddedilen dört şüpheli hakkında işlem yapılamadığından, 07.06.2015 tarihli 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile birlikte milletvekili dokunulmazlıkları düşen AKPgiller’in dört eski bakanı Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar hakkında derhal soruşturma başlatılması için 15.06.2015 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştuk.

Ancak o suç duyurusuna karşı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından özetle daha önce bu konu ile ilgili verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararları (kesinleşmiş olduklarını ileri sürerek) ve TBMM’nin Yüce Divana sevk etmeme kararını göstererek başvurumuzun mükerrer başvuru olduğundan bahisle  “Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar ve İşlemden Kaldırma Kararı'' verildi.

Bu karara karşı İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz ettik. İtirazımızda kararın siyasi olduğunu belirterek özetçe şunları ifade ettik:

 “Zimmet, irtikap'' ve “görevi kötüye kullanma'' suçlamalarındaki maddi hakikatin araştırılabilirliği ortadadır. Doğrudan AKP önde gelenlerini ve onların yakınlarını sorumluluk dışı bırakan, diğer neviden suçluları ve olayları araştıracak bu “ikili hukuk'' kabul edilemez. Söz konusu olan, milletin, kamunun katrilyonları bulan alınteridir, emeğidir. “Sıfırlanamayan'' bunca paranın,  hukuk dışı elde edilmiş olması, tüm toplumun mağdur edilmesidir. Bu suçun mağduru toplumdur.

Toplumun bir parçası ve toplumu temsile aday bir parti olarak, anılan suçların siyasi gerekçelerle soruşturulmayışına ve etkin soruşturma prensibinin yok edilmesine itiraz ediyor, “kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın ve işlemden kaldırma'' kararının kaldırılmasıyla, şüpheliler hakkında iddianame tanzimini ve neticede cezalandırılmalarını talep ediyoruz.''

Tüm yolsuzlukların, hırsızlıkların, vurgunların hesabı verilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Davamız Halkın Davasıdır. 

"HKP: 4 bakan er ya da geç yargılanacak" haberi, 27 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HKP: 4 bakan er ya da geç yargılanacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP: 4 bakan er ya da geç yargılanacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  5. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  6. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  7. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  8. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  9. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  10. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  11. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  12. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  13. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  14. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  15. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  16. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  17. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  18. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  19. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  20. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
Politika Haberleri