HKP: Laiklik yoksa özgürlük yoktur, şeriat ortaçağdır

HKP: Laiklik yoksa özgürlük yoktur, şeriat ortaçağdır

HKP: Laiklik yoksa özgürlük yoktur, şeriat o... TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın İstanbul Üniversitesi'nde katıldığı 'Yeni Anayasa' panelinde 'Yeni anayasa laiklik olmamalı. Dindar bir anayasa yapılmalı' çıkışına tepkiler sürüyor.Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Merkezinden...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın İstanbul Üniversitesi'nde katıldığı 'Yeni Anayasa' panelinde 'Yeni anayasa laiklik olmamalı. Dindar bir anayasa yapılmalı' çıkışına tepkiler sürüyor.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Merkezinden yapılan ve "AKP'giller tarafından ülkemiz adım adım Ortaçağ karanlığına götürülüyor" denilen açıklamada, İsmail Kahraman'ın sözlerine sert biçimde tepki gösterildi.

HKP Genel Merkezi'nin açıklaması şöyle:

AKPGİLLER TARAFINDAN ÜLKEMİZ ADIM ADIM ORTAÇAĞIN KARANLIĞINA İTİLİYOR!

İktidar edildiklerinden bu yana ellerine geçen her fırsatta Ortaçağcı uygulamalara imza atan AKP’giller amaçlarını, nihai hedeflerini son alarak Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ağzından açıkladılar.

Artık her gün yenisini yapmaya başladıkları toplumu Ortaçağcılığa, şeriata hazırlama toplantılarından biri olan; "Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa" konulu toplantıda, hem de İstanbul Üniversitesi’nde İsmail Kahraman; "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" dedi.

Bu İsmail Kahraman ki;

7 Eylül 1967’de Yeni Adli Yıl açılış törenindeki konuşmasında;

"Türkiye'de bir İslâm Devleti ve hilâfet rejimi kurmak, Türk Milleti'ni dini esaslara dayanan bir hukuk düzenine sokmak isteyen ve bunun için gizli ve açık çalışan mistik hezeyan halindeki bir avuç meczûb, ruh hastası veya dini, kazanç metası haline getirmiş kimseler, saf ve cahil yurttaşın en temiz varlığını, itikadını, imanı­nı geçim vasıtası yapmış olan bezirganlar -o bezirganlar ki, dinin emrettiğini yerine getirmezler, yasak ettiklerini gizli gizli yaparlar ve fakat dindar görünürler- evet bunlar ve bir takım hurafeleri dini esaslar gibi göstermeye kalkan ve bu suretle halkı uyuşturan kökü dışardaki yurt düşmanları daima hüsrana uğrayacaklardır." diyen dönemin Yargıtay Başkanı İmram Öktem’in “cenaze namazı kılınmasın'' kampanyası düzenleyen,

16 Şubat 1969’da Amerikan 6. Filosunu protesto eden Devrimci Gençlere saldıran ve tarihe “Kanlı Pazar'' olarak geçen Emperyalist uşağı Ortaçağcı saldırıyı düzenleyen MTTB’lilerin başkanıdır.

Böyle bir adamın, Cumhuriyetin değerlerini ve kazanımlarını savunmasını elbette beklemiyoruz. Ancak Cumhuriyetin meclisinin başına geçip, toplumu ortaçağın karanlığına götürmelerine izin vermeyeceğiz.

Maalesef bu ortaçağcılar, meclisteki dört Amerikancı partiyi de yedekleyerek başlattıkları “yeni anayasa'' çalışmaları ile de toplumumuzu bir Afganistan, bir İran, bir Suudi Arabistan yapma programlarının sonuna geldiler.

Ülkemizi Ortaçağın karanlığına götürüp sömürü ve soygun düzenlerini kalıcılaştırma planları yapıyorlar. Oysa laiklik olmazsa ne bilimsel ne de teknolojik gelişme olmaz. Tarihimiz bunu gösteriyor. Birçok bilimsel ve teknik gelişmenin gerisinde kalışımızın tek sebebi laikliğin olmayışındandı. Hatırlayınız Osmanlı’nın son zamanlarında dünyada yaşanan bilimsel ve teknik gelişmelerin dinen caiz değildir diye verilen fetvaları.

Emperyalistler için de en kolay sömürülecek toplumlar kafadan silahsızlandırılmış toplumlardır. Laiklik ortadan kalkarsa o toplumda her türlü gelişme durur. Eğitim tamamen dini kurallar çerçevesinde medrese mantığı ile yürütülür. Araştırma, sorgulama yapılamaz ve her şey kaderine bırakılır. Oysa Cumhuriyet’in en önemli kazanımlarının başında laiklik gelir. Eksik gedik uygulansa bile kısa sürede toplumun eğitim seviyesi yükselmiş, bilim ve teknoloji ithal de olsa ülkemize girmiştir.

Ancak son zamanlarda eğitimde uygulanan ortaçağcı gerici politikalar yüzünden eğitimin kalitesi de her geçen gün düşmektedir. Sadece eğitim mi? Toplumsal yaşamımızda da değişiklikler gözle görülür hale geldi. Sayısı onbinleri geçen kuran kursları, tarikat evleri, imam hatip okulları pıtrak gibi her yerde bitti.

Şeriat düzeninden en çok ta kadınlarımız etkilenecek, kadın ev kölesi olacak, ikinci sınıf insan muamelesi görecek, sadece bir cinsel objenin ötesinde bir işlevi olmayacak. Yarımız olan kadın en kötü muameleye tabi tutulacak. Oysa Çanakkale Savaşında, 1. Antiemperyalist Kurtuluş Savaşımızda olağanüstü kahramanlıklar gösteren kadınlarımız olmasaydı bu savaşlar zaferle sonuçlanmazdı.

AKP’giller, toplumumuzun geleceğini karartmak için Hz. Muhammed ve dört halife döneminin İslamiyeti ile hiç ilgisi olmayan Muaviye-Yezid İslamlığı, CIA İslamı ile halkımızı aldatmaktadır. Bunlar din kisvesi altında dünya menfaati sağlamaktadırlar. Onun içindir ki başta IŞİD ve ÖSO olmak üzere Ortadoğu’daki tüm Ortaçağcı gerici hareketleri hem maddi hem de manevi olarak desteklemişlerdir.

Halkın Kurtuluş Partisi olarak AKP’giller iktidara gelir gelmez bunların içyüzünü halklarımıza anlatmaya çalıştık. Ama sesimizi hep kıstılar. Ve ne yazık ki bazı Sevrci sahte solcular, hain liberaller bunlara hep övgüler dizdiler. Halkımızın gözüne kül serptiler. “Türban özgürlüktür'' deyip, başlarına bez bağlayarak türban eylemlerine destek verenleri, türban için açlık grevi yapanları ziyaret edip onlar için imza toplayanlar, Anayasa Mahkemesine başvuru yapan bin kalıplıları, Sivas Katliamını savunan Ortaçağcı derneklerle demokrasicilik adı altında ortak eylem yapanları da hatırlamakta fayda var. Onlar şeriatçıların ortaçağcı tezlerini “inanç özgürlüğü'' olarak meşrulaştırırken, bu Ortaçağcı ruh hastası-sapık, katil sürüsü; Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da masum insanların kafalarını kesmekte, kızları, kadınları köle pazarlarında satmaktadırlar.

Yargıtay Başkanı İmran Öktem’in kırkdokuz yıl önce gördüğü, gösterdiği ve teşhir ettiği tehlikeyi, bu hainler “ileri demokrasi'' zokası olarak halkımıza yutturdular. Bu ortaçağcılarla çıkar birliği ettiler, makam, mevkii edindiler. Tabii bu ihanetlerinin karşılığında da önlerine atılan kemik kırıntılarını da yalamayı ihmal etmediler.  Er geç hesabını verecekler.

Bakalım sıra kendilerine geldiğinde ne yapacaklar?

Halkın Kurtuluş Partisi programında; “ Her yurttaş, yer, içerken olduğu gibi, dinî ve manevî ihtiyaçlarını giderirken devlet ya da şahıs karışmasına uğramayacak. Ancak din, insanlarımızın özel hayatı içinde kalan bir konu olacak. Kamu düzeni, aklın, bilimin ve insanî değerlerin kaynaklık ettiği kurallarla sağlanacak.'' denir. Yani gerçek laiklik böyle tanımlanır.

Yani toplumun gelişmesi akıl, bilim, teknik ve insani kurallarla olacaktır.

Unutmayalım ki: Laiklik yoksa bilim, demokrasi ve özgürlük de yoktur. Ülkemizin götürülmek istendiği ortaçağın karanlığına karşı, tüm halkımızı aydınlama ve devrim mücadelesinde Halkın Kurtuluş Partisi saflarında örgütlü mücadeleye çağırıyoruz. 

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ DEMOKRATİK LAİK TÜRKİYE!

İZMİR'DE PROTESTO EDİLECEK

Kahraman'ın sözlerine kitlesel eylemlerle cevap vermeye hazırlanan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Teşkilatı Karşıyaka'da düzenlenecek protesto eylemi için çağrı yaptı:

HKP İzmir İl Başkanlığın'ndan yapılan açıklama şöyle:

AKPGİLLER TARAFINDAN ÜLKEMİZ ADIM ADIM

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" şeklindeki sözleri ve "Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" diye konuşması, AKPgillerin şeriat özleminin dışa vurmasıdır. Biz bunları, Eski Yargıtay Başkanı İmran Öktem’ in cenazesinden, 1969’da 6. Filo'yu Protesto Yürüyüşü'nde Antiemperyalist Devrimcilere saldırılarından tanıyoruz. Eninde sonunda halkımız, bu hayâsızca gidiş karşısında uyanacak ve Birinci Kuvayimilliye’de olduğu gibi bu gerici, gerçek Müslümanlıkla hiç alakası olmayan sahtekarlara gereken dersi verecektir.               

Laiklik Yoksa Bilim Demokrasi Özgürlük Yoktur

Şeriat Ortaçağdır.

Konu ile ilgili yapacağımız BASIN AÇIKLAMASINA tüm halkımızı davet ediyoruz.

Basın Açıklamasının:

Tarih   : 26 Nisan 2016

Yer     : Karşıyaka İskele Çarşı girişi (İş Bankası önü)

Saat   : 18.30

"HKP: Laiklik yoksa özgürlük yoktur, şeriat ortaçağdır" haberi, 26 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HKP: Laiklik yoksa özgürlük yoktur, şeriat ortaçağdır haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP: Laiklik yoksa özgürlük yoktur, şeriat ortaçağdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  2. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  3. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  4. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  5. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  6. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  7. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  8. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  9. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  10. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  11. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  12. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  13. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  14. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  15. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  16. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  17. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  18. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  19. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  20. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
Politika Haberleri