HKP: Yaşasın Artvin Cerattepe direnişi

HKP: Yaşasın Artvin Cerattepe direnişi

HKP: Yaşasın Artvin Cerattepe direnişi Halkın Kurtuluş Partisi Artvin Cerattepe'de altı gündür devam eden direnişle ilgili açıklama yaptı. Doğa katliamına karşı direnişe geçen yurttaşların yanında olduğunun mesajı verilen açıklama şu şekilde; Yaşasın Artvin-Cerattepe...

Halkın Kurtuluş Partisi Artvin Cerattepe'de altı gündür devam eden direnişle ilgili açıklama yaptı. Doğa katliamına karşı direnişe geçen yurttaşların yanında olduğunun mesajı verilen açıklama şu şekilde; 

Yaşasın Artvin-Cerattepe Direnişi!

Bir kez daha AKP’giller’in rant, peşkeş, vurgun uğruna doğa düşmanlığında azıttığı günler yasıyoruz.

Milletin “a…a koyacağız'' diyen Mehmet Cengiz’in maden şirketi, dünyanın en muhteşem ekolojik alanlarından birini, altın ve bakır madeni uğruna yok etmeye yemin etmiş adeta.

hkp.jpg

Bölge halkının ve cevre derneklerinin yıllardır verdikleri bir mücadele var Artvin’de, maden şirketlerine karşı. Deneyimliler, kısmen de olsa örgütlüler. Bu mücadelenin bir aşaması olarak, Mehmet Cengiz denen doğa düşmanı, millet düşmanının maden projesine verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporlarına karşı açtıkları davalar var. Şimdiye kadar iki farklı davada bu çevre talanına karşı İdare Mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı alan Artvin Çevre Dernekleri’nin bu başarısına rağmen, hukukun arkasından dolanan Orman Bakanlığı, tali değişikliklerle aynı doğa katliamına sebep olacak yeni ÇED Raporları hazırlatıyor. Oysa mevcut yürütmeyi durdurma kararlarından birisi çok net biçimde “bu bölgede madencilik yapılamaz, aksi halde ekoloji ve şehir yok olur'' diyor. Yani esastan olanaksız kılıyor bölgede madenciliği. Hukuken bu konuyu bitiren bir karar olmasına rağmen, doğa düşmanları bir tali değişiklikle daha ÇED Raporu hazırlattırıyor. Bu arada AKP’giller’in Hukuk Bürosuna dönmüş HSYK, mahkeme heyetini değiştiriyor. Yeni heyet ise “keşif yapmadan yürütmeyi durdurma vermem'', diyor. Ve şirket milletin ve doğanın “a…a'' koymak üzere güzelim ormanların kalbine iş makinelerini gönderiyor. Ancak halkın direnişi birkaç gün kazandırıyor.

AKP, bu kez deyim yerindeyse ordu kurduruyor yakın illerin polis ve jandarmasından. Bu binlerce kişilik faşist kolluk, gaz bombalarıyla halkın Cerattepe’de, maden sahasına gidecek yollar üzerindeki direnişini kırıyor ne yazık ki. Şimdilik…

Yani ortada sermayesiyle, yargısıyla, kolluk gücüyle AKP’nin büyük bir zulmü var. Buna karşı ise doğa ve insan sevgisinden, yani yurtseverliğinden başka kaybedecek bir şeyi olmayan yöre halkının siper ettiği bedenleri var.

Artvin’de, halk işçisiyle, esnafıyla, köylüsüyle yaşamı durdurmuş durumda. Bu satırları yazarken okuduğumuz bir habere göre komşu şehirlerden ve ilçelerden desteğe gelenlerin bir bölümü, polisin gaz fişeği stokunu ele geçirip Artvin dağlarından aşağı atmış. Şehirde ve maden sahasının etrafında direniş alabildiğine sürüyor, özetle.

Hemen belirtelim; yöre halkının mücadelesinden çekinen Orman Müdürlüğü yetkilileri, yer tahsisi yapmaya gidecek cesareti bulamamışlar. Yani yer tahsisi de olmadan başlamış, tümüyle yasadışı bir çevre talanıyla karşı karşıyayız.

Valilik en son kararıyla şehre giriş çıkışları yasaklamış durumda.

Nereye kadar?..

Eminiz; eninde sonunda Cerattepe Direnişi kazanacak. Gasp edilen doğal alanlardan tek tek temizlenecek alçak, vurguncu, talancı sermayedarlar. Horonun, halayın, omuz omuza direnişi, zalimlerin iktidarını yıkacak, eninde sonunda! 20.02.2016

AB-D Emperyalizmi ve AKP’giller Doğaya, Çevreye Düşmandır!

Halklarımız Çevreye Dosttur, Doğaya ve Yeşile Dosttur!

Artvin Halkı Yalnız Değildir!

Halkın Kurtuluş Partisi

Genel Merkezi


 

"HKP: Yaşasın Artvin Cerattepe direnişi" haberi, 21 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HKP: Yaşasın Artvin Cerattepe direnişi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP: Yaşasın Artvin Cerattepe direnişi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
  2. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  3. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  4. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  5. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  6. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  7. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  8. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  9. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  10. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  11. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  12. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  13. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  14. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  15. 13:04 İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından altına olan talep artıyor
  16. 13:04 Bakanlık eyleme geçti: Fahiş fiyatlar için ceza miktarında 10 kat artış yolda
  17. 13:04 Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun!
  18. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  19. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  20. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
Gündem Haberleri