HKP'den Çanakkale açıklaması

HKP'den Çanakkale açıklaması

HKP'den Çanakkale açıklaması Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Çanakkale Zaferi nedeniyle bir açıklama yayınladı. Bugün Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümü. Döneminin en büyük, en teknik donanımlı, en güçlü silahlara sahip ve yenilmez armada unvanına...

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Çanakkale Zaferi nedeniyle bir açıklama yayınladı. 

Bugün Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümü. Döneminin en büyük, en teknik donanımlı, en güçlü silahlara sahip ve yenilmez armada unvanına sahip, İngiliz Kraliyet Donaması’nın temsil ettiği emperyalistlere karşı mazlum milletlerin ilk zaferidir.

Kutlu olsun!

Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mızın önderi Mustafa Kemal’in, Anafartalar Komutanı olarak dahiyane, olağanüstü cesaret ve fedakarlık örneğinin ilk belirtilerinin görüldüğü savaştır, Çanakkale.

Türkünden, Kürtüne, Arapından Lazına, Alevisinden, Sunnisine kadar her milletten ve her mezhepten mazlum milletlerin emperyalizme karşı ilk zaferidir, Çanakkale.

Olağanüstü fedakarlık ve kahramanlığın gösterildiği, yokluğa ve yoksulluğa rağmen, 15 yaşlarında, tüfeklerinin boyu kendilerinden uzun gencecik fidanlarımızın da içinde bulunduğu yüz binlerce şehidimizin kanıyla tarihe yazılmış bu destansı zafer unutulabilir mi, unutturulabilir mi?

Hayır!

İşte böyle bir zaferin kazanıldığı ve ardından Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’mızın zaferle taçlandığı bu topraklar yeniden emperyalistler ve yerli satılmışlar cephesi tarafından kan gölüne çevrilmektedir. AB-D Emperyalistler, Yeni Sevr planlarını yaşama geçirmek için her türlü canice yönteme başvurmaktan çekinmiyorlar. Katliam üstüne katliam gerçekleştiriyorlar. Artık 20’şer, 30’ar, 50’şer öldürüyorlar. ABD-AB Emperyalistleri, yerli satılmışlar cephesi, AKP’giller, Ortaçağcı gerici hareketler ve Amerikancı Kürt hareketinin ülkemizi kan gölüne çevirme ve parçalama planları Çanakkale ruhunu barındıran bu topraklarda asla tutmayacaktır.

Irak’ta, Libya’da, Yemen’de, Suriye’de yarattıkları kaos ortamıyla ortalığı kan gölüne çevirdiler. Buralardan her gün çatışma ve katliam haberleri geliyor. Her gün yüzlerce insan öldürülüyor. Ve görünen o ki öldürülecek. Çünkü Partimizin Genel Başkanı Nurullah Ankut’un dediği gibi, sınırların yeniden çizilmesi için daha çok insanın ölmesi, öldürülmesi gerekiyor. İşte Çanakkale Zaferi’ni böyle bir ortamda kutluyoruz.

Uyguladıkları kanlı planlarla halklarımız arasına kin ve nefret tohumu ekmek isteyen bu zalimlere karşı, başta Kürt ve Türk Halkları olmak üzere Çanakkale ruhuyla örgütlenip mücadele edeceğiz.

Nasıl ki, Çanakkale’de, Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı’nda bu emperyalist çakalları ve yerli satılmışlar cephesini geldikleri gibi gönderdiysek, İkinci Kurtuluş Savaşı’mızı da zaferle taçlandırıp, bu defa geri gelmemek üzere tarihin çöplüğüne atacağız, bu emperyalist çakalları ve yerli satılmışlar cephesini. İşte o zaman bu topraklar, kardeş topraklar olacak. Kürt ve Türk Halkları, Ortadoğu Halkları eşit, özgür ve birlikte yaşayacaklar. Bu topraklar hiçbir gücün yıkamayacağı bir kardeşler topluluğu olacaktır.

Halkın Kuruluş Partisi olarak tüm halkımızı Çanakkale ruhuyla, AB-D Emperyalizmine karşı, Ortaçağcı gericiliğe karşı, şovenizme karşı Partimiz saflarında örgütlü mücadeleye çağırıyoruz. 17.03.2016

Çanakkale Zaferimiz Kutlu Olsun!

Çanakkale Geçilmez, Örgütlü Birleşik Halk Yenilmez!

"HKP'den Çanakkale açıklaması" haberi, 17 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HKP'den Çanakkale açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP'den Çanakkale açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Gündem Haberleri