HKP'den Osmanlı kışlasını yıkanlar hakkında suç duyurusu!

HKP'den Osmanlı kışlasını yıkanlar hakkında suç duyurusu!

HKP'den Osmanlı kışlasını yıkanlar hakkında ... İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'da Osmanlı'nın inşa ettiği ilk modern kışla olan Kalyoncular veya diğer adıyla Cezatirli Gazi Hasan Paşa Kışlası'nın yıkarak yok etmesi ardından Halkın Kurtuluş Partisi sorumlular...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'da Osmanlı'nın inşa ettiği ilk modern kışla olan Kalyoncular veya diğer adıyla Cezatirli Gazi Hasan Paşa Kışlası'nın yıkarak yok etmesi ardından Halkın Kurtuluş Partisi sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi, Kasımpaşa’da yer alan ve Osmanlı’nın ilk modern kışlası sayılan Kalyoncular Kışlası, diğer adıyla Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası’nın tamamen yıkılarak yok olması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere bu tarihi eser yağmasına göz yuman yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. 
Suç duyurusu dilekçesi aşağıdadır:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına

Suç Duyurusunda Bulunan: Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı

Karanfil Sokak No:24/15 Kızılay/ANKARA

Vekilleri: Av. Orhan Özer, Av. Metin Bayyar, Av. Ayhan Erkan, Av. Ali Serdar Çıngı, Av. Tacettin Çolak,

Av. Sait Kıran, Av. Ayça Okur, Av. Halil Ağırgöl, Av. Pınar Akbina, Av. Doğan Erkan

Ortak adres: Atatürk Bulvarı Emlak Bankası Blokları B Blok K:4 D:16 Fatih/İstanbul

Şüpheliler:

1- Kadir Topbaş-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

2- İstanbul İl Özel İdaresi Yetkilileri

3- Suçun Oluşmasına Yardımcı Olan veya Göz Yuman Suçu İşleyenler de Dahil Diğer İlgililer

Suç:  Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu m. 9 ve m. 65

Suç Tarihi:  23 Haziran 2016

Açıklamalar:

I- OLAYLAR:

23 Haziran 2016 tarihinde basına yansıyan haberlerden Kasımpaşa’da yer alan ve Osmanlı’nın ilk modern kışlası sayılan Kalyoncular Kışlası, diğer adıyla Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası’nın tamamen yıkılarak yok olduğunu öğrendik.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Topçu Kışlası’nı kastederek, "Gezi Parkı’na o tarihi eseri yeniden inşa edeceğiz" dediği günlerde Kasımpaşa’da yer alan ve Osmanlı’nın ilk modern kışlası sayılan Kalyoncular Kışlası yıkıldı. Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası olarak da bilinen tarihi yapı tamamen yıkılarak yok oldu.

“2012 yılında İstanbul İl Özel İdaresi tarafından restore edileceği duyurulan Kalyoncular Kışlası bir anda yıkılarak yok edildi. Kışla, günümüzde Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Karargahı olarak kullanılıyordu.

“AVM YAPILABİLİR

“İstanbul İl Özel İdaresi’nin, Kasımpaşa’daki Kaptan-ı Derya Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası’nın yıkılıp yeniden yapılacağını açıklaması tarihçi ve çevrecilerin isyanına neden olmuştu. Kışla yıkıldıktan sonra yerine AVM yapılacağı da dedikodular arasındaydı.

“TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, tarihi kışlayla ilgili daha önce Deniz Kuvvetleri ve İBB’ye rapor sunduklarını açıklamıştı ve şunları söylemişti:

“Bu tür yapılar endüstri mirasıdır. Biz de Mimarlar Odası olarak bu yapıların müze ya da kültür-sanat amaçlı değerlendirilmesi, bu kışlanın da aynı amaçla yıkılmadan restore edilmesi gerektiğine ilişkin bir rapor sunmuştuk. Bu binalar, yıkılıp yeniden yapılmaları halinde mimari ve tarihsel özelliklerini yitirecek, kent dokusu da bundan zarar görecek.''

“RESTORASYON PROJESİ HAZIRDI

“Arkeofili’den Erman Ertuğrul’un haberine göre 1883 ve 1963’lerde 4-5 kez onarım, tadilat ve yenilemesi yapılan fakat geçen zaman içerisinde yıpranan Kışla ve içerisinde yer alan Cami, 8 milyon 642 bin TL’lik bir bütçe ile yenilenecekti.

“Restorasyon ve onarım projeleri İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından 2007 yılında hazırlandıktan sonra İstanbul İl Özel İdaresi ilk önce Kışla avlusunun tam ortasında bulunan caminin restorasyonu ile 2010 yılında çalışmalara başlamıştı. Mayıs ayında başlanan restorasyon çalışmalarının 2013 yılında bitirilmesi hedefleniyordu.

“OSMANLI MİMARİSİNDE ÖNEMLİ BİR YAPIYDI

“1782 yılında “Kalyoncu Kışlası'' adıyla yaptırılan yapıya kullanılış amacına göre Kasımpaşa Kışlası, Bahriye Kışlası, İstanbul Kışlası ve son olarak da Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası isimleri verildi. Osmanlı mimarisinin eşsiz örneklerinden olan yapı üç katlı ve 160 odalıydı. Kışlanın, tavan, taban, merdiven döşemeleri ahşap, etrafı ise duvar ile çevriliydi. Caminin Kışlaya köprülerle bağlı olması, bu kışlayı Osmanlı Mimari sanatı açısından özel bir konumda tutuyordu.''

http://odatv.com/erdogan-topcu-kislasi-derken-meger-orasi-yikilmis-2306161200.html

http://www.birgun.net/haber-detay/kasimpasa-da-osmanli-nin-ilk-modern-kislasi-tamamen-yikildi-117445.html

Bu haber ülkemizdeki mevcut iktidarın ve yerel yönetimlerin tarihe olan saygısızlığını gözler önüne seren onlarca örnekten biridir ki benzer konularda müvekkil Parti defalarca suç duyurularında bulunmuştur. Ne yazık ki bu saygısızlık bizim ülkemize benzeyen Ortadoğu ülkelerinde de sıkça yaşanmaktadır. Örneğin; Sabah Gazetesi’nin 13.11.2014 tarihli haberine göre:

“İngiliz Independent gazetesi, Hz. Muhammed’in (sav) doğduğu evin yıkılacağını ve yerine Kral Abdullah için saray yapılacağını iddia etti.

“Independent’ın haberine göre, Mekke ve Kabe’nin etrafını gökdelenlerle dolduran Suudi yönetiminin Hz. Muhammed’in doğduğu evi yıkmayı planlıyor. Plana göre, söz konusu alana rezidans ve AVM yapılacak.'' (http://www.sabah.com.tr/dunya/2014/11/13/independent-hz-muhammedin-evi-yikilacak)

Ne kadar benziyor değil mi ülkemizde yaşananlara?

Üstelik ikisi de Müslüman olduğunu iddia eden, Müslümanlıkta kimseye pabuç bırakmayan ülkelerin iktidarları yapıyor bunu!

Ne uğruna?

Rant uğruna! İkisinin de amacı AVM yapmak! Bu kadar benzemelerinin nedeni çok açık: Çünkü kökenler üretimle ilgisi olmayan geçimini ticaretle sağlayan Ortaçağdan kalma Tefeci-Bezirgân Sermayeye dayanıyor.

Partimizin defalarca da söylediği gibi içinde şüphelilerin de bulunduğu kişiler organize suç ve çıkar örgütü olarak çalışmaktadırlar. Kamu nüfuzunu kullanarak kendilerine menfaat temin edinmeyi meslek edinmişler, bu arada da yandaş iş adamlarını da bu vurgunculuktan yararlandırmaktadırlar.  Böylelikle devlet cihazını elinde bulunduran şüpheliler ve benzerleri ile yandaş işadamları yeryüzünü kendilerine cennet yapmaktadırlar.

Türkiye yanıyor. Ülkemiz Iraklaşmış, Libyalaşmış, Suriyeleşmiştir artık. Ülke parçalanmanın eşiğinde. Türk, Kürt her gün en az beş-on genç hayatının baharında toprağa düşmekte. Ülkenin en doğusundan en batısına kadar canlı bombalar patlatılmakta. Bazen yüz, bazen elli, bazen otuz-kırk masum insan aynı saniyeler içinde paramparça olmuş bedenleriyle hayatını kaybetmekte. İşte daha iki gün önce Atatürk Havalimanında ABD tarafından kullanılan ve yönetilen IŞİD cihatçı çetesine mensup canlı bombalar aracılığıyla yapılan katliamda 44 insan yok yere hayatını kaybetmiştir. Ne yazık ki hep söyleye geldiğimiz gibi bu katliamlar boyutlanarak daha da artmaktır. Bu iktidarın ve meclisteki Amerikancı muhalefetin Türkiye’yi götürebileceği başka bir yer yoktur çünkü. Türkiye böylesine bir cehennemi yaşarken bunların ne ülke umurlarında ne de Türkiye insanları. Ne yok olan canlar, ne sönen ocaklar, ne feryat eden analar, babalar, eşler, kardeşler.

Bunlar gözü dönmüş bir biçimde durup dinlenmeden ve hiç hız kesmeden kamu malı aşırma derdindeler. Bir bölümünün de bunlara ek olarak derdi Türkiye’de Cumhuriyet rejiminin izini tozunu silip ülkeyi ortaçağ karanlığına götürmek, aynı anda da Başkanlık sistemine geçmek. İşte böylesine ülkeden, halktan kopuk bir iktidar ve muhalefet ile karşı karşıyayız. Bugün Türkiye’nin trajedisidir bu yaşananlar…

Müvekkil Parti bu tür vurgunculuklarla mücadeleyi ve tarihe saygıyı kendine ilke edinmiş, bu ilkesine programında yer vermiştir.  Bu nedenle soruşturma sonunda ortaya çıkacak tüm suçluların cezalandırılmaları için bu başvuruyu yapmak gerekliliği doğmuştur. Şüpheliler bu tarihi eserin yıkılmasını sağlayarak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu m. 9 ve m. 65’i ihlal etmişlerdir, cezalandırılmaları gerekmektedir.

Sonuç ve İstem: Şüpheliler hakkında atılı suçtan soruşturma yürütülerek haklarında açılacak kamu davası ile cezalandırılmalarının sağlanmasını vekâleten arz ve talep ederiz. 01.07.2016

Suç Duyurusunda Bulunan

 

Halkın Kurtuluş Partisi Vekilleri

 

Av. Ayhan Erkan                               Av. Ali Serdar Çıngı           Av. Pınar Akbina

"HKP'den Osmanlı kışlasını yıkanlar hakkında suç duyurusu!" haberi, 01 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HKP'den Osmanlı kışlasını yıkanlar hakkında suç duyurusu! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP'den Osmanlı kışlasını yıkanlar hakkında suç duyurusu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
Gündem Haberleri