Hrant Dink davasının 8. duruşması başladı

Hrant Dink davasının 8. duruşması başladı

Hrant Dink davasının 8. duruşması başladı İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu bulunan sanıklar eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek hazır bulundu. Dönemin...

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu bulunan sanıklar eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek hazır bulundu. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ercan Demir'inde aralarında bulunduğu 8 tutuksuz sanığın da hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ogün Samast ve Yasin Hayal ise hükümlü bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Öte yandan HDP Milletvekili Garo Paylan da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

GELEN EVRAKLAR OKUNDU 

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, mahkemeye ulaşan evrakları okudu. Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek ile bazı tutuksuz sanıkların avukatlarının, 'müdafiilikten çekildiklerine' dair mahkemeye dilekçe sundukları açıklandı.

HRANT'IN ARKADAŞLARI ADLİYE ÖNÜNDE 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilişkin 8. duruşması öncesi adliye önünde toplanan "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup basın açıklaması yaptı. 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Bülent Aydın, Hrant Dink öldürülmesinin ardından 10 yıl geçtiğini belirterek, suikast organizasyonuna ve delillerin karartılmasına, soruşturmanın engellenmesine karışan devlet görevlilerini sayıp döktüklerini belirtti. 

"ENGİN DİNÇ HALEN EMNİYET İSTİHBARATI BAŞINDA" 

"Hrant vurulurken etrafta katili kollayan güvenli şekilde kaçmasını sağlayan jandarmaların bulunduğu oraya çıktı" diyen Aydın, "Bunu yıllardır söylüyor ama haliyle kanıtlayamıyorduk. Şimdi bazıları yakalandı. Yani bu cinayete karıştıktan sonra 9 yıl resmi görevlerini sürdürdüler. Yine birden bire harekete geçildi. Suikast öncesi şaibeli isimlerinden Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün yakasına yapışıldı. Ali Öz, astlarının suikast ihbarı ile ilgilenmesini önleyen kişidir. İyi işte diyeceksiniz 9 küsür yıl sonra da olsa yavaş yavaş adalet yerini bulacak. Öyle mi dersiniz? Hakkında en yoğun şüphe bulunan kimselerden biri dönemin Trabzon Emniyet İstihbarat Başkanı Engin Dinç halen bütün Emniyet İstihbaratın başında. Elinde o muazzam yetkiler otururken nasıl olacak bu? Albay Ali Öz'ün kimlerden emir alarak cinayetin yolunu açtığını öğrenebilecek miyiz? Buna razı mı bugünün iktidar sahipleri?" diye konuştu. 

"BU CİNAYETİ HEPSİ BERABER İŞLEDİ" 

'FETÖ'cü' denen bazı kimselerin suikastin suç ortağı olduğunu söyleyen Aydın, "Ama bugün koalisyon halinde muktedirlerin 'FETÖ'cüler yaptı' diyerek suç ortaklığından sıyrılamayacakları da açıktır. Muhtemel suçluların birer birer tutuklanması, yargı önüne çıkarılacak olması bizi elbette memnun ediyor. Ancak gelişmeleri işin aslına dair temel hayat bilgilerimizi ihmal etmeden izliyoruz. Bu cinayeti hepsi beraber işledi" ifadelerini kullandı. Grup daha sonra duruşmayı izlemek için adliyeye girdi. 

"Hrant Dink davasının 8. duruşması başladı" haberi, 08 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Hrant Dink davasının 8. duruşması başladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hrant Dink davasının 8. duruşması başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Sağlık Haberleri