Hrant'ın öldürüleceğini devletin bildiği ortaya çıktı!

Hrant'ın öldürüleceğini devletin bildiği ortaya çıktı!

Hrant'ın öldürüleceğini devletin bildiği ort... Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Cinayeti'ne ilişkin 3'ü tutuklu 35 sanıklı davanın 5. duruşması başladı.İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu bulunan sanıklar...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Cinayeti'ne ilişkin 3'ü tutuklu 35 sanıklı davanın 5. duruşması başladı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu bulunan sanıklar eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ercan Demir hazır bulundu. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, polis memuru Muhittin Zenit ve eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un da aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanığın da katıldığı duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ogün Samast ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Öte yandan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

"Bu istihbarat çalışmaları görevimi en iyi şekilde yaptığımın göstergesidir" 
Duruşmada savunmasını yapan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli tutuksuz sanık Muhittin Zenit, istihbarat şubede polis memuru olarak 22 yıl görev yaptığını belirterek, istihbarat polisinin görevinin olayları öncesinde görebilmek ve kestirebilmek olduğunu söyledi. Trabzon'da görev yaptığı dönemde Dink Cinayetini önlemek için F4 raporlarını hazırladığını iddia eden Zenit, "Bu istihbarat çalışmaları görevimi en iyi şekilde yaptığımın göstergesidir" dedi. 

"Savcı, iyi bir istihbarat çalışması yapmış olduğumu iddianamede belirtmiş"
Hazırladığı F4 raporları, içeriği ve tarihleri hakkında da bilgi vererek açıklama yapan Zenit, "Yasin Hayal'in Ermenilere büyük kin beslediği ve Dink'i ne pahasına olursa olsun öldürüleceğine ilişkin raporlar hazırladım. Savcı, iyi bir istihbarat çalışması yapmış olduğumu iddianamede belirtmiş. Öte yandan AİHM kararında "...'Trabzon Emniyeti, İstanbul Emniyeti'ni Yasin Hayal'in Hrant Dink'i öldürmeyi planladığını, öldürebilecek kişiliğe elverişli olduğunu resmi olarak haberdar etmiş. İstanbul Emniyeti bir şey yapmamış." ifadelerini kullanmış. AİHM, ihmalin istihbarat aşamasında değil, ihmalin istihbarat değerlendirme aşamasında olduğunu değerlendirmiştir" ifadelerini kullandı. 

"Aman Ehan bu işin önüne geç, bilgileri getir' diye beyanlarım vardır"

Erhan Tuncel'den bizzat bilgileri aldığını söyleyen Zenit, "'Erhan Tuncel zaman zaman çalışmak istemiyorum, bu işten ayrılmak istiyorum' der ve sık sık para isterdi. Bu Tuncel'e özgü bir durum değildi.. Her istihbarat elemanına özgü bir durumdur. Erhan Tuncel'e 'Aman Erhan bu işin önüne geç, bilgileri getir' diye beyanlarım vardır. Bir gün hiç unutmuyorum Erhan Tuncel benden para istedi ve cebimde sadece 20 TL çocuğumun süt parası vardı. Ben de Erhan'a bu süt parasını verdim ve 'Ne olur Erhan bilgi getir" dedim. Erhan Tuncel'in alternatifi olmadığı için onunla çalışmak zorundaydık. Aldığımız bilgileri de raporlara geçirdik. Tüm bilgileri raporlara yansıttığım aşikardır. 'Dink'in ne pahasına olursa olsun öldürülecektir' ifadesi de raporlarda yer almaktadır" ifadelerini kullandı. 

"Olaydan 10 ay önce cinayeti devletime bildirmişim"
İddianameyi eleşiren ve "Olaydan 10 ay önce cinayeti devletime bildirmişim" diyen Zenit, "Dink'in öldürüleceğini başka hangi cümlelerle rapora yazacaktım. Nasıl örgüt mensubuyum ki Dink'in öldürüleceğini 10 ay önce devletime bildiriyorum. Bu üyesi olduğum örgütü sebote etmek anlamına gelmiyor mu? Ne böyle bir örgütün varlığından haberdarım, ne de üyesiyim. Sadece emniyet teşkilatı örgütünün kamu görevlisiyim" dedi.

"Lehime olan F4 raporlarının saklanmasına nasıl yardımcı olurum?"
Saklandığı iddia edilen F4 raporlarının lehine olan deliler olduğunu söyleyen Zenit, "F4 raporlarının soruşturma makamlarından saklanmasına nasıl yardımcı olurum? Cinayetten önce Bayburt'a gittim.Trabzonla ilgili bağlantım yoktu. Bu evrakların saklanmasıyla ben mağdur edildim. Davacıyım, şikayetçiyim" dedi. 

"F3 ve F4 raporlarından da haberdarlardı"
Cinayetten sonra Erhan Tuncel'i aradığını söyleyen Muhittin Zenit, "Cinayetin ayrıntılarını televizyonlardan öğrendikten sonra bilgi almak için Tuncel'i aradım. Ben o görüşmede karşımdaki adamı konuşturmaya çalışıyorum. Zarflama yapıyorum. Ancak söz konusu bu görüşmem çarpıtıldı. Cinayeti önleyemediklerini düşündüğüm kişilerin basına sızdırdığı bu telefon görüşmesi nedeniyle mağdur edildim. Bu kişiler F3 ve F4 raporlarından da haberdarlardı. Bu görüşmeyi gündemde tutanlar gerçek suçluların ortaya çıkmasına engel olmuştur" diye konuştu. 

"Hrant Dink bu ülke için zararlı bir insan değildi. Bu nedenle hedef yapıldı"
Hrant Dink'i de sevdiğini ileri süren Zenit, "Hrant Dink bu ülke için zararlı bir insan değildi. Bu nedenle hedef yapıldı. Dink'in söylediği sözden dolayı adım adım ölüme götüren süreç hazırlanmıştır. Tek bir özür borcum var. Vicdanen rahatlamak için mahkeme huzurunda Rakel Dink'ten özür diliyorum. Ben ekmek yiyen her insanı, tüm canlıları korumak için görev yaptım. Vicdanen rahatım" şeklinde konuştu.

"F5 raporlarının imha edilmesiyle ilgili bilgim yok"
Yasin Hayal ilgili hazırlanan F5 raporlarının imha edilmesiyle ilgili bilgisinin olmadığını belirten Zenit, "Nasıl olurda arşivden alır imha edebilirim. Sakladığım, gizlediğim bir şey yok. Bu da akla mantığa uygun olmayan bir iddiadır. Örgüt üyesi değilim, 15 ay tutuklu kaldım mağdur oldum. Duruşmalardan vareste tutulmak istiyorum" şeklinde konuştu. (DHA)

"Hrant'ın öldürüleceğini devletin bildiği ortaya çıktı!" haberi, 20 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hrant'ın öldürüleceğini devletin bildiği ortaya çıktı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hrant'ın öldürüleceğini devletin bildiği ortaya çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Gündem Haberleri