Hulusi Akar'ın ifadesi ortaya çıktı: Beni Gülen'le görüştürmek istedi...

Hulusi Akar'ın ifadesi ortaya çıktı: Beni Gülen'le görüştürmek istedi...

Hulusi Akar'ın ifadesi ortaya çıktı: Beni Gü... 15 Temmuz darbe girişiminde bir süre alıkonulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın tanık sıfatıyla verdiği ifadede "Yanlış yoldasınız dedim" dediği öğrenildi. Akar, darbenin başında olduğunu söylediği Mehmet...

15 Temmuz darbe girişiminde bir süre alıkonulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın tanık sıfatıyla verdiği ifadede "Yanlış yoldasınız dedim" dediği öğrenildi. Akar, darbenin başında olduğunu söylediği Mehmet Dişli'ye, "Ne diyorsun ulan sen, manyak mısın" diye bağırdığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasıyla rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın tanık sıfatıyla verdiği ifade ortaya çıktı.

Darbe girişimi soruşturmasında tanık sıfatıyla ifade veren Akar, darbenin başında olduğu belirtilen Tümgeneral Mehmet Dişli'nin kendisine "Geri dönüş yok, bi bu yola çıktık. Komutanım operasyon başladı herkesi alacağız" dediğini anlattı.

"NE DİYORSUN ULAN SEN, MANYAK MISIN!"
Tümgeneral Dişli'nin bu sözleri karşısında hiddetle, "Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın ha yapmayın" şeklinde bağırdığını aktaran Akar, "'Benim seninle böyle işlerle olanlarla hiçbir işim olamaz kim bunlar siz kimsiniz' dedim. Bu girişimin başarısız olacağını hiddetle anlatıyordum. Cezasını çekeceklerini hiç olmazsa bir erkeklik gösterip bu işi sonlandırmalarını söyledim ölüm olmadan bitirin dedim, ikna edemedim. 'Komutanım bu iş bitti herkes yola çıktı' anlamında şeyler söylüyordu" diye konuştu.

Akar’ın ifadesi şöyle:

“Tümgeneral Mehmet Dişli, ''Herkesi alacağız’ dedi. Darbecilere ölüm kalım olmadan bitirin dedim ancak ikna edemedim. Mehmet Dişli, ''Komutanın operasyon başlıyor, herkesi alacağız. Taburlar, tugaylar yola çıktı, biraz sonra göreceksiniz'' gibi şeyler söyledi.

Ben ilk önce anlamlandıramadım, cümle içerisinde belki uçaklar demiş olabilir ancak bunun bir kalkışma olarak ifade edebileceğim bir operasyon olduğunu anladım ve hiddetle, ''Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın’ şeklinde bağırdım.

Arkam kapıya dönük olduğu için kapının açık olup olmadığını fark etmedim. İkinci başkanın nerede olduğunu, diğer komutanlarının nerede olduğunu sordum. Kendisi ''Heyecanlanmayın, rahat olun, gelecek gibi’ laflarla karşılık verdi.

''Benim seninle bir başkası ile böyle işlerin içerisinde olanlar ile hiçbir işim olamaz, sen benimle ne biçim konuşuyorsun, kim bunlar, siz kimsiniz’ gibi soruları sürekli hiddetli sıralıyordum. Çok öfkelenmiştim.

Gittikleri yolun yanlış olduğunu, büyük bir bataklığa battıklarını, cezasını çekeceklerini, hiç olmazsa bir erkeklik gösterip başkalarını bu işe bulaştırmadan ve ölüm kalım olmadan bu işi sonlandırmalarını, hemen giriştikleri bu girişimi durdurmalarını söyledim. Fakat ikna edemedim.

“Komutanım bu iş bitti ve herkes yola çıktı'' dedi. Beni Fethullah Gülen ile Tuğgeneral Hakan Evrim görüştürmeye çalıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’nda konuşması darbecilerin ümitlerini kırdı. ''Savaştan bile beter ettiniz gidip teslim oldun’ dedim. Zaman ilerledikçe darbecilerin moralleri çöktü. Akın Öztürk’e ısrarla ''Onları vazgeçir’ diyordum. ''İnsanları kandırmayın’ diye onlara çıkıştım, ''Tamam komutanım biz vazgeçiyoruz’ dediler. Beni cumhurbaşkanı veya başbakan ile görüştüreceklerini söylediler. Teşebbüse son verdiler.''

"Hulusi Akar'ın ifadesi ortaya çıktı: Beni Gülen'le görüştürmek istedi..." haberi, 25 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hulusi Akar'ın ifadesi ortaya çıktı: Beni Gülen'le görüştürmek istedi... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hulusi Akar'ın ifadesi ortaya çıktı: Beni Gülen'le görüştürmek istedi... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  2. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  3. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  4. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  5. 18:31 Sulusaray Depremi: Tokat'ta Meydana Gelen 5.6 Büyüklüğündeki Sarsıntı Çevre İlleri de Etkiledi
  6. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  7. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  8. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  9. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  10. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  11. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  12. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  13. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  14. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  15. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  16. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  17. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  18. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  19. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  20. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
Gündem Haberleri