'Huma’yı Annesiz bırakarak FETÖ ile mücadele edilemez'

'Huma’yı Annesiz bırakarak FETÖ ile mücadele edilemez'

'Huma’yı Annesiz bırakarak FETÖ ile mücadele... Turgut Özal Üniversitesi’nde İngilizce okutmanı olarak çalıştığı gerekçesi ile,sınır dışı edilmek istenen, Filipinler vatandaşı olan Karen LİM , Balıkesir Milletvekili Mehmet TÜM ve CHP OHAL izleme Komitesi Üyesi Yıldırım...

Turgut Özal Üniversitesi’nde İngilizce okutmanı olarak çalıştığı gerekçesi ile,sınır dışı edilmek istenen, Filipinler vatandaşı olan Karen LİM , Balıkesir Milletvekili Mehmet TÜM ve CHP OHAL izleme Komitesi Üyesi Yıldırım Kaya'nın girişimleri ile, sınırdışı edilmek yerine, gizlice Kocaeli/ İzmit’te bulunan toplama kampına gönderildi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı  Barış Deyirmenci ile evli olan LİM’in Türk vatandaşı 13 aylık bebeği Huma, karakolda bırakılarak, daha sonra babasına teslim edildi. Konuyu yakından takip eden ve bu gün TBMM de basın toplantısı düzenleyerek Gündeme taşıyan CHP Milletvekili Mehmet TÜM ve PM Üyesi Yıldırım Kayaortak düzenledikleri  toplantıda şu görüşlerini dile getirdiler.

unnamed-113.jpg

 “Bu gün bir ailenin içinde  bulunduğu acı durumu sizinle paylaşmak için  karşınızda bulunuyoruz.  Filipinli Karen LİM ile Burdurlu Barış Deyirmenci, 2006 yılında  bir  Amerika seyahat gemisinde çalışırken tanışıyorlar.

Bir birlerine aşık olan bu iki genç, 2008 yılında Türkiye’ye dönüyor ve 2010 yılında evleniyorlar.  HUMA  adında 1 yaşında  bir kız çocukları var .Barış , tüm eğitimlerini devlet okullarında yapmış son olarak Hacettepe Üniversitesi İngiliz dilini bitirmiştir. 

Halen Ankara Üniversitesinde Yüksek Lisans yapmaktadır. Kendisi UNİSEF , çocuklara yardım fonunda danışman olarak çalışmaktadır.Karen , Filipinlerde 1611 yılında kurulmuş, Santo Tomas Üniversitesi mezunudur. İkisi de herhangi cemaat veya FETÖ okullarında hiç okumamıştır. Karen 2008 yılından itibaren farklı okullarda İngilizce öğretmeni olarak çalışmıştır. Son olarak ekonomik nedenlerden dolayı, 25.10.2014  tarihinde Turgut Özal Üniversitesinde İngilizce okutmanı olarak çalışmaya başlamıştır.

Bildiğiniz gibi, 667 Sayılı Kanun Hükmünde  kararname   ile Turgut Özal Üniversitesi kapatıldı. 

İşsiz kalan Karen, YÖK’ten aldığı çalışma iznini , oturma iznine çevirmek için, eylül ayında   Ankara Göç idaresine başvuruyor.  Göç idaresi ,  7 Kasım 2016 gününe randevu veriyor. Aynı gün göç idaresine gerekli evrakları teslim etmek için gittiğinde, hakkında  “kamu güvenliğini tehlikeye sokmak'' tan sınır dışı kararı olduğunu söylüyorlar. Ankara Kavaklıdere polis merkezine yönlendirilen Karen , Burada ifadesini veriyor.  Ancak  sınır dışı işlemi uygulanmak üzere 6 gün karakolda tutuluyor. Uçak bileti alınarak 13 kasımda gönderileceği söyleniyor. 

Bizlerde bu Konudan CHP PM Üyesi arkadaşımız Yıldırım Kaya nın haber vermesiyle 13 kasım da haberdar olduk ve Sayın Kaya ile birlikte  Kavaklıdere polis merkezine gittik.  Yapılan girişimlerimiz neticesinde Sınır dışı işlemi uygulanmadı. Ancak Ankara Mustafa Kemal  Devlet hastanesine götürülmek üzere polis aracına bindirilen Karen LİM, 

Ailesine haber verilmeden;  1 yaşındaki bebeğini görmeden   İzmit ''e toplama merkezine götürülmüştür. 13 aylık bebek karakolda bırakılmıştır. OHAL mantığının ve hukukunun bizi getirdiği yer işte ne yazık bu dramatik durumdur. Öncelikle Karen ne ile suçlandığını bilmemektedir. Çünkü hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma, inceleme yapılmamıştır. Eğer  Karen LİM ile ilgili bir suç unsuru var ise, adı ve açık adresi devlet kayıtlarında mevcuttur. 

Neden soruşturulmamıştır. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile evli olan ve Bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşının da annesi olan Karen LİM hangi kamu güvenliğini tehlikeye sokmuştur?  Bunu kendisi de , ailesi de bilmek istiyor. Bizler her gün hukuk devleti, yok ediliyor, ülkede OHAL hukuku altında faşizm uygulanıyor dediğimizde,  iktidar sözcüleri çok kızıyorlar. 

Peki şimdi buradan huzurunuzda iktidara soruyorum.  Bir bebeği annesinden ayırmak, hangi insanlıkla hangi vicdanla bağdaşır ?

Bizler , elbette ki hiç kimse yargılanmasın, soruşturulmasın  demiyoruz. 

Her şey hukuk içersin de olsun diyoruz. Şimdi bir kez daha  soruyorum,  Karen Lim  hangi hukuki gerekçelerle toplama kampına götürülmüştür.  1 yaşında henüz süt emen bir yavruyu hangi hukuk annesinden ayırabilir. Bunun gerekçesi ne olabilir? İnsani ve vicdani değerler bu kadar ayaklar altına alınamaz. 8 yıldır Türkiye’de bulunan  ve artık bizden birisi olan, Karen Lim  bir an önce kızı HUMA nın yanına geri dönmelidir. FETÖ ile mücadele etmenin yolu, 1 yaşındaki HUMA yı annesinden ayırmak olmamalıdır. Bayan Lim ile ilgili ne varsa elbette ki devlet soruşturmalıdır. Ama bunun yolu bu şekilde olmamalıdır. Karen Lim  Ankara’da kızının yanına getirilerek  bu soruşturma yürütüle bilir. Ayrıca 15 Temmuzun üzerinden 4 ay geçti. 

Eğer   Karen LİM veya ailesinin şüpheli bir durumu olsaydı, bu güne kadar çoktan yurt dışına çıkarlardı. 

Tam aksine, oturma iznini uzatarak, burada kalmak, burada yaşamak istiyorlar. Bunun hiç bir anlamı yok mudur. Bakınız bizler mağdurlar  yaratılıyor dediğimizde işte buna benzer ailelerden söz ediyoruz. 

Şimdi bu yavruyu görüyorsunuz. Bunun FETÖ ile ne ilgisi olabilir.

Ama bu çocuğu  annesinden ayırarak cezalandırıyorlar .Hükumet bundan bir an önce vaz geçmelidir. Buradan  Sayın Başbakana sesleniyorum.  Huma Bebeği annesine kavuşturun. Bunun günahını omuzlarınızda taşımayınız. Karen LİM sınır dışı edilerek, Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülmeyecektir. Ama sınır dışı ederseniz Türkiye’ye  yeni bir sorun  daha ekleyeceksiniz.  Karen LİM ''i bir an önce bulunduğu kamptan , çocuğunun yanında gönderiniz. 

Bu ailenin dramının bitmesi için sizlerden destek bekliyoruz. Bu insanı konuda   bu desteği vereceğinize yürekten inanıyoruz. “

"'Huma’yı Annesiz bırakarak FETÖ ile mücadele edilemez'" haberi, 14 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Huma’yı Annesiz bırakarak FETÖ ile mücadele edilemez' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Huma’yı Annesiz bırakarak FETÖ ile mücadele edilemez' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  4. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  5. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  6. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  7. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  8. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  9. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  10. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  11. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  12. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  13. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  14. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  15. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  16. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  17. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  18. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  19. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  20. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
Politika Haberleri