Hüseyin Çapkın tahliye edildi

Hüseyin Çapkın tahliye edildi

Hüseyin Çapkın tahliye edildi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iki aydır tutuklu bulunan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tahliye edildi. Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz'ün itirazı üzerine nöbetçi hakimliğin kararıyla dün akşam saatlerinde...

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iki aydır tutuklu bulunan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tahliye edildi. Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz'ün itirazı üzerine nöbetçi hakimliğin kararıyla dün akşam saatlerinde tahliye edildiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 Eylül 2016'da tutuklanan Hüseyin Çapkın'ın dün akşam tahliye edildiği ortaya çıktı.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iki aydır tutuklu bulunan Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz müvekkilinin tutukluluğuna itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Nöbetçi İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği, Çapkın'ın emekli olması ve mevcut delil durumu itibariyle tahliyesine karar verdi. Mahkeme Çapkın hakkında ayrıca yurtdışına çıkış yasağı da koydu.

AVUKATINDAN YAZILI AÇIKLAMA

Hüseyin Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz yaptığı yazılı açıklamada, "Müvekkilim sayın Hüseyin Çapkın, 40 yılı aşkın süre milletine sadakatle hizmet etmiş değerli bir devlet adamıdır. Yargıda enbaşından beri dile getirmeye çalıştığımız gibi müvekkilimin hayatının hiçbir evresinde bu terör örgütü ve üyeleriyle yasadışı herhangi bir birlikteliği olmadığı bu kararla tescillenmiştir. Müvekkilim bu süreçte, hayatının her döneminde olduğu gibi sürekli, devletin bekası için dua etmiş, öncelikle Türk adaletine inanmış sonra devlet aklına ve vicdanına güvenmiştir. İnanmakta ve güvenmekte haklı olduğunu görmek hepimizi mutlu etmiştir" dedi.

KRİTİK BİRİMLERE YAPILAN ATAMALAR SORULMUŞTU

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a savcılık ve hakimlik sorgusunda, kendi döneminde İstihbarat, Organize ve Terör şubeleri gibi kritik birimlere yapılan atamalara ilişkin sorular sorulduğu, Çapkın'ın da örgüt üyesi olmadığını belirterek "İstihbarat, KOM, TEM daire başkanlıkları merkezi planlama yaparak, il emniyet müdürlerine fazla takdir yetkisi bırakmadan merkezden atama yaptıklarından dolayı bu saydığımız şubelere direkt olarak müdahaleniz söz konusu olmamaktadır. Bu nedenle, İstanbul İl emniyet müdürü olarak atandığımda Türkiye gündeminde 2007 yılı itibariyle geniş yer bulan Ergenekon-Balyoz gibi davaların soruşturmalarını yürüten İstihbarat, KOM ve TEM birimlerinin mevcut kadrolarına müdahalem olmadı" demişti.

"Hüseyin Çapkın tahliye edildi" haberi, 08 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hüseyin Çapkın tahliye edildi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hüseyin Çapkın tahliye edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri